Tak teď nevím, co je mi trapnější. Jestli si kupovat
stahovací kalhotky, nebo maso. Řeznictví je pro mě neprobádaná oblast. Odliším
tak maximálně vepřový od hovězího, když je k tomu cedulka. Ale termín kližka
nebo karabáček... to už jde mimo mě. Kdyby mi řekli, že je to z buvola, tak jim
to uvěřím.
Nebo co se k čemu používá! Levá, pravá, přední, zadní,
bok nebo dokonce oháňka! Tý už se fakt bojím, že ji budu muset třeba škubat
nebo tak něco.
Nějak mi uvízlo v hlavě, že řízek by měl bejt spíš z
vepřovýho než hovězího, ale to je tak všechno.
Dneska jsem přišla ke "svému" řezníkovi a
povídám: Potřebuju nějaký maso, který dám do trouby a ono se samo upeče. Asi
pro 4 lidi. A může bejt tučný. My máme tučný rádi. A neumím vařit, dodám pro
pořádek.
Řezník už mě zná a ví, že doplňující otázky jsou úplně
zbytečný. Takže řekne - dám vám tučnější tohle a libovější tohle. A odejde.
Pak mi to nabalí, já zaplatím a vyřízeno.
Doma to dám do trouby, posypu kmínem a valim to na 200,
dokud z toho nepřestane cákat krev.
Když jsou správný lidi na správnejch místech, život je
vlastně snadnej.
NEOHROŽENÁ ŽENA
|