O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PSÍ CESTIČKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 21 duben 2024
Jedná se vlastně o cesty pejskařské, tedy psích pánů a paniček, protože zatímco ti je poctivě udržují prošlapané, pejskové většinou běží napřed, pobíhají do stran, případně pročmuchávají všechno možné kolem. Jsou to většinou cestičky neoficiální, které časem krásných procházek prošlapali nejen pejskaři, běžci, případně maminky na procházce s dětmi, ale mnohdy i turisté.


 

 

 

 

 

Vedou lesem, po mezích, polních cestách, loukách a všude tam, kde nějaký pejskař se svým psem přebývá. Našla jsem je i na okraji měst, kde jsem pobývala jen krátce, za zahradami, za hřbitovem, podél tratě. 

 

V neznámém místě vám prošlapaná cestička dává jistotu, že "někam vede" a mnohdy se okruhem vrátíte zpět k výchozímu místu. Někdy člověk nikoho nepotká, jindy se míjí s jiným uživatelem stezky.

 

Prošlapaná cesta umožňuje nepřemýšlet o tom, kudy se dát, člověk může přemýšlet o svých starostech nebo plánech.

 

Ale role pejskařů je zásadní, se čtyřnohým přítelem se přeci musí na procházku několikrát za den, a hlavně v jakémkoliv počasí (i když to není úplně přesné, při počasí "psa by nevyhnal, ale vyvenčit se musí" se tyto chodníčky neprošlapávají, většina páníčků i jejich psů v "psím počasí" jen obejdou dům nebo dojdou do nejbližšího parčíku a zpět).

 

Se psy žijeme také proto, že chceme, aby nás doprovázeli na delších procházkách - nebo naopak, každý pes uvítá, když je jedna z vycházek delší a tak si společně udržuje pejskař i jeho pes dobrou kondici.

 

 

 

Já mám k dispozici několik různě dlouhých okruhů, podle počasí a času, který mohu procházce věnovat, od 20 minutového po dvouhodinový. Užívám si, že bydlím na kraji města, na dohled polí a lesa.

 

 

Napište mi, jak často chodíte se svým psem ven?

A na jak dlouho?

Nebo jen „fofr, fofr, dělej!“

AGGITTA

 

Komentáře (9)add feed
... : Lenka1
Off-topic, ale píšu ti to sem, protože už si fakt připadám jako v blázinci.

Proč chceš, Danielo, abych se ti ozvala, když pořád nereaguješ na mejly?
duben 21, 2024 22:03
... : Josef Kouba
Náš desetiletý malý černý knírač Jessie je na špacíru celkem 4 x denně. Dopoledne 20 min. rychlovka, odpoledne 1 hod. v lesoparku jehož 300 ha. je protkáno tolika pěšinkami že noví návštěvníci i zabloudí. Za 7 let co do lesa chodím jsem neviděl jedinou psí rvačku a to se jich na parkovišti sejde volně pobíhajíc, třeba i 10 všech možných plemen. Po 5 odpoledne je řada na manželce, nechodí daleko. Za domem je park s rybníkem. Tam se moc Jessie nenaběhá. Žena se tam schází s kámoškou, sedí na lavičce, povídají a povídají... Po 9 večer si pro mne pejsek přijde do mého pánského kutlochu a absolvujeme 3 km špacír mezi domy. Nepoužívám vůbec vodítko, bez mého příkazu chodník neopustí, od mala jsem jej to učil. Zde musím podotknout že v místech kde bydlím jsou jen rodinné domky, ticho jako v kostele a jen občas potkám na špacíru někoho s pejskem, ale na vodítku. Občas se mi stává že Jessie není v dohledu, často se za mnou courá protože s tím očuráváním mnoha míst má pěknou šichtu. Zapískám, rozhlížím se a ten vejlupek mi sedí u nohy.
duben 21, 2024 23:42
... : *deeres*
Lenko, to bude nejspíš tím, že má těch mejlů povídej a v jejich přehledu bordel. Určitě to není nic osobního.
Převážně bydlím prakticky v lese, vlastně to je rozlehlý vyhlášený přírodní park, kde se dá i zabloudit. Když zrovna nesvítí slunce, abych se zorientovala, tak se mi občas přihodí, že procházka se pěkně protáhne. Mám celkem slušnou vizuální paměť, ale nulovou orientaci, přitom ráda chodím cesta, necesta. Hledání hub se může hezky nevyplatit, čumím přitom do země a ne na to, kolem čeho jdu. Zatím jsme se vždycky našli, já sice nevím kudy, ale psům stačí říct, že jdeme domů papat.
duben 22, 2024 06:16
... : *deeres*
Opr.: Žádný mejlů povídej, ale povícero, tedy hodně.
duben 22, 2024 06:18
... : Lenka1
deeres:

ale psům stačí říct, že jdeme domů papat.


My to máme stejně. Stačí říct "jdeme domů" a hafani najdou v lese cestu i tam, kde ji já nevidím a vždycky je to ta nejkratší.

P.S. Nechceš mi sem napsat recept na ten, tuším, smrkovej med, jaks o něm onehdy psala? Jsem si tak říkala, že každá další dovednost se mi v budoucnu může hodit.
duben 22, 2024 18:09
... : Lenka1
Jo, Kudlanka už se ozvala. Akorát nejspíš zase zapomněla. smilies/grin.gif
duben 22, 2024 18:10
... : *deeres*
Lenko, napíšu, ale za chvíli odjíždím a doma jsem bez netu. Vracím se ve čtvrtek a určitě nezapomenu. Stejně je čas, zatím smrky mají výhonky jenom jeden cm.To je málo.
duben 22, 2024 20:32
... : Lenka1
deeres:

Ok, budu se těšit.
duben 23, 2024 18:24
... : AnickaM
U me to zalezi na mem bolavem koleni. Kdyz jeste nezlobilo, tak jsme chodili ctyrikrat denne po dvou kilometrech, nekdy i vic. Rekla bych, ze na kratkonoheho jezevcika, docela dost. Cesticky vybira on podle nalady. V rusne casti mesta na voditku, v mene rusne bez. On si me hlida, nepripada v uvahu, ze by se zabehl. Ted je to slabsi, kdyz je mi ouvej, tak ho vyvezu autem na jeho oblibena mista, on si to tam zkontroluje, vydesi krtky a mysi a pak jedem domu. Nejradeji to ma na zahradce, necham mu otevrenou branku, prosmejdi cele okoli. Vsichni ho tam znaji a on je, tak nebezpeci nehrozi. Taky chodiva navstivit sve 2 kamaradky a vsichni jsouv pohode. Ale cislo 4 (pocet prochazek, samozrejme krome zahradky) dodrzujeme.
duben 28, 2024 19:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]