O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

BÁJEČNÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 11 říjen 2019
Mám pro vás recept na dokonalou, šťavnatou, báječně ochucenou vepřovou pečeni. Včetně dostatku šťávy, protože když už si dáte práci s masem, tak ho přece nebudete jíst nasucho, to dá rozum. Zní to tak trochu jako sci-fi. Šťavnatá vepřová pečeně? Opravdu? Fakta mluví neúprosně:
 
TOTÁLNĚ NÁVODNÝ RECEPT NA PEČÍNKU PDF Tisk E-mail
Pátek, 11 říjen 2019
Největší kuchařský průšvih se vám stane, když se dáte do pečení vepřové pečeně bez příslušné teoretické přípravy. Vepřová pečeně je tak libová, že ji suchý žár v troubě snadno vysuší do nejedlé podoby. Pokud se o ni správně postaráte, patří k tomu nejelegantnějšímu, nejdůstojnějšímu a nejjemnějšímu, co můžete naservírovat k nedělnímu obědu. Tady na jednu takovou máte podrobný recept.
 
BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 říjen 2019
Související obrázekTak jsem zas po čase přesazovala kytky – tedy do většího květináče. Ta „jedna“, se kterou jednám jak v rukavičkách, ta je už nesmírně letitá. Kdysi dávno, ve svém prvním zaměstnání, jsem dostala aplégr od jedné kamarádky. Kytka se mi rozrostla, já ji rozdělila a dala půlku mámě. Během času jsem pak měla kytku velkou, velikou převelikou, až se jí jednou zachtělo už nebejt. No, spíš jsem byla na vině já, prostě nějak mi chcípla. A tak už byla jen ta část u babičky… Máma ji měla hodně dlouho, taky ji dělila, a tak zas ona dala mně. Je až neuvěřitelné, co jedna kytka zažije…
 
DVĚ VEJCE DO SKLA PDF Tisk E-mail
Pondělí, 16 září 2019
Asi hned namítnete, že do skla zcela jistě přijdou vejce tři, ale nenechte se mýlit. Tři vejce v tomhle skupenství zvládne sníst jen cvičený kulturista – ať už skutečný, nebo ten, kdo je kulturistou aspoň ve svých vlastních představách. Je až s podivem, že vejce do skla, čili snídani hodnou prezidentů, dostanete málokde, a vaří si ji málokdo.
 
BÁBOVKA, ZÁKLAD RODINY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 září 2019
Bábovek jsem se vždycky bála, ale vždy jsem je milovala. U nás doma to býval rituál - tedy nedělní rituální pochutnání. Pak došlo i na mne - už při přípravě bábovky jsem měla strach, že se to prostě nepovede. A co dokonce taková třená mramorová bábovka? To už by bylo něco. Ale nakonec jsem zvítězila a tak svůj – no, spíš babiččin – recept posílám. Vím, že každá rodina má ten „svůj, jediný, vyzkoušený, dokonalý“, ale třeba se vám bude hodit i tenhle:
 
KOLOKITHOKEFTEDES PDF Tisk E-mail
Úterý, 27 srpen 2019
O tom, že existuje něco tak geniálního jako řecké cuketové kuličky, čili kolokithokeftedes, jsem neměla až do letošního léta ani potuchy. Samozřejmě znám nejrůznější cuketové špalíčky a placičky a karbanátky a krokety. Nejen cuketové, ale v podstatě z jakékoli zeleniny. Psala jsem o nich tady: zeleninové placičky. Na rozdíl od nich jsou cuketové kuličky smažené, a to znamená křupavé na povrchu, avšak měkké uvnitř.
 
BRAMBOROVÉ ZAJÍMAVOSTI A KLEPY PDF Tisk E-mail
Neděle, 25 srpen 2019
PozdníAsi všichni víte, že jde o jednu z nejstarších kulturních plodin světa, bylo prokázáno, že v Peru u jezera Titicaca byla "brambora" prokazatelně pěstovaná už před 8000 lety. Roku 1536 je objevili španělští konquistadoři v opuštěné vesnici Soroccota na horním toku řeky Magdalena. 
 
NA CHALUPĚ RIVER COTTAGE - KOUKNĚTE SE! PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 červenec 2019
Výsledek obrázku pro Hugh Fearnley-Whittingstall
Dost možná, že ho znáte z televize. Angličan – (a šlechtic) Hugh Fearnley-Whittingtall, podobně jako mnoho dalších městských obyvatel, dlouho snil o tom, že z neklidného a věčně rušného města jednou uteče, najde si pěkné bydliště někde na venkově a bude žít pouze z toho, co si sám vypěstuje, nasbírá nebo chytí.
 
BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 18 červenec 2019
Bramborák je od slova brambora, a tak by měl mít co nejbramborovější chuť. Pokud se na tom shodneme hned na začátku, jistě po mně nebudete chtít recept s příměsí cukety, mrkve nebo celeru, ale dáme si vespolek zapravdu, že nám jde o dokonalost zvící křupavý okraj, hebce měkký vnitřek a chuť vystřelenou do výšin česnekem a majoránkou. OK? V tom případě na chvíli společně zapomeneme na jakoukoli dietu, protože tajemstvím skvostného bramboráku je … docela obyčejné sádlo.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 457
[CNW:Counter]