Čtvrtek, 05 duben 2007 |
Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...
|
|
Středa, 28 březen 2007 |
CO VÍTE o droždí? Pekařské droždí je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě posledně jmenovaný způsobuje kynutí těsta. Proto také při mísení těsta by nemělo dojít (dlouhodobě) do přímého kontaktu s jinou surovinou, především se solí, která může negativně ovlivnit průběh kynutí.
|
|
Čtvrtek, 22 březen 2007 |
Moje maminka měla doma maďarskou kuchařku a vařívala podle ní. Nikdy jsme ovšem v Maďarsku nebyli a vůbec netuším, kde se u ní vzala tahle chuť experimentovat. Jak se říká, každého mužského poznamená maminčina kuchyně na celý život, a celý život bude srovnávat s tím jak vařila jeho maminka.
|
|
Středa, 14 březen 2007 |
Před pár dny jsem rovnala věci v mrazáku a našla tam poslední zbytek úlovků z našeho podzimního houbaření. Většinou houby mrazím tak, že je podusím v mikrovlnce, rozdělím do hranatých mističek od rostlinného másla, které jsou na to ideální tvarem i obsahem, zchladím a zamrazím.
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Následující > Konec >>
|
Výsledky 508 - 511 z 511 |