Čtvrtek, 23 červen 2016 |
Abychom se pohybovali na stejné myšlenkové vlně, prozradím vám, co považuju za dobrou zmrzlinu. Když zmrzlina při výrobě postupně tuhne pod bodem mrazu, potřebuje, aby s ní bylo neustále promícháváno, protože jen tak se neutvoří velké krystalky vody. Čím lépe a častěji se míchá, tím menší krystalky a tím hebčí a hladší pocit budete mít v ústech.
|
|
Čtvrtek, 16 červen 2016 |
 Kdo chce být jen trochu moderní, už je hrdým majitelem grilu. Ti největší borci z něj každý rok na jaře ometou pavučiny, pořádně ho rozpálí, usuší si na něm pár plátků kuřecího masa, opečou dočerna dvě klobásky nebo Pepu v alobalu a po zbytek sezóny na něj ochotně zapomenou – tedy pokud není v dosahu někdo, komu by bylo záhodno demonstrovat míru moderní vybavenosti této domácnosti a zběhlost pána domu v disciplíně grilování.
|
|
Úterý, 14 červen 2016 |
Dnes vám nabídnu přírodní antibiotikum, které vám může pomoci od nepříjemných bakterií, které občas nepříjemně trápí vaši tělesnou schránku. Ano, za zdravého stavu vám nevadí, ale pokud se přemnoží, dovedou pěkně potrápit. Takže od některých infekcí si můžete pomoci následujícím lektvarem...
|
|
Středa, 08 červen 2016 |
 Kosmatice je dle jazykových příruček lidový název pro smažené květy černého bezu. Květy namáčené v těstíčku a smažené pěkně na másle dozlatova a dokřupava. Zdá se to jednoduché, ale i přes veškerou snadnost stojí kosmatice za malé kuchařské vyprávění. Povím vám, jak si je udělat předpisově vzorně, jaké na ně vzít těstíčko a jak se pozná, že je opravdu umíte udělat.
|
|
Čtvrtek, 19 květen 2016 |
 V kuchyni je otázka jak solit jedna z těch nejdůležitějších. Dere se ke slovu při každém vaření. Kolik soli je potřeba na kilo masa? Kdy se sůl přidává? Solí se předem, nebo až ke konci vaření? Proč je ve všech receptech nakonec napsáno dosolte podle chuti a proč je tak těžké trefit tu správnou chuť? Často od svých čtenářů slýchávám, že jejich jídlo nemá žádnou pořádnou chuť. Že by ho nazvali slovem fádní. Že se trápí s dochucením a že kvůli tomu čelí kritice svých blízkých. Že je jídlo buď nedosolené nebo přesolené, ale nikdy to není ono...
|
|
Úterý, 17 květen 2016 |
 Není sice zrovna doba meruňková, ale když na člověka sedne "mlsná", tak se těžko ubráníte. Meruňky jsem sice čerstvé nesehnala, ale mám džem, tedy dvě skleničky, které jsem si loni touhle sladkou nádherou naplnila. Tak jsem tvarohové knedle uvařila... a pozvala svého druhorozeného. Ách...
|
|
Pátek, 29 duben 2016 |
Naked cake si dovolím přeložit jako nahatý, obnažený či odhalený dort, který se stal velkým hitem poslední doby. Určitě to víte, pokud aspoň jedním očkem sledujete zahraniční fotografie se sladkými domácími výtvory. A hitem se stal hned ze dvou důvodů. Je opravdu krásný na pohled, plný ladné elegance, ovoce a květů, a pak taky nevyžaduje téměř žádnou praxi v pečení dortů, natož zručnost při zdobení.
|
|
Neděle, 10 duben 2016 |
 Název tohoto pokrmu pochází z francouzského slova galette a jedná se o křupavé koláče, které mají zahnuté strany a střed zůstává volný, aby byla vidět náplň. Můžou se připravovat jak na sladký, tak na slaný způsob. Galetky nejen vypadají, ale chutnají opravdu luxusně. Navíc základní recept vás může provázet klidně celým rokem, protože její náplně můžete různě kombinovat podle vlastního rozpoložení a nebo podle toho, co zrovna seženete.
|
|
Pondělí, 21 březen 2016 |
 Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Následující > Konec >>
|
Výsledky 183 - 195 z 527 |