O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY |
Pátek, 05 leden 2024 | ||||||
Strana 2 z 2
Recept vyžaduje uvařené uzené maso.
Uzené maso se vaří tak, že se vloží do studené vody, přivede k varu, voda se slije (odplaví nečistoty), nalije se nová a teprve v ní se maso uvaří doměkka. Počítá se 1 hodina času na 1 kg váhy masa. Vývar z uzeného masa lze použít výhradně tehdy, pokud se jedná o maso s dobrým původem a poctivě uzené. Vývar z éček, která imitují uzenou chuť, jíst myslím nechcete.
Suroviny · 250 g fleků (nevařených) · 250 g vařeného a obraného uzeného masa · 4 vejce · 1 kelímek (200 g) smetany ke šlehání · 1 kelímek (200 g) zakysané smetany · 2 lžičky soli · 2 stroužky česneku · 5 snítek hladkolisté petrželky · 15 g strouhanky (vrchovatá lžíce)
Na přípravu pekáčku · 1 lžíce sádla · 2 lžíce strouhanky Postup 1. Dejte vařit 2,5 litrů vody. Jakmile začnou vřít, osolte lžičkou soli, přisypte fleky a podle návodu na obalu je uvařte úplně doměkka. Sceďte, propláchněte studenou vodou a to tak, že důkladně, a nechte je odpočívat. Do dalšího postupu je potřebujete vychladlé, nanejvýš vlažné. 2. Oddělte žloutky od bílků. V míse metličkou smíchejte žloutky, půl lžičky soli a zakysanou smetanu. Jakmile vznikne hladká směs, přilijte smetanu a znovu promíchejte. Ochuťte rozetřeným česnekem a nahrubo nasekanými lístky petrželky. Maso nakrájejte na centimetrové kostky a společně se strouhankou, téměř vším zbytkem soli a těstovinami vmíchejte ke smetanovému základu. 3. Troubu začněte předehřívat na 190 stupňů s horkovzduchem (nebo 210 bez něj). Střední pekáček (na 4 porce šunkofleků) vymažte sádlem a vysypte strouhankou. Bílky a zbývající špetku soli vyšlehejte na sníh, který je sice tuhý, ale ne suchý a drolivý, prostě nezapomeňte přestat šlehat včas. 4. Třetinu sněhu vyklopte k těstovinové směsi a velkou lžící velkými tahy jemně promíchejte ode dna, aby se vše co nejlépe spojilo. Na dokonalost nehleďte. Jakmile už nebudete vidět velké bílé kusy sněhu, přidejte i zbytek a pokračujte dál v míchání. Přestaňte hned, jak směs začne vypadat stejnoměrně. Čím déle budete míchat, tím méně vzduchu ve sněhu zbude, protože sníh ztužený pouze solí je dost nestabilní. 5. Směs rozetřete do pekáčku a ten pečlivě zakryjte alobalem. Vložte do nahřáté trouby a pečte 45 minut. 6. Po uplynutí času sejměte z pekáčku alobal. Pokud máte rádi šunkofleky zapečené se sýrem, teď je ten správný čas posypat jim povrch kouskem dobrého strouhaného sýra. Zapékejte ještě 10-15 minut při stejném nastavení trouby, až povrch zezlátne, jak to máte rádi. 7. Před rozkrájením nechte 5 minut vychládat ve vypnuté a pootevřené troubě a pak ještě 5 minut na lince. Podávejte s kyselou okurkou nebo s okurkovým salátem.
Báječné dobré pochutnání všem přeje Florentýna
|
< Předch. | Další > |
---|