Neděle, 05 květen 2019 |
Dnes vás zvu znovu na návštěvu k úžasné paní
Ivě Trhoňové, autorce několika knih
o pečení: Upečeno s láskou, Ruce v mouce, Pekárnománie, Remoska v moderní
kuchyni. A především na jednu nesmírnou dobrotu, kterou také vřele doporučuji. Recept
vznikl po přečtení jedné knihy, jak píše autorka:
|
|
Středa, 24 duben 2019 |
Kdysi
dávno, když Mrtvé moře bylo teprve nemocné, jezdili jsme s kamarády na čundr, a
jedli, samozřejmě hlavně konzervy. Teprve časem jsem povýšil na osadního
kuchaře a věnoval se vaření s celým úsilím; ovšem musel jsem se to nejdřív
naučit. Můj stěžejní repertoár byl guláš (vařený podle mých dnešních znalostí
poněkud špatně), ale nám to tenkrát nesmírně chutnalo. Inu, mládí…
|
|
Úterý, 02 duben 2019 |
Máte před sebou rande? Rande “se vším všudy"? A jestlipak víte, co byste předtím rozhodně neměli jíst? A co naopak je velmi vhodné? Pojďme si shrnout účinky některých potravin a jejich propojení se sexuálním libidem, aby váš večer neskončil fiaskem. Jistě víte alespoň trochu, co raději ne, ale dnes vám povím o mnohých variantách - co ano, co určitě ne.
|
|
Čtvrtek, 28 březen 2019 |
Tak se mi zas podařilo
umluvit Michala, který na Kudlanku psal nejen kvantum báječných receptů, ale i
svůj poutavý „života běh nejen po amerických silnicích“. Teď už je zas pár let zpátky
v Čechách. Stejně jako v Americe, ani tady to nemá zrovna jednoduché,
ale myslím, že už si zvykl. Vždyť Čechy tenkrát a teď, to je setsakra rozdíl… A tak vás zve dnes na báječný gulášek:
|
|
Čtvrtek, 07 březen 2019 |
Tak
jsem si řekla, že já vám sem dávám stále nějaké ty "ňamky" (to je
krásně fuj slovíčko, co?), bezva recepty s dokonalými návody, a že tedy
to pro jednou zkusím obráceně. Zeptat se vás, co je ten váš nějaký super
dobrý a hlavně lehký recept. Ono je děsně jednoduché si vzít takovou
Sandtnerku a tam si vybrat nějaké to "vraž do toho osm vajec" a pak to
pokračuje na dvě hodiny práce, aby se to v cíli sbodlo za pár minut...
Ne, napište nám/vám nějaký jednoduchý, ne moc nezdravý (ale současně
zase ne jen nějaké to zrní), ale dobrý recept.
|
|
Úterý, 26 únor 2019 |
Děvčata a kluci, napadá mě jenom jeden důvod, proč nezkusit dnešní recept, a tím je jeho název. Svítek. Zní to jako svitek, tedy něco poměrně nejedlého. Měla jsem to štěstí, že mě babiččin svítek do polévky doprovázel celé dětství, takže vím, o jaký skvost jde. Dokonce jsem vytáhla z jiných zdrojů než ze své paměti, že se svítek podával i nasladko jako lidový moučník.
|
|
Pátek, 22 únor 2019 |
Pokud jste ochotni mít sulc tučnější a zakalenější, vůbec se netrapte s dvoudenní přípravou a udělejte to vše najednou. Po uvaření a slití vývaru oberte a rozkrájejte maso, nakrájejte zeleninu a vše smíchejte s vývarem a nalijte do formy. Po vychladnutí a ztuhnutí (tady stejně budete muset čekat do druhého dne, s tím nic nenaděláte) se můžete pokusit vrstvu sádla, která vystoupala na povrch, opatrně seškrábnout pryč – anebo ji s plným vědomím a plným panákem řádného žaludečního likéru nechat tam, kde je.
|
|
Pátek, 22 únor 2019 |
Domácí sulc patří k těm formám kouzlení v kuchyni, ke kterým se přistupuje s jistou opatrností a obezřetností, ačkoli se jedná o naprosto jednoduchou záležitost, která se při troše pečlivosti snad vždy musí podařit. Kdybych ho měla porovnat s tlačenkou, je to takový její chudší příbuzný, protože se dělá z podřadnějšího masa. To ovšem neznamená, že si zaslouží, aby se na něj koukalo skrz prsty. I obyčejný sulc se dá trochu vylepšit, odlehčit a udělat z něj pochoutku hodnou bílého ubrusu a stříbrného příboru.
|
|
Pondělí, 21 leden 2019 |
Domácí rohlíky by si měl každý aspoň jednou v životě zkusit. Mám k tomu tři dobré důvody: Jednak jsou takové domácí rohlíky proklatě snadné, jednak se seznam potřebných surovin dá odškrtat v každé kredenci a ten třetí důvod už jsem samou nedočkavostí zapomněla. Tak moc se s vámi potřebuju podělit o recept. Takže to nebudu protahovat.
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>
|
Výsledky 92 - 104 z 533 |