O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DĚTI MINULÉ - DĚTI BUDOUCÍ PDF Tisk E-mail
Středa, 16 duben 2008

 Dobrý den, obracím se na vás s velkou žádostí o pomoc, pokud to bude jen možné. Nedávno měl můj manžel soud, kde se po zhruba třech a půl letech jednalo o zvýšení výživného ze strany jeho bývalé manželky. Děti ve věku 11 a 15 let jsou ve výchově matky (bývalé manželky).   K podanému návrhu o zvýšení výživného jsme zaslali písemné vyjádření nesouhlasu se všemi přílohami.

 

 

 

 

 

     Ale po samotném jednání u soudu můj manžel odešel s tím, že jeho bývalé manželce byla přiřknuta její požadovaná částka, samozřejmě s tím, že je třeba ji zpětně doplatit.

 

     Na to, že momentálně jsem na nemocenské, čekáme rodinu, nebyl brán vůbec zřetel, ani na to, že mimo stanovené výživné zašle občas navíc finanční hotovost, že se dětem kupuje oblečení ať to jsou různé příležitosti (vánoce, narozeniny, či jen tak).

 

     Největší ohled byl brán na to, že nám oběma se od posledního stání změnil - zvýšil plat a tudíž pro děti je naše finanční situace přijatelná a máme na to, abychom zvýšené výživné mohli platit v celém jeho navýšeném rozsahu. Navíc manželovi bylo sděleno, že bude nejlépe, když s danou situací bude souhlasit, protože by to při např. odvolání mohlo pro nás dopadnout podstatně hůř. ¨

 

     Můj dotaz spočívá v tom, jestli opravdu výsledné rozhodnutí máme brát takové jaké je, nebo se můžeme nějak ještě bránit v náš prospěch.

 

    Předem děkuji za Váš čas a zůstávám s pozdravem

 

Andrea

 

 

 

 

Komentáře (74)add feed
hmm : Radka*
bych ti přála bejt s dvouma dětma takovýhohle věku sama. Nepíšeš částky, což chápu, ale můj dojem je, že máte dost. Jasně, proč platit na cizí děti, co? Je mi jasný, že to nenapíšeš, ale celkem by mě zajímalo, o jak závratnou částku na ty děti se jedná. Vzhledem k tomu, že řekli, že byste v odvolání mohli dopadnout PODSTATNĚ hůř, tak to nic velkýho nebude.
Resumé: tady radu v tvůj prospěch nehledej!
duben 16, 2008 11:52
Andreo, : Myška
vzala sis muže s dětmi, tak je jasné, že musí přispívat na jejich život. A protože děti rostou a ceny všeho stoupají, zvyšuje se i potřeba peněz na krytí zvýšených nákladů. Je tedy logické, že matka zažádala o zvýšení alimentům a je logické, že soud její žádosti vyhověl. To, že jsi Ty na nemocenské a že čekáte rodinu přece jeho děti absolutně nemusí zajímmat, ony potřebují jíst každý den, do něčeho se oblékat, a tak dále. Navýšili byste snad vy částku výživného v případě, že by matka dětí byla dlouhodobě nemocná a příjem jí klesl? Téměř vždycky matka "investuje" do dětí vyšší částky než otec, nehledě k tomu, že o ně téměř neustále pečuje (kromě doby, kdy jsou s otcem, jsou-li).
K dotazu - odvolejte se, ale pozor, abyste nesplakali nad výsledkem, jestliže soud vyšší instance alimenty ještě navýší.
duben 16, 2008 12:02
Asi mám ještě v paměti nedávné články, : takyexmanželka
kde se psalo o "milenky versus manželky".
Ty jsi zcela jistě ta úspěšná milenka, který se povedlo odlovit manžela té nyní bývalé.
Bohužel, sice jsi získala jejího muže, ale musíš (asi nejbližších minimálně deset let) počítat s tím, že dětičky, které se mu dříve narodily, nešlo zrušit stejně s oním manželstvím...
A že se holt budeš muset s nimi dělit o jeho výplatu i lásku.
No - i když s tím druhým bych asi tak moc nepočítala... Jak vidět, tak se "tatínek" šel handrkovat s písemným vyjádřením nesouhlasu, jen aby vyšetřil nějakou tu korunku pro nové ňuňátko. Tyhle děti ho už nejspíš nezajímají.

Přeju ti, aby se dejme tomu tak za dalších cca 5 -10 let neobjevila na obzoru zase nějaká nová, mladší než ty, dravější než ty - a on pro změnu neopustil zas tebe. A o zvýšení výživného bys zas poníženě skuhrala ty...


duben 16, 2008 12:03
I já jsem se kdysi soudila o výživné : alena tečkovaná
a ujišťuji tě, že to soudy s jeho výší nikterak nepřehánějí. Vlastně by podle zkona měl tvůj muž hradit polovinu skutečných potřebsvých dětí...hahaaha...sama víš, co takový dítě stojí....takže se jen modli, aby k té polovině skutečně nedošlo. Zatím snad nehladovíte - nebo jo? Jinak, proč sis vlastně vzala rozvedenýho chlapa s dětma? Tos přece musela vědět, že k něčemu takovýmu dojde, ne?
duben 16, 2008 12:03
Chybí částky : Milena
Nebyla jsem tak rychlá jako Radka ale mám podobný názor. Až bude tvému dítěti 11 nebo 15, tak poznáš jak je to finančně náročné. Oblečení, zájmy, sport, potřeby do školy, hory, školy v přírodě atd. O tom, že manžel kupuje dárky k vánocům a narozeninám bych ani nemluvila. Jsou to jeho děti! A už jen to, že se nepodílí na jejich výchově a péči se nedá zaplatit. To nejdůležitější jsi ale nenapsala. Kolik je výživné, jaký je váš plat a jak je na tom finačně bývalá manželka. Takhle je to nanic, nikdo si nemůže udělat představu o co se vlastně jedná.
duben 16, 2008 12:06
promiň : alena tečkovaná
já si nevšimla, že ještě dítě nemáš - až ho budeš mít, tak to se ti začnou protáčet panenky...a až bude v pubertě, tak to teprve něco zažiješ...nechci malovat čerta na zeď, ale v té době budeš možná "ošoupaná" a tvůj věčně mladý muž tě vymění za novou kočičku. Pak si znovu přečti, cos právě napsala.
duben 16, 2008 12:07
můžeš vyjít třeba z tohoto článku, nejsou tam neskutečná čísla : : bb
http://fincentrum.idnes.cz/kolik-stoji-dite-od-narozeni-az-do-dospelosti-fa3-/viteze.asp?c=A080414_120608_viteze_hla

V kategorii 12-15 let - měsíční výdaje 9 500 - 11 800 Kč
Studen 16-19 let - 10 500 - 14 500 měsíčně
Sečti obě částky, vyděl dvěma, jednu polovinu jejich máma, druhou jejich otec. Plus dárky.
duben 16, 2008 12:10
jo : Radka*
taky jsem v MF DNES četla, že jedno dítě vyjde do 18 let na cca 2 milióny.
A nedá mi to nedodat - že ti není hanba zmiňovat dárky k Vánocům a narozeninám!
duben 16, 2008 12:12
vycházej z těch vyšších částek, : bb
protože ve výčtu výdajů nejsou zahrnuté platby za energie, které jsou samozřejmě se 2 dospívajícími jiné než by měla samotná máma, není tam poměrná částka nájmu - se 2 velkými dětmi nemůže bydlet v garsonce, která by jí jinak stačila, atd. atd.

Dárky do výdajů nepočítej, je to jejich otec, dárky pro tebe ti asi taky neúčtuje.
duben 16, 2008 12:14
Souhlas se všemi , jen dodatek k bb a článku z MF : Ája
Ty částky rozhodně nejsou nijak přehnané, spíš si myslím, že stále ještě nezahrnují všecko - jednou jsem to také potřebovala mít spočítané... A můžu Ti říct, že mě samotnou ta částka překvapila a ta z MF se jí jen blíží - a to je už nějaký rok zpátky a většinu oblečení má robátko ze sekáče, lyže na inzerát, kolo z bazaru - rozhodně žádný luxus - a to v té částce jsou jen "přímé výdaje" - tzn. např. žádná energie, žádné topení, žádná spotřeba vody a toaletního papíru, žádný prací prášek a jar na nádobí atd atd - vypadá do legračně, tyhle všechny zmínky, ale nasčítáno dohromady to vydá... Takže plnej souhlas s alenou tečkovanou - buď fakt ráda, že po vás nikdo nežádá skutečnou polovinu... Když sis brala chlapa s dětma, tohle jsi přece musela vědět! Nebo jeho děti můžou za to, že vztah jejich rodičů se rozpadl? A k Tvým dětem bys chtěla, aby se takhle někdo zachoval? Až je budeš mít?
duben 16, 2008 12:43
Aha - bb mezitím dodala sama :-))) : Ája
a teď eště něco připsat,a by to nebylo krátké :-)
duben 16, 2008 12:45
Alimenty : Luciuš
Jedna cesta je, ale ne každý na ni má nervy a není v situaci, kdy by výhrůžku mohl splnit. Jeden známý už naštván každoročními soudy o zvýšení výživného si vzal bokem paní z péče o děti a jasně jí řekl, že pokud projde další zvýšení, odejde na dlouhodobou neschopenku nebo se nechá vyhodit, na obojí že má důvod. Tenhle člověk ale žije bez partnerky, platí neregulovaný nájem, rodině nechal dům, exmanželka "usilovně už 5 let shání" práci, prostě se už naštval smilies/grin.gif
duben 16, 2008 12:47
BB : Luciuš
ne každá rodina musí mít novou výbavičku a pro odrůstající děti nové značkové věci . I tam, kde jsou dva a platy nejsou nic moc se věci dědí nebo pořizují v bazaru (budete se divit kvalitní, neopotřebované a pěkné).
duben 16, 2008 12:53
to Luciuš - : alena tečkovaná
nojo, ale tento pán bez partnerky nežije a jeho bývalá žádala o zvýšení po třech a půl letech. Že je mezi sedmiletým dítětem a puberťákem co do výdajů dost podstatný rozdíl...to snad uznáš sám.
duben 16, 2008 12:59
Alena : Luciuš
no jo, ale ne každý má nadstandartní příjmy a jak děti rostou musí se uskrovnit i v úplné rodině, kde žijí od výplaty k výplatě. To potom nový počítač nebo dovolená u moře je trochu divný požadavek. No a tady se konkrétně nic nepíše (ani region), takže kdo ví smilies/wink.gif
duben 16, 2008 13:10
Odvolejte se a protože ani u odvolacího soudu neuspějete, podejte ústavní stížnost. : Jarda
Problém je totiž už ve formulaci zákona o rodině, který umožňuje soudcům, aby ekonomickou situaci nové rodiny alimentačně povinného nebrali vůbec v potaz.
Takže u odvolacího soudu neuspějete, ale s ústavní stížností možná ano, jestli na to budete mít šikovného advokáta.

duben 16, 2008 13:13
Luciuš - : Myška
tak se holt bude muset uskrovnit i otec a jeho nová partnerka. Proč by se měly uskrovňovat jen děti a jejich matka, která o ně pečuje?
duben 16, 2008 13:14
Jarda - : Myška
jak se tahat po soudech a nedopřát svým dětem to, co bych mohl, že?
duben 16, 2008 13:15
Jardo, kdyby ty prachy, : alena tečkovaná
co vrazí do soudů a advokátům dal svým dětem...tak nebude co řešit. On by jim je možná i dal, že? Ale ty s tím nesouhlasíš a asi máš "blbé kecy".
duben 16, 2008 13:19
Jasně, Jardo, : Béda Traktorista
když už si ta ženská děti upekla a rozvedla se, tak co by se neměla snažit sama a bejvalýho nechat na pokoji, že jo. Tak bys to řešil ty, jak vidno, bejt soudem.

No ale na druhou stranu je dobrý, že se nemusí brát v potaz jeho finanční situace v nové rodině, dyk to pak klíďo píďo můžou stanovit alimenty ve výši celýho jeho platu, ne? No není to príma? Pak stanoví výši alíků podle skutečnejch potřeb dětí a rázem se ze dvou tisícovek stane třeba pět a půl. To je fakt dobrá rada, hned bych to poradil té matce :-)
duben 16, 2008 13:22
Adreo, : alena tečkovaná
jediné, co bych ti poradila je, abyste si ty dvě děti vzali do péče vy - tedy ty a tvůj manžel - pak byste nemuseli nikomu nic platit, naopak, ještě byste dostávali nějaké peníze od matky, že?
duben 16, 2008 13:30
Andreo - : Lotka
hodně záleží, kdo to soudí, jestli ženská nebo chlap. Manžel (pro dámy shora - taky jsem ho odloudila, když tomu tak chcete říkat) zpočátku u soudu prohrával. Jenže pak padla kosa na kámen - zvýšení výživnýho dostal na stůl soudce - chlap. Nezatížen žádnými komplexy a možná i osobní zkušeností konečně probral příjmy a výdaje bývalé manželky, vzal v úvahu všechny dárky a všechny příspěvky manžela navíc (to není jeho povinnost - dle zákona o rodině - platit cokoliv navíc) - příspěvky na tábory, kola, dary k Vánocům (počítač atd.), stavební spoření a další a konečně rozumně rozhodl. A navíc si exmanželku docela podal, když vlastně zjistil, že u soudu tvrdila, že manžel nic navíc neplatí a on měl naštěstí vše černé na bílém. Od té doby žádné zvýšení výživného nepřišlo - ale asi jen díky tomu, že si našla milionáře, který je dotuje. Ale dle slov dětí, je možná tento milionář naučil konečně i šetřit. smilies/grin.gif
Jo, a až se to malé narodí, změní se vám výrazně příjmy. Nevím, jak je to s částkami, kolik platíte, ale možná pak by stálo za to, podat návrh na snížení výživného. Tvůj manžel už nebude živit děti dvě, ale tři...
Takže asi tak...
duben 16, 2008 13:37
Moje rada : Luciuš
každopádně se odvolat a opruzovat dokud nebude i ve vaší rodině situace jiná. Potom zkusit třeba žádost o snížení, to sice nikdo neschválí, ale je to taky obrana smilies/wink.gif
Ono je to těžké, maminka stejně jako tatínek mají právo si založit novou rodinu i když na to nemají smilies/sad.gif
duben 16, 2008 13:47
No to tedy koukám a nestačím se divit. : Sinix
Samý plamenný projev, nic než odsouzení a jízlivé poznámky. Kde jsou vaše zásady? Na to jak málo o tomto případu víte, je to až s podivem. (Ne, nejsem manžel Andrey, nic takového)

Samozřejmě, můžete mít pravdu a Andrea s manželem jsou lakomí boháči, kteří by si nechali pro korunu vrtat koleno a jeho exmanželka je chudinka, co dře od rána do večera, aby uživila 2 puberťáky - má 2, popř. 3 zaměstnání, bydlí s nimi v garsonce 3. kategorie, atd.

Nebo je to taky naopak a Andrein manžel byl týraný a jeho exmanželka nemůže přenést přes srdce, že je konečně šťastný. Nevím a nikdy se to nedozvím, takže se tu nehodlám příliš rozepisovat, necítím touhu šířit své rozumy do celého světa.

Jenom jednu věc: V zákoně o rodině se říká, že děti mají právo se podílet na životní úrovni svých rodičů. - VŠECHNY děti; takže narozdíl od Vás mě zas tak moc nepobuřuje, že Andrea má zájem, aby její manžel spíš než na předchozí děti platil na to její (jejich). Jinak se tu mějte, můžete pokračovat. Howgh!
duben 16, 2008 13:58
Sinixi, : Myška
otec nemusí být boháč, a matka nemusí mít tři zaměstnání (jak by to asi zvládala se dvěma dětmi?) na to, aby po třech letech požádala o zvýšení alimentů. Je to přirozené, děti rostou, rostou i jejich potřeby a rostou i ceny. Proč by měla to zvýšení táhnout jen matka, a tím snížit jejich životní úroveň?
duben 16, 2008 14:09
Myško, : Lotka
na druhou stranu, potřeby dětí můžou růst do nebes, když je nikdo nekoriguje. To je věc opravdu složitá. V dnešním konzumním světě je opravdu těžké si přiznat, že člověk ke skutečnému životu potřebuje kupodivu hodně málo. Na to, abychom to mohli posoudit, máme od Andrey opravdu málo informací. Sinix má pravdu, sesypaly jste se tu na ni jako vosy. A priori předpokládáte, že Andrea svého manžela od chudinky exmanželky odloudila. Ale to v článku vůbec není!!!
Na druhou stranu - manžel může investovat do dětí, ale vůbec nemá právo na jakékoliv vyúčtování toho, co bylo za peníze pořízeno. Takže i když matka koupí ditěti místo ovoce chipsy, když to dovedu do absurdity, nikdo neposuzuje, zda je to dobré či špatné. Ale otec - ten musí v každém případě hlavně platit... a držet hubu.
duben 16, 2008 14:24
aha, : yanka
Takze vsechno je to teda Andreina chyba-nemela si nikoho brat,nemela otehotnet ani byt nemocna...
Pak je to taky chyba jejiho manzela,ktery se nemel rozvadet,nemel si brat nemocnou a nemel ji 'otehnotnet'
Taky je to ex-manzelcina chyba,mela pocitat s tim,ze se jednou rozvede a nemela mit dve deti,ze jo?

Tak to aby se sli vsichni zastrelit... smilies/tongue.gif
duben 16, 2008 14:29
yanko : Radka*
hezky jsi poradila, jen co je pravda!
duben 16, 2008 14:32
I přes absenci informací nemám pocit, : Myška
že by matka chtěla pro děti něco extra. Zvýšení po třech letech je pochopitelné nejen pro to, co už jsem napsala v předchozích příspěvcích, ale i proto, že starší dítě zřejmě půjde studovat střední školu, a jak většina z nás ví, náklady opět porostou.
duben 16, 2008 14:58
Platy : Luciuš
no, kdyby všem po třech letech zvedaly platy, tak klidně... smilies/tongue.gif
duben 16, 2008 15:00
haha : Kamila
Luciuš - zrovna se Andrea přiznala, že JIM se platy zvedly oběma...
duben 16, 2008 15:02
na nikoho jsem se nesesypala, jen jako vždy dávám nakouknout z druhé strany, : bb
to je v tomto případě ze strany matky, která má u sebe 2 děti. Andrea neudělala možná žádnou chybu, jen prostě musí počítat jako kdyby měli už teď 2 děti. Nebo mít oddělené účty-každý přispěje na společné výdaje (bydlení,jídlo atd.),a ze zbytku si bude platit svoje - on tedy i alimenty. Pokud mají společné finance,tak musí Andrea počítat prostě s tím,že z jeho hromádky napřed odloží pro jeho děti. I kdyby jeho bývalá byla kráva nebeská. Nebo ať bydlí u svého otce, a matka na ně bude platit to co platí otec teď.
duben 16, 2008 15:09
yanko, ty máš v podstatě pravdu, jen je to jako s těmi vtipy "Radia Jerevan" - malinko jinak... : ivanka
Andrea si jistě dobře rozmyslela, koho si bere - tedy
a) rozvedeného od dvou dětí, které porostou, budou mít určité potřeby a nároky;
b) jistě si uvědomila, že její první dítě bude jeho třetí - a tedy on jí na to dá jen jednu třetinu (respektive by měl dávat);
c) že stejně jako ona je nemocná, tak může být nemocná i ta "bejvalka";
d) exmanželka těžko mohla počítat předem s rozvodem - nebo ta současná s ním snad počítá už taky?
e) neměla-li mít ta předchozí s dotyčným dvě děti - proč si ta současná tedy s ním pořizuje další, proč láskyplně nehýčká tamty?

Víš, yanko, ono fakt záleží na úhlu pohledu.
A ještě jedno: ano, máš pravdu, nevíme o tom nic, ale pokud jim už na soudu řekli, aby raději mlčeli, že by to mohlo dopadnout hůř - tak to na mně ale vůbec nedělá dojem, že se jedná o otce-chudáka, který po večerech nad skývou suchého chleba přepočítává padesátníky...
duben 16, 2008 15:11
Yanko, : Ája
nikdo nic takového přece vůbec neříká... Ale Andrea musela a měla počítat s tím, že její manžel má ještě dvě děti. Že na ně má vyživovací povinnost. Že děti jak stárnou, tak jejich potřeby a nároky se zvyšují - a že by měly mít právo si koupit (dovedeno do absurdity s Lotkou) i ovoce i občas nezdravé chipsy. A po třech a půl letech požádat o zvýšení není žádný hyenismus, ale oprávněná žádost, vyplývající z vývoje.
Ono by mě fakt zajímalo, o jakých částkách se tu bavíme...

A ještě jedna věc - není pravda, že je rozdíl chlap x ženská u soudu. Já se musela o výživné taky soudit, u první instance byla soudkyně, výživné zvýšila, u druhé instance, kam se exdrahoušek odvolal, byl v senátu muž a rozsudek byl ve finále pro mého ex ještě přísnější.
duben 16, 2008 15:16
... : Ahilla
Andreo, doplatit to budete muset. Nicméně pro příště je bohužel nutné uschovávat všechny účty,pokud bude manžel něco platit navíc.Nejlépe je bohužel neplatit navíc nic.Po narození miminka požádat o snížení alimentů s tím, že se vám změnila situace.Měli by vám vyhovět. V 18 letech dítěte začít platit na účet dítěte a ne matky.V našem státě je to bohužel zařízeno tak, že pokud muži uteče žena z vlastní vůle a i když on není žáden zloduch, děti zůstanou bývalce a ona se stává trvalým zdrojem možných konfliktů v novém vztahu jejího bývalého manžela. Zažila jsem to na vlastní kůži, taky jsem si vzala rozvedeného, žena ho opustila, kvůli jinému muži, dceru mu navíc vůbec nedávala, ani jednou za 14 dní.Hodně se trápil, ale pak jsme si pořídili deti a aspoň trochu mu to pomohlo.A pak, když už jsme se jakž-takž dostali ze všeh těhotenství a mateřských a já začala znova vydělávat, najednou přišel návrh na zvýšení alimentů (15 leté dítě 6000) a jako důvod matka uvedla, že máme slušná zaměstnání a ona je OSVČ bez příjmu. Manžel z toho tehda malem dostal infarkt.Protože ona na tom byla paradoxsně lépe než my :-).
Bohužel, naše manželství i díky těnto kotrmelcům nevydrželo. Ale já razím heslo, děti jsem chtěla hlavně já a já se o ně musím umět postarat. Máme střídavou péči a alimenty ani korunu. A funguje to ke spokojenosti všech. Dokonce i názory, že deti musí mít svůj koutek, jinak trpí se neukázaly jako pravdivé. Děcka prohlásily, že jsou nadšené, protože se aspoň nenudí. :-P
duben 16, 2008 15:34
Lotko, mas pravdu, zalezi, kdo soudi.. : mila1
Na okresnim soudu sedele soudkyne a odsouhlasila zvysene vyzivne tak, jak jsem zadala. Socialni pracovnice a ma pravnicka mi pak rekly, ze za dobu sve praxe se nesetkaly s nikym, kdo by na vlastnich detech setril jako muj ex. Ale on se odvolal. A ejhle, na krajskem soude sedeli tri soudci - muzi a v rozku se krcila jedna zena. A ti to rozhodnuti od okresu zcela prehodnotili a vzali v uvahu, ze muj ubohy ex ma nizsi plat nez ja (co mi zbyvalo jineho, nez vic vydelavat, abych utahla rozpocet??) a tudiz mi vyzivne pekne upravili, takze celkova davka, co mi pridali byl tisic korun na mesic. Takze v tomto state ten, ktery se snazi, aby detem udrzel nejakou uroven je bit a ten, kdo sve prijmy ulejva a detem krome vyzivneho a darku na vanoce nic neda, vyhrava. Opravdu spravedlive.
duben 16, 2008 15:43
... : Ahilla
A ještě jedna rada, na každém jednání sebou mějte právníka. My to tak udělali a on nám napsal vyjádření tak, že uznáváme potřebu dítěte ale navrhujeme jinou sumu. A soud to pak přiřknul něco mezi.Protože on ten nesouhlas se všemi body vypadá hodně blbě, jak říkal. Soud alimenty nenařizuje, ale hledá smír, měla by to být hlavně dohoda rodičů.
duben 16, 2008 15:47
Ahilla, : bb
matku OSVČ tzv. "bez příjmu" samozřejmě nic neomlouvá, ale tvůj příspěvek krásně ukazuje, jak se děti, třeba i skrze výživné, stanou nakonec katalyzátorem sporů svých rodičů. Nakonec,není důležité co uvedla matka u soudu, za 6000 by 15letého člověka neuživila. 6000 je tak na jeho bydlení (půl tržního nájmu,půl energií).Ostatní tedy matka.Ale i kdyby byla vypočítavá, za to děti nemohou, ani za to, že si otec s druhou ženou pořídil další dítě. Co je to za logiku ´- narodí se miminko, sníží se alimenty. Že ty nechceš
duben 16, 2008 16:21
... : bb
alimenty, je jiná věc,když máte střídavou péči. Těžko odhadnout, kdybyste zůstali s manželem spolu, zda by se ti líbilo mít doma ke svým dětem i manželovo 15letou dceru vždy na 2 týdny v měsíci, mít ji v kuchyni,koupelně, děti by se s ní dělily o pokojíček. Možná by ti v tomto případě ta střídavá tak vhodná nepřišla, pak je tedy vše na matce a otec se musí podílet.
duben 16, 2008 16:23
Asi jsem blázen já, : skaz
protože absolutně nechápu dotaz nebo žádost,či co.Souhlasím nejvíc s bb.Vezmi si je do střídavé péče.Starej se o ně společně s partnerem,hýčkej je,miluj je,mazli je - potom pochopíš,co to je mít /nebo zdědit děti/. Ty si vážně nevěděla ,že tvůj milovaný má ženskou a děti .On ti lhal?Nebo si si lhala ty,že se tě partnerovy netýkají? Myslíš,že se tady ještě ozveš,nebo ti to stačí,jak je tady napsané?
duben 16, 2008 22:37
Andreo, o co ti vlastně jde? : NČ
Nemíchej se do věcí, které se TEBE netýkají.
Neboli, cítím z toho, že tebe se jasněže absolutně netýkají děti tvýho manžela, ale dotýkají se tě jeho prachy, žejo. Jsem zvědav, jak budeš přesně tohle svý dnešní psaní posuzovat za pár let, až z něj po rozvodu budeš horkotěžko tahat prachy pro SVÝ dítě, který teď čekáš.
duben 17, 2008 06:15
Čiliže ergo kladívko - : wendy
neberte si dámy rozvedeného s dětma !!!
smilies/sad.gif
duben 17, 2008 07:29
wendy : Kamila
já myslím, že takhle radikální být netřeba. Znám partnerství, kde jsou oba i ex normální a slušný a všichni chápou, že dětí se nezbavíš rozvodem. Jsem naštěstí v takové situaci. Tatínek na syna dává víc, než musí, o sportovní výbavu se stará on neb já bych koupila prý špatně smilies/cheesy.gif, na mimořádná vydání mi vždy přidá (tábory, školy v přírodě, ba i když chceme jet k moři). Jeho současná partnerka toto chápe a respektuje - dokonce včera syn přišel, že se ho ptala, co chce od ní k narozeninám (od tatínka dostane nový mobil). Takže ano, výjimky zaplaťpánbůh existují a věř, že já si toho sakra považuju!
duben 17, 2008 08:26
wendy : Tak, tak, souhlas. : mamča
Někde jsem četla moudro : "Kdo chce prožít dva životy, taky dvakrát umírá. Podruhý zaživa..."
Tak si myslím, že dvě manželky, dvě rodiny, dvoje děti, a další co s tím souvisí, jsou ty dva životy.
Andrea by si měla uvědomit, že její manžel není nepopsaný list, a že už má něco odžito. Dospělí se můžou z jakýchkoli důvodů rozejít, ale děti z minulého svazku do kanálu nespláchneš.
duben 17, 2008 08:27
jeste k te stridave peci... : mila1
taky jsem o tom uvazovala, ale dopadlo by to tak, ze veskere naklady na obleceni, uceni a tak bych platila ja, protoze muj ex by se z toho elegantne vyvlikl.. stridava pece lze jen u rodicu, kteri se dokazou rozumne domluvit a bydli blizko sebe, aby deti mohly mit stejnou skolu, stejny okruh kamaradu a tak.. no a ukazte mi nejake manzelstvi po rozvodu, kde se dokazou exmanzele domluvit.. je jich hodne malo, protoze skoro vzdy se jeden z tech dvou citi ukrivdeny a msti se expartnerovi tam, kde vi, ze to bude bolet - na detech..
duben 17, 2008 10:18
Jasně, a když se dovedou domluvit, : Béda Traktorista
tak se pak nehádají o peníze, protože je stejně dají do těch dětí a dobrovolně. Akorát je jich fakt málo takových.
duben 17, 2008 10:25
Je jich málo takových : wendy
jedna z nich je Kamila a její exmanžel. Tak ať vám to vydrží.
duben 17, 2008 10:46
wendy díky : Kamila
...jsem realista, takže jsem ráda za každý měsíc, kdy to takhle je. Každopádně ta slušnost musí být na všech stranách - když exmanžel nepracoval, nedával mi nic a já nic nechtěla. Asi si to taky pamatuje a když může, tak přispívá více...
duben 17, 2008 11:07
něco na tom Kami bude, : Inka kuk
já poslední dva roky také na syna nic nežádala a teď stačí když potřebuju opravit auto a je to kdykoliv potřebuju a nic neplatím
duben 17, 2008 13:06
PROČ SI ROZVEDENÁ ŽENA NEMŮŽE DOVOLIT DALŠÍ RODINU I S MIMINEM, TAK JAKO MUŽ? : PETRA 40
ANDREO, PŘEDSTAV SI ROVNOPRÁVNOU SITUACI O NÁKLADY DĚTÍ- BEZ MATKY - TA MÁ TAKÉ JINOU RODINU, KTERÁ MÁ STEJNÉ POŽADAVKY JAKO TY. CO POTOM S DĚTMI, UTOPIT? PROČ SI KAŽDÝ MYSLÍ, ŽE DĚTI Z BÝVALÝCH MANŽELSTVÍ NEJSOU BYTOSTI, ALE HAJZLÍCI TAHAJÍCÍ PENÍZE? KOLIK STOJÍ POHLAZENÍ OD TÁTY? KOLIK STOJÍ VEČERNÍ PUSA A MOŽNÁ I POHLAVEK, PROSTĚ DOTYK A NE JEN CHVÍLE OBČAS. TĚM DĚTEM SE ROZBIL SVĚT, MUSÍ ŘÍCT PŘED SPOLUŽÁKY JÁ NEMÁM TÁTU DOMA, PROMIŃTE, PRÁVĚ PROŽÍVÁM ROZPAD MANŽELSTVÍ, KDY JSEM PRO SAMOU PRÁCI V MANŽELOVĚ PODNIKÁNÍ, STAROST O DCERU, MOJE ZAMĚSTNÁNÍ A DOMÁCNOST NEPOSTŘEHLA JEHO MLADOU MILENKU. PODNIK FUNGUJE, DĚVČE PRACUJE NA ČERNO A OBČAS, MŮJ MUŽ NEMÁ ŽÁDNÝ PŘÍJEM - PŘIZNANÝ A NA DCERU PLATÍ 2000,- KČ. SNAŽÍ SE NÁS DOSTAT Z DOMKU, DÍTĚ VIDÍ 2 HOD. TÝDNĚ A NEZAVOLÁ JÍ JAK JE ROK DLOUHÝ. KOLIK STOJÍ BOLEST A SLZY DÍTĚTE? CELOU DOBU JSME ŠETŘILI NA PODNIKÁNÍ, A TE´D, DCERA TÁTU PODPOROVALA A TĚŠILA SE NA SPLNĚNÍ JEHO SNU. MÁ 10 LET, JE DOSLOVA VYMODLENÁ A CO DÁL? KOLIK STOJÍ LÁSKA OTCE PŘESTÁVÁM V DILEMATU ROHLÍK ČI CHLEBA VNÍMAT...
duben 17, 2008 15:20
Inko, to je ale : bb
principiální rozdíl, když otec na děti nic nedává, a matka to po něm tedy ani nepožaduje, než když otec dobrovolně dává víc než musí
co je - z podstaty věci - platné, když teď, kdy jsou děti dospělé, ti opravuje auto, když tehdy, kdy to potřebovaly, na ně neplatil
chápu, že tě asi hřeje vědomí, žes to zvládla i tak, ale o to nejde
duben 17, 2008 17:53
Petra 40 : kolemjdoucí
psaní velkými písmeny na internetu se pokládá za nezdvořilé (je to jako kdybys na někoho křičela), a hlavně SE TO HROZNĚ BLBĚ ČTE !!
duben 17, 2008 22:37
já vůbec nechápu : Alena Puntíkovaná
proč jsi tu jeho milenku pracující na černo ještě neudala na pracáku...
duben 18, 2008 05:15
Chachá a co pracák s tím udělá, : wendy
víš jak to končí ? Slečna tu jen pomáhá, bezplatně, je to kamarádka, dokažte mi že ji za to platím, teď když jste přišli tu teda náhodou je, ale jinak skoro vůbec...

Ae kolemďo, třeba je 40 tak zvyklá, nebo tak zoufalá, neo si zmáčkla CapsLook, vykašli se na mentorování.
smilies/wink.gif
duben 18, 2008 07:17
kolemjdoucí - DOBRÝ! : NČ
.
duben 18, 2008 11:55
CapsLook : Petra 40
Byla jsem rozčilená,nevěnovala jsem přecvaknutí pozornost, omlouvám se, ale tohle fakt nemám zapotřebí...
Jinak opravdu je to tak, slečna pomáhá, já jsem chudák, ještě, že ji mám...
udáním si v tomto státě nepomůžete, kamarádi jsou všude a těch náhod...
duben 18, 2008 12:14
Stridava pece : Ahilla
pro Milu: "taky jsem o tom uvazovala, ale dopadlo by to tak, ze veskere naklady na obleceni, uceni a tak bych platila ja, protoze muj ex by se z toho elegantne vyvlikl".......... U nás je to tak, že všechny výdaje platím já a zpětně si je vyúčtuju. Funguje to výborně. O penězích to přece není.
duben 18, 2008 13:16
pro Ahillu: no tak to neznas meho ex : mila1
tam je to predevsim o penezich a pokud bych detem koupila neco na sebe, rekl by, ze jedna mikina na rok staci, ze na hory jet deti nemusi, protoze on taky nejezdi.. a lyzarsky vycvik ze neni povinny, tak proc by ho on platil atd.atd. ...argumentoval tim i u soudu a vsichni koukali s otevrenou pusou.. to se tezko vysvetluje
duben 18, 2008 14:21
pro milu1 : Ahilla
Střídavá péče má to kouzlo, že otec dítěte skutečně vidí, kolik toho dítě spotřebuje. Taky dítě si mu řekne o věci samo. Když je s ním jenom občas, vztah se vytrácí. A taky otec riskuje, že pokud je škrt, všimne si toho i to dítě. Můj ex je mimochodem taky celkem šetřílek, ale já se snažím od začátku zcela natvrdo kupovat věci, které jsou kvalitní a snad už si zvyknul. Nechce být u dětí za lakomce :-) A já se snažím žít tak, abych své děti uživila. Nemám chuť být plačka a vymahačka alimentů. Navíc když jsem vztah ukončila já.
duben 19, 2008 14:17
ahillo, : bb
pokud jsem správně pochopila cos psala, tak jsi rozvedená, máš děti/dítě z prvního manželství/vztahu a žiješ s druhým partnerem, který je také rozvedený a platí na dítě z prvního vztahu, jehož matka požaduje/ovala výživné 6 tisíc
pak přece sama víš, kolik stojí dítě včetně bydlení, energií, drogerie atd., a můžeš odhadnout, že u 15letého ty výdaje povyrostou, a že teda 6 tisíc není přehnaná částka
duben 19, 2008 17:45
... : bb
zvlášť, když bude chtít své dceři dopřávat také jen kvalitu
duben 19, 2008 17:46
vidím to u nás, : bb
dcera má 1 spravovaný zub, ale užila si s ním dva roky léčení, které nebylo zadarmo z pojištění, i když byla nevydělávající si středoškolačka, samozřejmě jsme jí dali možnost zaplatit si bezbolestné ošetření, kvalitnější výplň atd., takže ve finále jsme během 1 měsíce vytáhli asi 2 tisíce, celkem to stálo přes 4 tisíce
syn nosí brýle, bez nich vidí špatně, v létě tedy nemůže nosit obyčjené sluneční brýle, protože by v nich neviděl, tak se pořídily dioptrické ztmavovací a s antireflexní úpravou, za které jsme s normální obroučkou (žádný armani ani gucci) dali jednorázově přes 5 tisíc


duben 19, 2008 17:54
BB : Ahilla
špatně jsi pochopila BB. Vzala jsem si rozvedeného s dítětem a to je otec mých dětí.Jeho dcera je dávno dospělá a diky mrzskému postoji matky, kdy otec mel jen platit ale jinak na ni neměl nárok, dnes ani nevi kde jeji otec je.Podotýkám, odešla ona.A 6000 chtela jeho ex podnikatelka pred 8 lety. Proste zažila jsem to i to a vy dámy pořád jen počítáte, co vše dítě stojí. Já jsem prostě nezapoměla, ze především JA jsem chtěla mit děti a jsem ráda, že nejsme za 1 republiky, kdy děti patřily výhradně otci a můžu o něj pečovat já. Střídavou peci mam proto, aby deti o otce neprisly (viděla jsem to u dcery ex), víkendový tatinek je pro dite na houby a ještě když mu maminka vykládá jaký je hnusný.....Věř mi, absolutně nevim kolik mě moji synove stoji,nejspíš celou výplatu :-P někdy vic, někdy míň, vzdyt je to nedustojne, takhle pocitat.Maji tolik, na kolik mam a takhle je vychovavam. Vychovávat děti k tomu ze kdyby otec platil vic , mely by se lip je podle mě veliká chyba.
duben 19, 2008 20:16
BB : Ahilla
Zučastnila jsem se diskuse proto,abych podpořila Andreu a napsla svoje zkušenosti.Protože si moc dobře pamatuju, jak mi bylo zle, když tahle žádost o zvýšení přišla. Koupili jsme si zrovna na leasing auto, protože jsme nechtěli aby děti jezdily v polorozbitém vraku. Všechny takovéto peníze, které rodina spotřebuje, soud nezajímají, počítá se plat otce jeho manželky. To že si jeho ex našla milence a pozadala o rozvod, zůstal jí byt.......atd, soud nezajímalo taktéž. Nevím proč jste Andrei začaly vyčítat že má rozvedeného, to měl žít už do konce života jako mnich? Dneska se nesmyslně srovnávají životní úrovně, co je to za pitomost? Např. u nás: Jeho ex prostě nepřiznávala žádné daně, takže byla chudá. Proč by si o přilepšení nepožádala, že jo.
duben 19, 2008 20:39
BB : Ahilla
jo jeho ex přijela k soudu v novém autě o jednu třídu výš, aby jste se zase do mě nekdo nepustil.Ale myslím že tohle nebylo předmětem diskuse. Bylo to o tom, co dělat a jak se zachovat. :-) Myslím že už k tomu nemám co dodat,přeji vám všem pěknou neděli.
duben 19, 2008 20:42
ale ne, my se do tebe, tedy já rozhodně ne, nepouštíme, a Andree jsem rozhodně nevyčítala rozvedeného : bb
vždyť se podívej, co jsem psala,jen o nákladech na děti. Vůbec jsem neřešila kdo koho rozvedl, jen jsem Andree chtěla ukázat situaci z druhé strany, i když nejsem rozvedená s dětmi ve své péči ani nežiju s rozvedeným mužem s dětmi, jako máma 2 velkých dětí vím, kolik stojí. Sama jsi poskytla pohled z obou stran, když na jednu stranu jsi popsala, jak střídavou péči máš vyřešené i výdaje, protože jsi zvyklá dětem dávat kvalitu a jejich otec nechce být před nimi za šetřílka, takže se na té kvalitě podílí. No a na druhou stranu radíš Andree, jak na exmanželku jejího Andreina manžela, protože ex tvého manžela chtěla 6000 výživného a k soudu přijela autem o třídu lepším.

Ahillo, jen se snažím říct, že z pohledu soudu jste rodiny obě - ta tvá současná, i ta jeho minulá, jen ta jeho minulá je teď neúplná, za což ale dítě nemůže, a proto se jeho otec (tvůj, nebo Andrein muž) má podílet na tom, aby životní úroveň dítěte neklesla pod úroveň, kterou by mělo, kdyby otec s původní rodinou zůstal.
Z pohledu soudu, dítěte ( i mého, což je irelevantní) není důležité, že si matka dítěte pořídila lepší auto, tím otec své zodpovědnosti za dítě nepozbyl a dítě si za to nové auto lepší vybavení nepořídí. A proč by si jeho matka neměla pořídit lepší auto, pokud se o dítě stará a platí jeho výdaje alespoň zpoloviny. Proto, že vy jste si pořídili dvě děti? To přece není důvod aby se ona uskromňovala a platila tedy výdaje dítěte, které měla s tvým mužem, sama.
Proti rozvodům lidí, co si nemají co říct a setrváváním ve vztahu by ubližovali sobě i dětem, vůbec nic nemám. A ať založí další rodinu, proč ne. Jen se prostě nemůžou zbavit dětí z první rodiny jen proto, že si jejich ex polepšila.
I když, u zvlášť slušných a vzájemně smířených lidí jde i tohle domluvit.
duben 19, 2008 21:25
BB : Ahilla
S výživným je to tak: pokud se Andrei narodí miminko, musí se děti o výživné začít dělit. Jen soud zváží, zda budou mít na snížení nárok. Nepředpokládám, že by tady psala žena, které vadí výživa staršího dítěte a byla lakomá, ale spíe žena, která má sama najednou existenční problém, protože ví že výživné bylo zatím počítáno tak, že ona měla svůj plat a tudíž se o sebe mohla postarat a manžel živil sebe a dítě. Ale situace se změní a manžel bude živit sebe, ji a dvě děti. Není třeba zde stanovovat nějaké částky, někomu prostě zbyde k výživě dítěte 2000, někomu 10000.Kdo se narodil tzv. pod lavicí, nemůže se díky výživnému dostat na lavici i kdyby se psalo, že dítě stojí měsíčně 20000 Peníze nejsou perpetum mobile a pokud chci někde přidat, musí být z čeho. Životní úroveň dítěte klesá v okamžiku narození sourozence i kdyby rodina byla úplná, takže na žádost o snížení má Andrea po narození mimina plné právo.A pokud máš syny tak se na to zkus podívat i ze strany muže, taky se jim lehce může stát, to co mému známému, který se nechal upíchnout na cinkání biologických hodin své přítelkyně (on rozvedený, lehce pod 50, ona rozvedená 40 letá) Nyní je na něm žaloba o výživné ztráta bytu neochota aby dítě viděl. Posloužil jako trubec a pak byl stejně jako trubec vykopnut.A komentář oné dámy? Je to jeho dítě tak ať platí. Jeho jediná chyba byla, že skočil na medové řečičky (ač bezdětný nebyl) Nezbývá něž podotknout dobře mu tak. :-P
duben 21, 2008 14:40
Ahilla, : bb
rozumím tvým argumentům, přesto zůstávám u svého,jiného, názoru. Ano, s dalším sourozencem se většinou sníží finanční možnosti předchozích dětí. U rozvedených manželů se to ale stane hned po rozvodu a odchodu jednoho z rodičů (většinou otce). Žádné soudem stanovené výživné, sand vyjma paní bývalé Čejkové, nepokryje tuto ztrátu, a to teď mluvím jen o penězích. Jediné právo, které Andrea má, je požadovat po otci svého dítěte výživné na dítě přiměřeně k jeho věku a potřebám.
duben 22, 2008 10:25
... : bb
na to má plné právo, pokud toho dosáhne, tak do toho, kolik platí na dětí ze svého prvního vztahu, už nemá co mluvit, ani do toho, kolik jim koupí dárků, pokud samozřejmě stejně spravedlivě podaruje i jejich dítě. Čili já to vidím z opačného konce než ty - ne že jeho první děti se mají přizpůsobit změně situace (což už stejně musely), ale Andrea se musí přizpůsobit tomu, že on už má 2 děti, ne jen 1 s ní.
duben 22, 2008 10:30
ještě bych dodala na vysvětlenou : bb
a víc argumentů nebo postřehů už asi nedám :-) Často se totiž stává, a u Andrei mi to tak taky přijde, že nová-druhá manželka považuje manželův příjem za příjem své rodiny a výdaje na jeho první děti jako výdaj na úkor své rodiny - a proto kalkuluje s tím, kde ubrat, jestli je to nutné a oprávněné apod. Neuvědomuje si, že musí, tedy měla by, počítat s tím, že má, ať chce či nechce, rodinu 3 2 (ona,on,jejich dítě,jeho děti).
duben 22, 2008 17:55
... : bb
3plus2
takže jediné skutečně spravedlivé řešení by bylo tohle: rozdělit jeho (otcův) příjem na 1 plus tolik dílů, kolik má dětí, v tomto případě tedy 1 plus 3 děti, takže na čtvrtiny, 1 čtvrtina zůstane v rodině, kde žije otec, a ostatní čtvrtiny do rodin podle dětí, v tomto konkrétním případě tedy polovina příjmu manžela do jeho nové rodiny (za sebe a za nejmladší dítě), polovina dvěma starším dětem
duben 22, 2008 17:59
BB : Ahilla
Matematika je matematika :-), BB,sice nejak jsi zapoměla na Andreu, ale ta ať si klidně žere trávu. :-) Víš, kdyby se uplatnila takle tvoje kalkulace, tak vymřeme, protože deti by už chtěl jedině blázen chlap.
duben 24, 2008 16:15
upřesněte,prosím vás : Eli
Andreo,přečetla jsem si tvůj problém a žádost o pomoc?Podporu?Ale jak vidím,málem tě ukamenovaly..že by ukamenovali?To jsou asi jen mimikry psát coby chlap.
Jen se chci Vás,opuštěných matek,zeptat,zda všechny Vaše děti byly počaty z lásky,byly plánované,chtěné..i otcem!Nebo zrovna 'selhala' antikoncepce,či 'praskl'kondom?Protože nevěřím,že od chtěných,vymodlených dětí Vaší bývalí snadno utečou.Pokud se vrátíte v myšlenkách zpět a můžete s čistým štítem říci,že byly chtěné otcem,plánované,po zralé úvaze ve vaše možnosti,coby rodičů,pak myslím,že se právem rozohňujete a bráníte práva dětí nezodpovědných otců.Pokud jste ale navlékly těhotenství Vy(a víme asi všechny jak je to snadné)a čekaly,že ho miminkem lapíte,uvážete.....pak musíte Vy,nezodpovědné matky,živit své děti,jak se dá.Andrea jen brání právo svého dítěte,jak to činíte vy.A že otec dává přednost tomuto miminu možná jen svědčí o tom,že teprve toto dítě je plánované a chtěné.
Sama jsem kdysi počala se svým ex dítě,dodnes platí 500Kč,soud akceptuje,že víc nevydělává,ale já to beru tak,že toto dítě jsem počala s nespolehlivým partnerem,má chyba a tudíž je má povinnost se o něj postarat.A to otce nepotřebovala nikterak dotlačit k oltáři,či prostě jen být vdaná paní,matka,manželka toho a toho.
Pro své dítě pracuju jako chlap-přesčasy,soboty..,aby mělo co potřebuje.
Proč se nezamýšlíme dříve o osudu našich budoucích dětí už v době,kdy říkáme kamarádkám-ten můj je hroznej,on tohle a tamto..ale až přijdou děti-změní se?Proč mít děti s někým takovým,když to není láska jako trám,úcta k partnerovi,touha po soužití?
Pak by jste nemusely plamenně řečnit,jak ex musí platit...za to že utekl k jiné?
Andreo,přeju ti pevné nervy v tomto nekončícím zápolení
červen 12, 2008 19:23
Ukamenovat Andreu je nejlepší, že : Veselka09
Tak jsem si přečetla všechny komentáře a zdá se mi fakt hrozné jak se většina lidí snaží Andreu ukamenovat.
Jsem prakticky ve stejné situaci a vidím ji následovně:
Matka manželových dětí nás před nimi očerňuje, manžela vydává za lakomce, děti u ní neznají pořádné jídlo, koníčky nemají. U nás jsou každý druhý víkend a mimo to kdykoliv se jich jejich matka chce zbavit. Oznámí nám nejlépe večer, že je druhý den máme vyzvednout tam a tam v tolik a tolik. Jak dlouho u nás budou nevíme, protože to se stále mění. Boty mají jedny a oblečení prakticky totéž celý rok. Manžel platí výživné pravidelně a včas vždy, také platí kredit na mobil, průběžně dá dětem kapesné, platí jim týdenní společnou dovolenou /na jinou nejezdí, protože si to nemůže dovolit/ luxus je, že co jsme spolu jezdím s nimi i já, děti si poručí drahé dárky, dostanou je, pokud potřebují oblečení, musíme ho koupit, atd. Zkrátka manžel i já se snažíme, aby dětem nic nechybělo a naopak se sami omezujeme a výsledek toho je, že je jejich matka stále snaží z nás vytřískat víc a víc i když už není kde brát. Nyní, měsíc po naší svatbě, žádá znovu o zvýšení výživného a pokud se tak stane, žádná dovolená už nebude, věci, které si nadiktuje prostřednictvím dětí atd. nic z toho prostě nebude už možné, protože na to prostě není. Pokud by se oba dva podíleli na potřebách dětí rovným dílem (přiměřeně vůči svým platům) chápala bych ještě její snahu, ale vzhledem k tomu, že platy mají zhruba stejné a výdaje na bydlení dokonce nižší (ne, nežijeme si v přepychu, ale manžel jí zajistil byt s nízkým nájemným) a výživné od manžela prakticky zcela pokryje veškeré náklady dětí, tak to se mi taky nelíbí.
červenec 30, 2009 22:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]