O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ZASE MÁM PLNEJ PYTEL OTÁZEK PDF Tisk E-mail
Středa, 19 únor 2020
TŘEBA TAKOVÁ DŮCHODOVÁ REFORMA.  Teď se o tom žvaní téměř denně a všude. A vždycky s děsem, jaká nastane katastrofa, až dožije důchodovýho věku ohromná masa Husákových dětí. Jak jen on to ten nenáviděnej Husák teda vlastně dělal? A proč? Chtěl se nám pomstít, v tušení, že nebudeme mít rádi Stranu? Už asi jo.

 

 

 

 


Ale zase - dneska kdejakej politik, filozof, politolog, sociolog, brečí, že populace v Česku vymírá, a že bojovat proti vymírání se nedá jinak, než importem sirotků a podobnýho poškozenýho nebo neslučitelnýho genetickýho materiálu (třeba se staletíma nějak sloučí, nebo když se nesloučí, tak se semkneme).

 


  • Jak je vlastně možný, že ten nenáviděnej Husák to uměl už před padesáti lety i bez uprchlíků?
  • Nebo to je proto, že si nenechal radit od filozofů, politologů, sociologů, a místo s těma blbcema, se radil se zdravym rozumem?
  • A nejen se radil a sliboval, ale hlavně činil?

 

Nebo nám už mládež nechce kopulovat, protože nám radši twítuje a jůtůbuje? (je to určitě míň namáhavý, to zase jo).

  • Nenadešel již čas, vyhlásit Milion chvilek souloží pro Českou demokracii?
 

To jsme zase z toho oba jeleni, já i kozel.

 

 

Brej den všem,

 PEPA NČ

 

Komentáře (23)add feed
... : Petr Sysala
A ty Husákovy děti nemají další děti? Ptám se, bo su Svobodovo dítě a poctivě jsem se množil ...
únor 19, 2020 16:46
... : NČ
Moje dvě Husákovy děti (o dalších nevím, i když, vyloučit to rozhodně nemůžu) mají teď v součtu 5 dětí. Je to málo, je prý potřeba poměr nejméně 1,5, což by i s jejich ženami a muži znamenalo 2x2 x 1,5, t.j 6 dětí.
A jsme zase v loji. Ještě nám do šesti chybí aspoň jeden 20ti letej opálenej sirotek. A votom to je!
únor 19, 2020 17:02
... : *deeres*
Já se zase dneska dočetla tohle:
Jako jediný postkomunistický stát jsme nezaznamenali pokles obyvatel... filozof, profesor Metropolitní univerzity v Praze Ivo Budil.
A má pravdu mimo rok 2013, je více narozených, než těch, co zemřeli.
https://www.czso.cz/csu/czso/graf-zive-narozeni-a-zemreli-v-ceske-republice
A když k tomu připočtu, jak stoupla výše věku potřebná k odchodu do důchodu, tak to vypadá zase jako hysterie.
A tohle stojí za přečtení celé, ale já dávám pouze výňatek,co uvedl bývalý předseda Odborné komise pro důchodovou reformu Martin Potůček a ekonom Jiří Šatava.
V pořadu Otázky Václava Moravce "Odkud se berou peníze zaznělo toto:
Důchodový účet je slepé střevo našeho systému. Vznikl na začátku 90.let, respektive ta idea, kdy se uvažovalo, že budeme mít samostatný samosprávný systém důchodového pojištění. To se ale nikdy neuskutečnilo. Takže dnešní první pilíř je kočkopes, který směšuje důchodové zabezpečení financovaného z obecných daní a důchodového pojištění financovaného z příspěvku na sociální pojištění.


únor 19, 2020 17:20
... : d@niela
No, pamatuju, že když moje holčička šla do školy,
tak byla 1. A, 1. B, 1. C, 1.D, 1. E, 1. F - a každá třída byla po třiceti dětech.
A dost možná, že si pamatujete - ale u nás, protože škola nestačila, tak chodily děti na směny. Ty mladší dopoledne, starší odpoledne...

A byly všude školky a jesle. Teď jsou z nich zdravotní střediska, soukromí lékaři, hospody, atd.
únor 19, 2020 17:22
... : kyttka
Tak jsem se ptala teda starších a zkušenějších, proč měli děti v sedmdesátkách, a když pominu historický vývoj, že po válce se zkrátka začalo zase rodit víc dětí než od roku 33 a logicky bylo víc dětí i v další generaci, tak mi bylo řečeno, že co taky měli dělat jinýho, než sedět doma na zadku a kopulovat. Antikoncepce téměř nulová, možnost někam vyjet a poznávat svět taky nulová, studovat v zahraničí jen pro vyvolené. Propopulační politika byla, to je pravda, ale tak dneska máme vládu tvořenou ANO, bude líp a soc.dem., kteří se prsí, jak to myslí dobře s rodinami a důchodci a s těmi komunisty, kteří už to přece umí. Takže se těm mladým fakt divím, že ty děti nerodí a nerodí.
Na důchodovou reformu nespoléhám, jediná jistota, kterou mám, je ta, že makat budu o víc než deset let déle, než moje matka. Tak snad něco našetřím. My se s manželem rozmnožili 1:1 - rodiče:děti. Druhý vnouče mám na cestě, takže asi náš rod nevymře.
únor 20, 2020 06:07
... : mamča
No, já bych to viděla tak, že "Husákovy děti" se nejvíc rodily v době, kdy bylo možné celkem snadno získat bydlení v paneláku. Sice ty betonové bloky domů - též přezdívané Husákovy hradby, nebyly architektonicky nic moc hezkého, ale dávaly možnost mladým rodinám bydlet poměrně brzy a samostatně. Spousta podniků byty nabízela, za celkem snadno splnitelných podmínek, např. setrvání 10 let v daném podniku. Dneska nejsou ani ty podniky, ani byty pro mladé.
Samozřejmě, mohou si ve třiceti vzít hypotéku, a tu splácet do smrti. A celou tu dobu se bát, že přijdou o zaměstnání, budou třeba nemocní, nebo se jim rodina rozpadne.
Z takto vyděšenými lidmi se celkem snadno manipuluje. Drží "hubu a krok", aby si udrželi svůj (zadlužený) životní standard. Pak mají samozřejmě maximálně dvě děti, protože víc finančně neutáhnou.
únor 20, 2020 06:38
... : Inka
no já tedy nevím, obecně se říká, že je planeta přelidněná. Na druhou stranu nám říkají, že vymíráme...ono je asi lepší TV neposlouchat. Co mě hlavně trápí kam se poděl ten zdravý lidský rozum a pud sebezáchovy??? Nikdy jsem si nemyslela, že tohle řeknu, ale jak je možný že za minulého režimu, jsme měli všichni dobrý důchod, nelezli sem migranti, cikorky makali a nebyl problém. Do důchodu se chodilo v nějakém rozumném věku, aby sis ho ještě užil? Každej musel makat jinak šel kukat. Nebyly plný věznice a psychiatrický léčebny....
únor 20, 2020 06:53
... : Iris
Já bych k tomu přidala jen takový zdravotnicko-fyziologický postřeh. Byly doby, že ženská otěhotněla, jen se otřela o trenky. Ohromná spousta mladých počala dítě tak rychle, že to ani nechtěla. Pak se lidé brali a využívali ty výdobytky - viz Manželské etudy. Dnes je to jiné a souvisí to s tím, co píše Kyttka. Je lepší a dostupnější antikoncepce, jsou možnosti cestovat atd...Nezdravé prostředí a nezdravý životní styl vede k horší plodnosti a schopnosti počít a donosit dítě mnohem častěji, než tomu bývalo, a to u žen i mužů. Ani sociální výdobytky jim v reprodukci nepomohou, když pánbůh nedopustí.
únor 20, 2020 06:53
... : NČ
Cit: "U nás se menšinová část společnosti vedená Milionem chvilek rozhodla, že regulerní výsledky voleb budou nátlakem korigovat. Sezvou si na to demonstranty, něco zazpívají, exkomunista a signatář anticharty řekne něco moudře úsměvného, filmové krasavice zahrozí prstíkem na venkovské hlupce, pan Minář statečně roztrhá ústavu, která mu zaručuje, že ji může trhat beztrestně, někdo vyhodí od památníků květiny a věnce od nevhodných lidí a aby to mělo správnou postmoderní logiku, organizátoři si za to začnou sami sobě vyplácet plat. Jenže demonstrace už nějak netáhnou, lidi to přestalo bavit, někteří nabyli dojmu, že možná někomu dělali blbce, a tak „chvilkaři“ musí přijít s něčím novým (aby za ty peníze vykázali alespoň symbolicky činnost).
Tak přišli s nápadem označovat a vysvětlovat voličům, kdo je a kdo není na co vhodný. Zde je na místě ocitovat originální výrok Benjamina Rolla, místopředsedy Milionu chvilek: „…měli bysme některé kandidáty veřejně označit jako nepřijatelné vzhledem k jejich velmi příznivému vztahu k některým politikům, kteří právě podle nás narušují ty hranice demokratického chování…“
https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/spolecnost-demokracii-ukoncime-nebo-ubranime.A200217_220741_p_spolecnost_wag
únor 20, 2020 06:57
... : Iris
...aha, jde o MCH, jsem v politické debatě a nevšimla jsem si, omlouvám se za tu medicínskou vsuvku, tak se loučím, užijte si to.
únor 20, 2020 07:06
... : NČ
Ono sice všechno souvisí se vším, ale máš recht. Politika do kudlí selanky nepatří. Omlouvám se. Už to neudělám.
únor 20, 2020 07:55
... : Iris
...ale třeba i patří, jen tady mě to zaskočilo. Ten ilustrační obrázek je ryze ilustrační, nebo pořízený někde na Žižkově? smilies/wink.gif
únor 20, 2020 08:07
... : mamča
Iris 6:53 : V těch "Husákovských dobách" ovšem prvorodičkám bylo v průměru 20 let, otcům pak 21-22, jen co přišli z vojny. Je zajímavé, že kluk po vojně byl brán jako dospělý muž (a velmi často jím i byl), zatímco dneska ještě třicátníkům se říká mladík.
Pokud dneska děvčata studují do 25ti, pak se snaží nějaký čas uplatnit na trhu práce, pak mateřství odkládají někdy po třicítce i později, a to už je ta plodnost prostě horší.
Do 30ti užívají antikoncepci, a pak najednou chtějí rychle otěhotnět. Někdy se Matka Příroda naštve, a prostě to nejde.
Ale takový je dneska trend, a já to těm mladým děvčatům nezávidím. Napřed studovat, pak cestovat, získávat zkušenosti v zahraničí, a hlavně si to všechno užít.
Mateřství do toho jde naroubovat dost těžko.

únor 20, 2020 09:21
... : Iris
mamčo, jasně, tak to bylo. Rodilo se do 25,pak už byly řeči. Vysokoškolačky, které dokončily vysokou, aniž otěhotněly během studia, byly problematické, mluvilo se o tom, že těžko již nadjou partnera a mateřství stihnou jen tak tak...
únor 20, 2020 09:35
... : *deeres*
....proč měli děti v sedmdesátkách.... Antikoncepce téměř nulová....

To bych si dovolila protestovat.
Primeros -latexová legenda- historie jejich výroby u nás sahá až do roku 1909- výroba skončil v roce 2005, převálcovaná azijskou konkurencí
Nitroděložní tělísko Dana - Na začátku 60. let vytvořil český gynekolog Jiří Šráček, který působil také na Lékařské fakultě v Brně, plastové tělísko připomínající spirálu či jehličnatý strom. Dostalo jméno DANA.
Antigest - V Československu byl v roce 1965 uveden na trh náš výrobek na potlačení početí, hormonální přípravek Antigest.
Už v šedesátkách sis mohla vybrat.

Sexuální revoluce měla zcela jiné příčiny než, že nebylo co dělat jiného. Naše generace nebyla zrovna zdrženlivá, tehdejší známé pohlavní nemoce byly léčitelné a nebylo se čeho obávat.

Pod pojmem sexuální revoluce se povětšinou myslí kulturní a sociální proces, který se v západní kultuře odehrál ve 20. století, především pak od 60.–80. let 20. století

A neodehrávalo se to jenom na Západě, ke kterému jsme tehdy vzhlíželi.

únor 20, 2020 10:51
... : mamča
*deeres* : Hormonální antikoncepci ovšem dostala dívka až v 18ti letech, což už bylo někdy pozdě. Myslím si, že to bylo dobře, protože cpát hormony do 15ti letých děvčat není dobré, i když dneska už nejsou ty přípravky tak agresivní jako dřív.
Nitroděložní tělísko Dana mohla dostat žena, co už měla aspoň jedno dítě.
Prezervativ si ovšem mohl pořídit každý, kdo měl pětikorunu, nebo kolik to tenkrát stálo.
Tenkrát prostě bylo normální, když se holka vyučila či odmaturovala, že se vdala a měla děti. Nejlíp to stihnout do dvaceti. Vysokoškolačky pokud se nevdaly v průběhu studia, tak hned po absolvování. A nikdo se nepozastavoval nad tím, že po VŠ třeba nenastoupila do práce, ale na mateřskou.
Práce bylo všude dost, k tomu jesle, školky, apod. Některé podniky měly dokonce vlastní dětská zařízení, a tam i oddělení "marodů", takže unudlané dítě bez teploty šlo na "marodku" a né mezi ostatní děti, a matka mohla jít do práce, a o dítě bylo v klidnějším režimu postaráno.
Né všechno bylo za minulého režimu špatné, a nemělo se vylívat vaničku i s dítětem. Teď už zase vznikají v některých institucích tzv. dětské skupiny, kde se starají o děti zaměstnanců.
únor 20, 2020 11:12
... : alka..
Já jsem se v 1975 vyučila a chtěla jsem dálkově studovat hotelovku. Když jsem na podniku požádala i podporu při studiu, bylo mi řečeno, že mi nic nedají, protože vystudují a budu chtít děti. Tak jsem si školu musela nadělávat, pořád někoho prosit aby za mě vzal službu, naštěstí jsme měli dobrý kolektiv a pomohli mě.
únor 20, 2020 11:43
... : doktor
Pepo NČ nedá se jinak než s tebou souhlasit.Můj názor na nerůst počtu občánků je následovný - rodiče žijou raději na psí knížku a mít děti?,tak jen jedno,ostatní se bojí budoucnosti a tak raději též jen jedno ( různý barevný do toho nepočítám).Čtyř procentní by možná chtěli mezeru vyplnit,ale politika osvojování jim v tom brání.Ahoj a bezva den.
únor 20, 2020 12:23
... : kyttka
Deeres, dobře, tak pro 16 letou holku antikoncepce nulová, protože hormonální by jí nikdo nepředepsal, tělísko se i dneska dává většinou až ženám po porodu a když se teda tehdy člověk nemusel bát těch neléčitelných chorob, tak na co by používal kondom.

Moje ségra, ročník 71 v roce 87 antikoncepci nedostala, já o sedm let později už naprosto bez problémů. Často se sebe sama ptám, jestli kdybych se narodila ještě o pár let později, zda bych měla děti tak mladá. Dneska už na tom samozřejmě vidím jenom ta pozitiva. Zvlášť když potkám spolužačky, které dělaly kariéru a to mateřství fakt proflákly. Nebo když vidím Satana a říkám si, že pro spoustu žen v mém věku je to denní realita a mnohdy je to dítě vymodlené a jediné.

Teď vážně. Já si skutečně myslím, že dnes mají lidi dětí míň a později kvůli změně režimu a tomu, jak se jim otevřel svět a mají možnosti, o kterým se dřív lidem nesnilo. Je to zkrátka vývoj a nejen u nás v ČR. Vždyť i ty rodičky ze sedmdesátek neporodily 11 dětí, ale jen 2 nebo 3.

A protože je u nás důchodový systém průběžný, tak je teď fajn, že je hodně lidí, kteří do něj odvádí peníze. Jak to bude vypadat za 25 let bohužel nevíme.
únor 20, 2020 14:13
... : mia I
Proč mají lidi míň dětí? Není to jen o tom, že mají víc možností. Je to podle mne také o tom, že když člověk má děti musí chtě nechtě na čas upozadit své já a věnovat se dětem. Proto si je snad pořizoval. Je to závazek na dlouhé roky než člověk dítě vychová a postaví ho do života. Není tudíž tolik času na vlastní zájmy, koníčky. Není málo žen, které mají děti jen proto, že to patří k životu, ale pak si stejně žijí svůj vlastní život. Víkendy s kamarádkami, dítě u babiček.. A to už vůbec nemluvím o tom (i když to k tématu nepatří), jak málo času si mnoho lidí najde na své rodiče, na pomoc rodičům. Je jiná doba, s érou konce minulého století se to absolutně srovnávat nedá. Dnes ohleduplnost, obětování se pro druhého prostě nefrčí.
únor 20, 2020 19:34
... : Krakonoš
tenkrát se sešlo několik věcí, který si hrály vzájemně do karet: Už fakt nebylo možný naplnit svůj život čímkoli jiným, paneláků bylo skutečně docela dost (leč dostupný pro mladý nijak zvlášť nebyly, na druhý straně tomu šlo pomoct upsáním se podniku - podnikový bydlení byla jistě schůdnější cesta než se někde zapsat do pořadníku...), antibiotika zvítězily nad prakticky veškrejema nemocema mrňousů, antikoncepce byla praktikcy nedostupná (gumu nepočítám, páč málo kdo byl vochotnej ji koupit, natož použít), potraty prakticky zakázaný, jelikož trapnou komisí povolovaný....
Vono se totiž stačí podívat na křivky narozenejch dětí a ukáže se, že mnohem víc se jich rodilo za císaře pána, ba dokonce i za Heydricha a jeho nástupců (tehdá asi protektorát moc mladý český rodiny nepodporoval přídavkama a bydlením...smilies/wink.gif), takže nějakým velkým Husákovým uměním plodit a rodit děti to fakt nebylo. smilies/cheesy.gif
No a k těm hypotékám - v Česku se jaksi po revoluci vychýlilo kyvadlo na vopačnou stranu a z vlastního bydlení se stal fakt nepěknej fetiš (i já mu podlehl). Dnes se konečně začíná společnost probírat, spousta lidí si uvědomuje, že to tak bejt nemusí a že to jde i jinak, dochází k pomalý rehabilitaci nájemnýho bydlení a dokonce se už probudily i vobce a města a začínaj si uvědomovat, že bude třeba nájemný bydlení stavět a podporovat. Každopádně když porovnám svýho kluka, kterej se loni vosamostatnil a bydlí se svou holkou v nájmu, kterej si sami vybrali - a měli z čeho, se situací stejně starýho chlapce za toho Husáka, tak bych řekl, že bydlel fakt rychlejš a snáz. A samozřejmě podstatně dráž, to je známá věc.
únor 20, 2020 20:28
... : Josef Kouba
Většina obyvatel v socialistickém bloku byla přesvědčena že tento systém je na věky a smířili se stím, že se narodili na straně odkud slunce vychází. Za vydělané peníze se nedala postavit vila.
Ale politický systém dával lidem jistotu. Pokud se jedinec smířil s celoživotní prací v továrně,
pro svobodné byla ubytovna, pro manžele podnikový byt, špičkové jesle, školky, za úsměvnou cenu.
Náklady na bydlení nízké, podnikové rekreace téměř zdarma. Středoškolské a vysokoškolské stipendium. Stravování ve školách. A pláže Rumunska, Bulharska, i Jugoslávie se občany ČSSR jen hemžili a bylo počato mnoho dětí. Hospody a restaurace po pracovní době i při ní byli plné. Kdo výplatu nepropil, žil si slušně. Ale bohužel nebyli často banány.
únor 21, 2020 20:36
... : Josef Kouba
Penzijní fond je ve vyspělých státech nedotknutelný. V Čechách tomu tak není. Jak je možné, že po komunistech zbyl v penzijním fondu obrovská částka. Ekonom Klaus dle veřejných informací převedl z tohoto fondu 300 miliard - (dnes, díky inflaci je to částka 3 bilionů) do státního rozpočtu, půjčil bankám a ty to opět rozdali "kamarádům" a zbankrotovali znovu. Další politik si také "půjčil" a nevrátil. Ale dnes mládež vříská, že penzisti zatěžují státní rozpočet.
PS: beru si na výše sepsané kredit, ale dočetl jsem se o tom.
únor 22, 2020 00:02
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]