Neděle, 27 červenec 2014 |
 Kousek od nás jsou stromy obsypané žlutými mirabelkami a jeden takovými většími, fialovými. Už jsem (z těch dofialova) udělala dvakrát báječnej koláč. Ani jednou nestihl úplně vystydnout. Ještě si zajdu ke škole - ty žluté jsou na svahu kousek u zdejší školy - na ty žluté. Docela mne mrzí, že jsem asi jediná, která je tam trhá a nějak zužitkuje. Přitom - jsou fakt báječné.
|
|
Čtvrtek, 24 červenec 2014 |
Zdroj: http://www.daniela.pise.cz/ Milujete halušky? Pokud ano, je tu pro vás další recept z kategorie "fofrem". Je to jednoduché, tradiční jídlo, které snad nikdo nemůže pokazit. Nejvíce se dělají z brambor, ale tyhle jsou opravdu nesmírně rychlé - jsou to víceméně takové noky, nočky... Na vás už je jen je nějak ochutit - a že těch variant je k mání opravdu hodně! No, však čtěte....
|
|
Neděle, 20 červenec 2014 |
 Ne, teď tu nebude recept, protože recept budu chtít od vás - tedy ne já, ale jedna ze čtenářek. "Danielo, mně se to vždy rozblemcne, želé mi ten korpus rozmočí a když sejmu formu, tak je to teprve pohroma. To si pak jen můžeme sednout do kruhu a tu sladkou polořídkou - polohustou ovocnou kaši jíst lžící." A protože já sama už hodně dlouho podobný dort nedělala, je na vás, co Andrejce poradíte...
|
|
Středa, 16 červenec 2014 |
Mj. už jste slyšeli o "ajvaru"? Ajvar - neboli čalamáda, se připravuje především z červených paprik s lilkem, česnekem a chilli. Papriky a lilek jsou pečeny vcelku. Pak je slupka opatrně sloupnuta a semena odstraněny. Papriky jsou rozemlety v mlýnku a kaše je dušena několik hodin s přídavkem slunečnicového oleje a česneku, aby se zvýšila konzervace. Někdy se na konci přidává sůl (a někdy také ocet) a horká kaše se nalije přímo do sklenic, které jsou hned zavřeny.
|
|
Středa, 02 červenec 2014 |
Thajská kuchyně je originální, neuvěřitelně barevná, pálivá jako dvacet čertů a moc dobrá. I když máte při konzumaci pocit, že polykáte šavle meče, výsledná chuť dobře připraveného pokrmu je neuvěřitelně harmonická a nechává vyniknout i sladkým a kyselým valérům.
|
|
Úterý, 24 červen 2014 |
 Dnes vám tu nabízím ty nejlepší kaiserky po sluncem. Nemyslím jimi však ani ženy a dívky, které měly či mají "cosi společného" s hercem Oldřichem Kaiserem, ani druh střevlíka, který je po něm pojmenován Cychrus kaiseri. Ne, ty dnešní kaiserky jsou pečené a moc dobré, protože jsou od velmi šikovné kuchařinky!
|
|
Úterý, 17 červen 2014 |
Uvařit křenovou omáčku z trochy mléka, mouky, cukru a sterilovaného křenu umí každá druhá závodní jídelna. Ale udělat ji tak, abyste na ni ještě týden vzpomínali, jakže to ta kuchařka dokázala, že se jí tak báječně povedla, že ta omáčka byla tak jemná, mimořádná a řízná, to už chce trochu kuchařského fištrónu a listování ve starých kuchařkách nebo poohlédnutí za hranice.
|
|
Středa, 07 květen 2014 |
 Ahoj, mám pro vás recept na báječné knedlíky, se kterým doma slavím velké úspěchy. Nehledě na to, že jsou prostě nezvoratelné... Dobře se balí, nerozvaří se, můžete si je nadělat do zásoby - a chutnají přímo fantasticky - tak, a teď už čtěte a vařte...
|
|
Středa, 30 duben 2014 |
 Maso z mláďat kura domácího, hovorově označovaného jako slepice, je celosvětově nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Tak zní definice… A tak je pochopitelně na světě i kvantum receptů na toto téma - jestlipak znáte ten dnešní? Zvu vás na zapečené kuřecí řízky s houbovým kopcem, arašídovým máslem a sýrem. Je to jednoduché, levné a nesmírně dobré…
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>
|
Výsledky 248 - 260 z 518 |