O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MANŽEL JE FANTASTA A LHÁŘ PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 duben 2024
Woman, female, business, advocate, legal, lawyer, law iconHezký den, jsem vdaná už třináct let, máme spolu tři děti. Ale už život s manželem nějak nesnáším, tak prosím o radu, jak to všechno řešit. Víte, on je strašně lhavý. Je hodně inteligentní a kreativní, takže ty lži umí fakt vyprávět věrohodně. Používá lhaní ve všem, jako by se nechumelilo. Dost špatně se s tím smiřuju, protože nevím, kdy mluví pravdu a kdy ne. On se chce udělat hezký a vymýšlí si různé příběhy, co se staly, nebo co udělal, ale je to vymyšlená lež.. Nebo plno věcí naslibuje, ale to už ví, že to nikdy nezařídí.

Danča


 

Jenže když na to přijdu a řeknu mu, že vím, že lže, tak to se vždy vzteká, útočil na mně, že naopak to já si prý vymýšlím, to já jsem nemocná, žárlivá, šílená a mám se jít léčit.

Až když jsem měla v ruce 100% důkaz, tak začal, jak ho to celou tu dobu trápilo, že se sám vytrestal, a nevěděl, jak mi to vysvětlit, a že to bylo poprvé.

A pak se nějakou dobu chová dobře. On opravdu umí být hodný a říkat, že jsme „jen my“, ale pak najednou „cvak“ a už je to jen on, samostatná jednotka, a mě je do toho nic, co a kde s kým dělá...

 

Někdy mám pocit, že už to nevydržím.  On se mnou jedná formou střídání cukru a biče. Momentálně bič.

Kolikrát bych chtěla být raději sama s dětmi a mít klid.

Ale pak přijde cukr a zase si říkám, že není tak špatný, co vlastně řeším. Je to schýza. Je to horší a horší a mám někdy fakt pocit, že jsem to já, kdo za to může.

Protože mi opakuje, že jsem negativní a žárlivá, proto se mnou ani nikam chodit nechce.

Když pak z toho ponížení brečím, tak říká, jaká jsem nula, že zase fňukám a co zase hraju na jeho city.

 

Prosím, opravdu nevím, co je to za člověka, proč ho miluji a zároveň nenávidím. Ale já jsem v permanentním stresu a už se mi začíná hnusit.

 

 

Děkuji všem, kdo mi odpovědí,

a přeju pěkný den .

 

 

DANČA


 . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . .  . . . . . . . . . . . . .

 

 

Nechám napřed prostor pro vaše názory, pak napíšu ten svůj a případnou radu.

 

KUDLANKA

 


Komentáře (11)add feed
... : Josef Kouba
Typický případ psychopata. "On se mnou jedná formou střídání cukru a biče". Když jsem se seznámil mou ženou, měla za sebou 4 roky života s podobným případem. O jeho záchvatech zloby a ohnivé lásky plné proseb a pláče k ní, mi vyprávěla. Pokud sním chcete zůstat, musíte se s jeho povahou bohužel smířit, ke změně nedojde. Chovejte se k němu mile a jeho úlety přehlížejte. Máte 3 děti. Tito muži si vedou svůj život a jejich ženy jim slouží. Pokud odmítají poslušnost, či něco vyčítají je zle.
Za zkoušku to stojí. Rozvod je to poslední.
duben 08, 2024 04:46
... : Josef
"Jak si kdo ustele, tak si i lehne". Tohle téma se tady furt opakuje, radu nevim. Nedokážu radit někomu, kdo si koupí krásný boty, ovšem o číslo menší, protože větší tak krásný v krámě nebyly.
duben 08, 2024 06:24
... : *deeres*
Musíš sama vědět,jak moc jsi psychicky odolná ustát manipulátora a ochránit před ním děti i sebe. Boty které nesedí,hodíš do popelnice, ale ty musíš počítat s tím, že i kdybys chtěla odejít, tak on tě jen tak nepustí. Rada je stejná, jako pro tvoje předchůdkyně, které narazily. Potichu si připrav půdu pro odchod.
duben 08, 2024 09:40
... : Lenka1
Josef.

Dobrý přirovnání. smilies/smiley.gif
duben 08, 2024 10:04
... : Lenka1
Jinak vidím to stejně jako deeres. Asi nemá smysl říkat, proč máš s tímhle individuem 3 děti, když se takhle zcela jistě nezačal chovat až po tom, co se narodilo to poslední, že ne.

Ve své poslední práci jsem měla takovou kolegyni. Odborně se tomu říká bájná lhavost. Jako ze začátku to člověka i pobaví, co ta si dokázala vymýšlet za neuvěřitelné příběhy, ale dříve nebo později to začne lézt na nervy. S takovým člověkem se nedá ani na ničem spolupracovat, nedá se mu věřit , nedá s ena něj v ničem spolehnout....... natož s ním žít.
duben 08, 2024 10:08
... : Lenka1
Jo a po tom, co jsem už toho měla dost a vpálila jsem jí do ksichtu, že vím, že permanentně lže, tak se ode mě sice stáhla, ale za to mě začala pomlouvat všude možně. Nakonec ji sice vyrazili, protože nezvládala svoji práci, pokud se nemohla jen s někým vézt, ale do té doby to bylo fakt psycho.

A to byla jen kolegyně. Ne někdo, s kým sdílím svůj soukromý život.

Sama už máš podle svého psaní psychiku na hraně, tak na nic nečekej a začni jednat než tě to zničí.
duben 08, 2024 10:13
... : mamča
Nevím, kde jsi k takovému muži přišla, ale možná, (dokud se Tě to přímo netýkalo) tak Ti jeho chování imponovalo. Při třech dětech je těžké odejít, ale jistě máš z dob minulých nějaké příbuzné, přátele, kamarádky...od kterých Tě manžel šikovně odřízl. Při "že jsme „jen my“" už Ti mělo blikat varovné světýlko.
Možná si připadáš bezbranná a bezcenná, ale to je přesně stav, ve kterém on Tě potřebuje mít.
Jestli máš rodiče, sourozence, nebo jiné spřízněné duše, obrať se na ně o pomoc.
Čím víc "svých" lidí budeš mít kolem sebe, tím menší sílu ničit Tě bude mít on. Ale nezapomeň, že v tomhle domácím dusnu vyrůstají vaše děti. Jednak je to do budoucna špatný příklad soužití, který můžou kopírovat, a druhak z toho samy můžou mít psychické potíže.
Možná Ti to tak nepřipadá, ale lidi kolem Tebe vidí, v čem žiješ. Jen se třeba bojí zasáhnout, pokud si nestěžuješ.
duben 08, 2024 10:40
... : Giotta
Josef je hned se vším hotový - že sis, Dančo, vybrala špatného partnera.
Takže i já jsem podle něj vybírala špatně, ale ruku na srdce, ideální protějšek neexistuje. Takže pokud je manipulátor zdatný, dokáže manželku nenápadně omotávat pavučinou sladkých řečí, na "bič" dojde až později, kdy jsou v rodině děti, se kterými odejít je složité. Manipulátor dokáže ovládat sebevědomí protějšku tak, že ten se ani nedokáže rozhodnout odejít. Já odešla až po 30 letech, kdy byly děti dospělé a jen proto, že si exmanžel našel mladší ženu. Teprve pak mi došlo, že mne nemiluje a kdoví, zda někdy miloval, a že jsem ztratila spoustu let v "otročení", byla jen za služku. Jeho manipulace mne ubíjely, mohla jsem za vše, co se nepovedlo, doslova i za počasí, byla jsem přesvědčována, že nic neumím, jen dělat to, co chce on a jak to chce on.
Exmanžel byl (a je) pracovitý, šikovný, nebyl gambler nebo opilec, nebil mě. Takže můj odchod od něho by málokdo pochopil. Nejprve jsem byla na mateřské, bez příjmu, pak po určitém mezidobí jsme měli tři studenty a bylo potřeba se "kousnout" a společně vydělávat, aby studovat mohli.
Lhaní k manipulaci patří. I reakce, kdy je usvědčen ze lži - to si špatně pamatuješ, to jsi blbě pochopila. A když byla nepravda doložena faktickým důkazem, nedošlo k omluvě, ale k útoku ještě většímu. Nakonec, protože jsem spíš introvert, jsem raději ustupovala, neřešila, a snažila se žít ve vymezených mantinelech.
Dnes jsem šťastná ve vztahu s mužem, který si mě váží a někdy jsem až v rozpacích, co vše pro mne je ochoten udělat.
duben 09, 2024 08:47
... : mamča
Giotta : Pozdě, ale přece ! Tvoje zkušenost se může spoustě žen hodit, a ne každý je ochoten jít s vlastní kůží na trh.
Smekám klobouček !
duben 09, 2024 10:29
... : Giotta
Ještě pro Danču:
Charakteristické znaky manipulátora:
• navozuje u druhých pocit viny a dovolává se přitom morálky a lásky
• přenáší zodpovědnost na druhé
• mění své názory, postoje, chování a city tak, aby z toho měl prospěch
• své potřeby vždy zakrývá logickými důvody
• zpochybňuje schopnosti a charakterové vlastnosti druhých, kritizuje je a podceňuje
• zasívá nesvár, podněcuje podezíravost, nedůvěru, žárlivost, aby mohl situaci kontrolovat
• dělá ze sebe oběť (přehání své potíže, křivdy a podobně)
• nedbá na potřeby a žádosti druhých (přes svůj proklamovaný altruismus)
• morálních zásad druhých zneužívá k naplnění vlastních potřeb
• skrytě (nenápadně) vyhrožuje nebo zcela otevřeně vydírá
• překrucuje a křivě interpretuje výroky druhých
• nesnáší kritiku a dokáže popírat i zjevné věci
• užívá lichotek, drobných dárků a úsluh, aby si druhé zavázal, a poté požaduje revanš
• partnera mnohdy posílá k psychologovi (psychiatrovi) s doporučením, aby se léčil

Takže "diagnóza" je myslím, jasná, Dančo, žiješ s manipulátorem. Můžeš se přizpůsobit kvůli dětem jako já, tedy brát ze vztahu to dobré a manipulativní snahy manžela pokud možno přehlížet, ignorovat. Ale mám pro tebe ještě jedno varování. Je to dost osobní, ale budiž.
Děti jsem porodila tři, ale mám jakoby dvě. Mladší dceru exmanžel natolik zmanipuloval, že uvítala jeho novou manželku jako náhradní matku a mne zavrhla.
(Josef určitě podotkne, že jsem na vině i já, také jsem si dlouho toto myslela)
Bylo by to na dlouhé vyprávění, nehodlám zde obhajovat svoje čisté svědomí, zbylé dvě děti si od této "sestry" taky vytrpěly své a ví, jak to bylo a jen to je důležité, nikoliv názor cizích lidí.

Tak jsem přišla o mladší dceru, se kterou se nestýkám a získala díky novému partnerovi čtyři jiné.
Dej si tedy pozor, aby tvůj manžel také neodvrátil děti od tebe...
Určitě, i kdyby to mělo být po malých částkách, si odlož a schovej nějaké peníze, abys až se rozhodneš odejít, měla něco do začátku. Můžeš dopadnout jako já - už 5 let se soudím o vypořádání SJM, s většinou majetku disponuje exmanžel. Já naštěstí mám děti dospělé, soběstačné. Ale stále před soudem bojuji s jeho snahou překroutit fakta, snahou zakrýt odklony majetku, prokazatelně podvodná jednání. Iluze o spravedlivém soudnictví jsem dávno ztratila.
duben 10, 2024 09:52
... : Josef
Gioto: "(Josef určitě podotkne, že jsem na vině i já, také jsem si dlouho toto myslela)".
Ale ne. Jenom podotknu, že bez názoru druhý strany bych si nic podotýkat nedovolil.
duben 10, 2024 18:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]