O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
- FLORENTÝNA - BIRCHER MÜSLI KLASIK
- FLORENTÝNINY LUXUSNÍ ŠUNKOFLEKY
- FLORENTÝNINA ZELENINA NA GRILU
- BRAMBOROVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
Přihlášení
Anketa
KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY |
Neděle, 05 červenec 2020 | |||||
Strana 3 z 3
Suroviny
1 celé kuře 100 ml piva, ovocného piva, bílého vína nebo 1 lžíce bílého vinného octa doplněná vodou na 100 ml Na suchou směs koření 30 g hnědého cukru 5 g soli 1/2 lžičky pálivé papriky 1 lžička sladké papriky 1/2 lžičky celého kmínu 1 lžička provensálských bylinek
Postup
Začněte předehřívat troubu na 200 stupňů, horkovzduch nechte za všech okolností vypnutý. Opláchnuté a osušené kuře položte prsíčky dolů na prkénko a zaberte postupně za obě stehna, abyste je vykloubili v kyčelním kloubu. Kuchyňskými nůžkami nebo velmi ostrým nožem oddělte páteř od zbytku kostry po jedné straně, potom po druhé, takže ji nakonec celou vyjmete včetně biskupa a případného krku. Kuře zbavené páteře rozevřete jako knihu a obraťte kůží nahoru. Odstraňte poslední, třetí díl křidélek, na kterém není žádné maso. Nejlépe to jde tak, že nejprve rozlomíte kloub, pak jím snadněji projedete nožem. Na kuře trochu zatlačte v oblasti hrudního koše, aby povolilo pod tlakem a rozložilo se ještě víc naplocho. Nakonec otočte stehna tak, aby ohybem v kloubu směřovala k sobě, nikoli ven.
Kosti a odřezky použijte do vývaru – buď ještě dnes, pokud na něj máte více surovin, anebo je zmrazte na později. V hmoždíři rozdrťte cukr, sůl, provensálské bylinky a kmín. Vmíchejte obě papriky. Část směsi nasypte na spodní (původně vnitřní) část kuřete, pak kuře položte na rošt touto stranou dolů. Prstem zajeďte pod kůži na prsou z té strany, kde byl dříve krk, a oddělte ji od masa co nejvíc to jde. Vytvoří se tak velká kapsa, nasypte do ní kořenící směs a zase kůži přitlačte zpátky. Totéž udělejte u stehen: ze strany se dá dostat pod kůži, která je na horní části stehna, oddělte ji a ochuťte maso pod ní. Nakonec posypte kořenící směsí i kůži. Stále by vám měla zbýt asi tak třetina směsi nepoužitá, zatím ji nechte být.
Kuře s roštem položte do pekáčku nebo na plech a vložte do horké trouby. Hned snižte teplotu na 160 stupňů a pečte bez jakékoli pozornosti 45 minut. Zatím přimíchejte ke zbytku koření pivo, víno nebo octovou vodu, promíchejte a nechte rozpustit. Po 45 minutách pečení zvyšte teplotu v troubě na 180 stupňů. Kuře na povrchu pečlivě a vydatně potřete směsí koření a tekutiny a začtěte stopovat 15 minut. Od teď každých 5 minut kuře potírejte nejprve směsí, která vám zbyla, a pak ještě výpekem z pekáčku. Výpek bude každým dalším potřením houstnout, takže pokud by hrozilo, že se začne připalovat, podlijte ho hltem vody, piva nebo vína, a trochu promíchejte nebo protřeste, ať se výpečky rozpustí.
Po této době by mělo být kuře měkké a propečené, můžete to zkontrolovat třeba tak, že se začíná uvolňovat stehenní kost. Pokud vám přijde maso tuhé, ještě pokračujte stejným stylem pečení dalších 5 nebo 10 minut.
Upečené kuře vyjměte ven z trouby, znovu potřete výpekem z pekáčku a nechte 5 minut odpočinout. Rozkrájejte na 8 dílů (stejných, jako když se porcuje kuře) a naskládejte je na velký servírovací talíř.
|
< Předch. | Další > |
---|