O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 05 červenec 2020
Kuře naplacato, tedy kuře upečené ve zcela placaté podobě, má oproti běžnému pečenému kuřeti několik výhod. Je snadné nechat se jimi uhranout. Takové kuře vypadá neokoukaně, rychleji se propéká a má lepší ochucení. A taky to pro někoho může být zajímavé a nové kuchařské dobrodružství. Zvláštní body za umělecký dojem dostanete za tohle kuře zejména teď v létě, kdy vše, co se tváří jako z grilu, mizí z talíře závratnou rychlostí.
 
PRVNÍ MÁJ S JEDLÝMI RŮŽENKAMI ŠÍPKOVÝMI PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 duben 2020

"Zítra je 1. máj, ale pusu pod rozkvetlou třešní určitě nestihneme - ta naše třešinka už dávno odkvetla. I když...před pár lety na to třešňové předčasné kvetení manžel vyzrál - když stromek v dubnu kvetl, ustřihl malou větvičku a schoval ji do mrazáku. A já pak mohla dostat prvomájovou pusu pod sice zmrzlou, ale kvetoucí  třešní". Tohle píše Iva Trhoňová, autorka báječné knížky "RUCE V MOUCE",  o které jsme také na Kudlance četli.

 
FIALKOVÉ POTĚŠENÍ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 březen 2020
Jednu z nejúčinnějších bylinek proti kašli a hojící dýchací cesty, máte na jaře lehounce rozsypanou v trávě. Málokdo o ní ví, že nenápadná rostlinka s opojnou vůní a romantickou barvou je jednou z nejsilnějších léčivek. A co je nejlepší, pomáhá již při prvních příznacích. Fialka patří mezi naše nejstarší léčivé bylinky, kterou zmiňovali už Dioscoridos či Plinius.
 
LOUPÁČKY - TO NEVYPADÁ ŠPATNĚ, CO ŘÍKÁTE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 březen 2020
Nevím, jak vy, ale občas opravdu šmejdím na fejzbuku, v dobré víře, že něco zajímavého ulovím. A to se mi nyní fakt povedlo. Kamarádka jedné mé pradávné kamarádky jako  komentář k nějakému článku připsala recept. A pak plno plničko dalších "bab" si ho vyzkoušelo a opravdu poté "pěly ódy a hymny"... Když obrázek vidím, a podle všeho je to neskutečně jednoduché, tak to rovněž musím vyzkoušet. A protože jsem hodná, tak lahůdku zcela nesobecky nabízím i vám :- )))
 
HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Hrachová kaše z půleného hrachu má mnohé přídavky, milé i ty méně pěkné. Stejně tak ji často doprovází milé i méně pěkné vzpomínky. Ale musí se jí dát za pravdu, že dovede skvěle zasytit a posloužit tam, kde je maso z jídelníčku dočasně nebo trvale vyloučeno. Bílkoviny z luštěnin umí poskytnout částečnou náhradu za bílkoviny z masa a jsou proto v takových situacích velmi důležité.
 
HRACHOVÁ KAŠE – PŘESNÝ RECEPT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 únor 2020
Hrachová kaše je tradiční staročeský pokrm, který patřil k rychlým a levným jídlům, na něž ovšem naši předkové nedali dopustit. Dá se připravit jak ze zeleného, tak ze žlutého hrachu a hodí se k ní zejména uzené maso, párek, vejce nebo kyselá okurka. Celkově vám vaření zabere sotva hodinku a z následujícího množství budete mít dvě až tři porce kaše. Rozhodně ne víc. Budete-li mít více strávníků, rozhodně musíte přidat surovin.
 
JAK OBALIT A OSMAŽIT – 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 únor 2020
Tak nejprve si „rozebereme“ návod na řízečky: vepřové maso - nejlepší je krkovička - nakrájíme přes vlákno na plátky. Každý asi o hmotnosti 80 až 100 g. Důkladně je naklepeme, lehce osolíme, opepříme a ještě jednou slabě naklepeme, či spíše rozklepneme do požadovaného tvaru.
 
JEDLÉ ZAJÍMAVOSTI - 1. PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 leden 2020
Druhé největší vejce na světě pochází z České republiky a snesla ho slepice paní Věry Ouškové ze Strunkovic nad Volyňkou na Strakonicku v lednu 2005. Měří na výšku téměř 9 cm, váží 210 g a má obvod 21 cm. 
 
ZELÍ, KYSANÉ ZELÍČKO PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 leden 2020
Výsledek obrázku pro nakládání zelíKysané zelí už není to, co bývalo. Tedy myslím to kupované... V čerstvém stavu se v našich obchodech shání obtížně, protože kvůli prodloužení trvanlivosti do něj výrobci přidávají chemické konzervanty nebo ho sterilují teplem.  Přirozené mléčné kysání je tradiční a také nejšetrnější způsob konzervace zeleniny, protože v ní zachová vitamín C a zdraví prospěšné živé bakterie mléčného kvašení.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 472
[CNW:Counter]