O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

TO JE ALE HUMUS... NE! TO JE HUMMUS!!! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 červen 2022
Cizrnová pomazánka aka hummus | HLAVU VZHŮRUNojo, není humus jako hummus, ten se dvěma "m" je bezva dobrota. A kupodivu zdravá, sice to má nějaké ty kalorie, ale pořád lepší, než flák bůčku nebo čtyři větrníky. Já vím, že ze mne mluví tak trochu závist, že je na světě plno lidí, kteří si ty proklaté dobroty mohou bez výčitek a hlavně bez sebemenších následků na tajli dát. Taky jsem taková bývala, jo jo. Ale zas - když jsem se jako mladá trápila, tak jsem mohla sníst celou školní jídelnu na posezení, a byla jsem šlank. Teď, když mám nějaký ten srdcebol, tak to zajídám. "Co já už na tom světě mám, nikdo už na mne není a nebude zvědavej, jsem jen protivná bába..." A šup, vyhrabu utajenou čokoládičku.
 
ZNÁTE PRIMA RECEPT NA TVAROHOVÝ KOLÁČ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 duben 2022
Lehký tvarohový koláč, který je rychle hotový | Svět kreativity"Těch je.... " Přesně si to představuju, jak mi tohle v duchu říkáte. Jenže - když se tak probírám nejrůznějšími "tvarohovými" recepty, a hlavně pak čtu následující recenze, vždy se najde plno nejrůznějších připomínek. Ale protože bych chtěla konečně jednou upéct ten "nej", rozhodla jsem se zeptat všech vás, čtenářek Kudlanky a případných občasných pekařek.
 
„OBYČEJNÁ“ PAMPELIŠKA – 1. PDF Tisk E-mail
Úterý, 05 duben 2022
Snižuje krevní tlak, krevní cukr, cholesterol, prospívá jak krevnímu oběhu, tak i zlepšuje činnost srdce. Podporuje také trávení, pomáhá regenerovat játra, žlučník, slinivku, uklidňuje žaludek a trávicí soustavu, čistí a posiluje ledviny, léčí močové cesty, pomáhá chránit před slábnutím a řídnutím kostí. Kdo má na zahradě pampelišky, ví, jak je složité dostat je ven. Třeba z trávníku. Ale pampeliška je rovněž shůry seslaný poklad pro lidské zdraví.
 
ŠKUBÁNKY - JÍDLO DOBRÉ, JÍDLO LEVNÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 březen 2022
Příprava škubánků, kucmochu, kucmouchu, trpalky, šuperlíků, rejpulce, šlejšků a nositele mnoha dalších názvů může být rozmanitá. Mohou být slané, sladké, smažené i nesmažené, uškubnuté z těsta lžící, ve tvaru šišky, placky, ale i větších „útvarů“. Používá se máslo i sádlo, jak do těsta, tak na opečení i polití. Jo, a jedná se původně o jídlo postní, objevovalo se na stolech většinou v pátek a během všech ostatních křesťanských postních dnů.
 
FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 28 únor 2022
Kde by bez něj byla česká kuchyně? představte si, že máte tuhle krásu na stole a v podstatě vás to nestálo skoro žádnou námahu. Plněný bůček vypadá jako něco složitého, a přitom na něm vůbec nic není. Zkusím vás přesvědčit ještě takto: proč má vlastně smysl nadívat bůček? Protože se tím toto maso značně vylepší a odlehčí. A zkrásní. Nestojí to ani moc peněz, ani moc námahy. Zabodujete na všech stranách.
 
BANÁNY MÁM DĚSNĚ RÁDA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 únor 2022

Unpeeled And Peeled Bananas Png Image - Cuantas Calorias Tiene Un Platano -  5472x3648 PNG Download - PNGkitBanány představují jedno z nejpopulárnějších druhů ovoce na světě. Málokdo si však uvědomí, jak neuvěřitelně dlouhou cestu musely do našich obchodů urazit. Zatímco většina ovoce a zeleniny se do značné míry liší podle toho, kde plody vyrostly, banány vypadají úplně stejně, ať už je koupíme v Evropě, Austrálii či Kanadě: 97 % světové produkce totiž tvoří odrůda Cavendish, jež v 50. letech nahradila jiný druh, zdecimovaný tehdy houbovými škůdci.

 
ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO PDF Tisk E-mail
Pondělí, 14 únor 2022
Ahoj Kudlanky a Kudlánci, všímáte si někdy, jak každé roční období přináší spoustu dění, jenom v zimě se venku zdánlivě neděje vůbec nic? Na jaře všechno pučí, v létě všechno vlaje, na podzim se vše vybarvuje, ale zima prostě jenom je. Všechno odpočívá, jako kdyby to odpočívalo vždycky. Jako kdyby krajina nikdy neusnula a nikdy se neměla probudit. Je to čas, který se zastavil. V kuchyni to bývá podobné.
 
KUŘECÍ KOSTKY NA KARI, ZÁZVORU, ČESNEKU A SMETANĚ S CHILLI PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 leden 2022
No, jak se řekne, když se už nemůžeme na jídlo ani podívat? Jo, jsme prostě pře - Ano, tak je to asi s většinou. Já ale Vánočky i Silvouše letos vynechala, takže je mi docela "juchů", ač mnozí z vás naříkají "ouvej". A pro ty tu mám báječný lehký recept od Ivy Černé.  Jednoduché, lehké a vnitřnosti hladící. Možná vás trochu zalekne to koření, ale je toho tam opravdu jen "malinko"...
 
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO KARABÁČKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 prosinec 2021

"Hovězí guláš, poprvé z hovězího karabáčku, protože maso vypadalo vedle kližky také moc pěkně..." Tak začíná návod na božskou krmi, kterou uvařila moje kamarádka Iva Černá, a kterou prezentuje na svých stránkách. Doporučuju se tam podívat - ale rozhodně ne hladoví, protože byste si nejspíš přivodili trauma. Vypadá to nesmírně vábivě a jsem přesvědčená, že to chutná ještě líp!

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 511
[CNW:Counter]