O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VELIKONOCE - VELIKOCENY PDF Tisk E-mail
Středa, 27 březen 2024
Violka zahradní, maceška 'Carneval Yellow with Blotch' - Viola wittrockiana 'Carneval Yellow with Blotch', Květník o průměru 10,5 cm - Rostliny | Máme tady kousek od  stanice autobusů, a pár kousků od konečné metra, "farmářský trh". Neskutečný, co tam všechno můžete nakoupit. Ano, klidně můžete, nikdo vám nebude bránit, ani vám nic nebudou nutit, záleží jen a jen na vás, jestli se vám to bude líbit a jestli budete mít s sebou správně naditou peněženku.  Chtěla jsem si koupit pár macešek, ale jedna za třicet káčé, to bylo pro mne víc než dost.  Ovšem, jaké bylo moje překvapení, když jsem se doma koukla, a ona je to víceméně běžná cena...

 

 

Dělám si legraci, že chodím na nákup v „babí dobu“, tzn. kdykoliv přes den, vyjma dobu, kdy přijíždějí lidi z práce. To se to pak mezi kupujícími se objeví sem tam i nějaké to mládě do čtyřicítky, a kupodivu, najde se i živý chlap.

 

I když, jak už jsem jednou někde v nějakém tom článku psala, chlápkové přes šedesát tu moc nejsou. Jak říkala Věra Chytilová: „ti prostě už vychcípali.“ Před těmi cca čtyřiceti léty, když se zdejší sídliště osídlilo, většině pánů bylo mezi třiceti - čtyřiceti. Takže fakt tu žije převážně babinec. Mimo nově přisídlených, pochopitelně. 

 

Zašla jsem se tedy před polednem podívat, jestli najdu něco, co by nestálo moc, bylo to dobré a pochopitelně i zdravé.

 

Tedy pro ježibábu.

Prodejna však praskala pod náporem babince, takže jsem si vzala jen tři kilové jogurty, jedno kuře a láhev vaječňáku. Všechno ve slevě, pochopitelně ... K tomuhle poslednímu se mileráda přiznávám, protože jsem zjistila, že troška vaječného likéru do kafe vytvoří chutnější pitivo než jen s mlékem.

 

Nehledě na to, že likér vydrží na dýl než litr mléka. Takhle si kafe vylepšuju jednou za den, když si po nějaké práci jdu za odměnu sednout k detektývce. 

 

Ale zpátky k Velikonocům...

Vypravila jsem se ze zvědavosti na ten zdejší trh.  Bylo kolem čtvrté, všude plno lidí, u krámků však postávali jen prodavači.

Vyfotila jsem pár obrázků, které vám nabízím pro ilustraci.

 

 


 

 

 Pochopitelně, že tam dnes bylo všechno možný velikonoční. Uzeniny byly ozdobené, ovoce a zelenina jakbysmet, ale nějak to asi nebylo zrovna vábné.


Ovšem, co mne fakt dostalo, byli zajíčci. 

Horko těžko jsem odolala -


protože mít vlastního zajíce,

kterej kam ho postavím, tam ho kdykoliv najdu,

kterej už víc sesychat nebude, protože už je od loňska vysušenej,

kterej mi nebude odporovat, vyslechne veškeré mé debaty...

a co já vím ještě.

A zacvaknu za něj jen "necelých šest stovek"! 


 

 

Inu - nekupte ho!!!

 

 

Odolala jsem, nekoupila.

Musí mi stačit ti živí,

co se tady prohánějí na trávníku pod okny…

 

d@niela

 

Komentáře (6)add feed
... : Franta
Kup si raději králíka - dvoukilovej za dvě kila.


březen 27, 2024 22:07
... : *deeres*
V Praze je draze a když jsou lidé ochotni koupit pomlázku za 150 Kč, proč by si trhovci nemohli vydělat.
Macešky jedna za 13 kaček tu je běžná cena. Minulou sobotu jsem byla na velikonoční výstavě v městském muzeu v Rokycanech. Stálá expozice stojí za skouknutí kdykoliv, v sobotu tam byly i ukázky
lidových řemesel a dílničky pro prcky. Kupodivu tam bylo narváno. Jenom scházelo pečení jidášů, prý pro nemoc. Tak jsem si je upekla sama.
březen 28, 2024 13:53
... : Josef
Speciálně pro malý děti jsem objevil málo známej díl seriálu "Bob a Bobek - králíci z klobouku".


březen 28, 2024 15:54
... : andrea
kafe s vaječňákem je velmi dobrá varianta. smilies/cheesy.gif
březen 28, 2024 16:22
... : andrea
jo, a ty "tři mrtvolky" - to je úžasný. Rozhodně bych si kus dala, brknedle, zelí...
březen 28, 2024 16:24
... : mamča
Nezastávám se trhovců, zkoušejí jen to, jestli svoje produkty za ty ceny prodají. Když ne, tak slevní, a po Velikonocích budou "zajíce" dávat třeba zadarmo. Komu by se chtělo tohle sezónní zboží schovávat rok ?
Ale taky by bylo zajímavé zjistit, kolik si za pronájem těch pár metrů pozemku účtuje Radnice ? To se pochopitelně výrazně promítá do cen zboží.
Kde jsou ty časy, kdy si kluci pletli pomlázky z vrbového proutí a holky malovaly vajíčka.
A babičky pěstovaly macešky. V červnu zaseješ pidisemínka do truhlíku, v srpnu přepícháš do větších nádob a na jaře to všechno kvete všemi barvami. Chce to jen trochu práce, místo v záhonu nebo truhlíku a nestojí to 30 Kč/kus.
březen 29, 2024 06:50
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]