O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

FRANCOUZSKÉ BRAMBORY OD FLO PDF Tisk E-mail
Středa, 22 září 2021
Víte, co mají společného polibek, klíč a brambory? Každé z jmenovaných má svou francouzskou verzi. Tedy přinejmenším u nás, v Česku. Kromě toho bych klíč, polibek i brambory dokázala spojit do události, která se čas od času odehrává na 95. kilometru dálnice D1 z Prahy do Brna. Kdykoli odjíždím z domova (klíč a polibek) na Vysočinu nebo tím směrem, před Jihlavou mě v autě dostihne hlad. Ačkoli se po benzínkách a motorestech běžně nestravuji, zde dělám výjimku (brambory). Vaří tu ty nejlepší francouzské brambory široko daleko.
 
ZKUSTE FAZOLE PDF Tisk E-mail
Úterý, 03 srpen 2021
Je jich opravdu hodně druhů ... Malé i velké, hutné i jemné. Bílé, červené, hnědé, černé, strakaté... nejčastěji mají ledvinový tvar. Najdete je v kuchařských receptech snad každé světové kuchyně. Do Evropy je přivezl ten nejznámější Kryštof. Díky vysokému podílu vlákniny jsou dobrou prevencí proti rakovině tlustého střeva i žaludečním a střevním potížím. A odvodňují organismus, takže jsou fajn při urologických potížích.
 
KUŘE, KUŘE, KUŘÁÁÁÁTKO PDF Tisk E-mail
Úterý, 15 červen 2021
Miluju jídlo. Jo. Jím ráda a fakt neznám nikoho, kdo by na otázku "Jíš rád?" odpověděl "Ne, nesnášim to, jim jenom proto, abych neumřel hlady." Odmalička miluju různá jídla, a je fuk, jestli jsou "hógo fógo" anebo normální či chudá. Faktem je, že jako malá jsem nebyla tlustá, jako velká jo. Tak jsem se rozhodla, páč jsem občas experimentátorka a pokud se dílo zadaří, proč se nepodělit, he?
 
GRILOVÁNÍ NA PÁNVIČCE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 27 květen 2021

Křupavé steaky nebo nádherná voňavá žebírka nepřipravíte jen na grilu, ale také doma na grilovací pánvi. Grilování v kuchyni má oproti tomu venkovnímu několik výhod: Je možné grilovat za jakéhokoliv počasí. Nepotřebujete poměrně drahý gril, vnitřní grilování je levné. Grilovací pánvičky teplo rozvedou rovnoměrně, takže maso bude stejně propečené na okrajích i ve středu. A samozřejmě díky nepřilnavému povrchu je i velmi snadná údržba.

 

 
TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Neděle, 09 květen 2021
Ze všech jídel na světě, která nejsou sladká, vykazuje trhací závin největší procento žádostí o recept. Tedy aspoň v mé kuchyni. Taky má v sobě zakomponovanou zvláštní pojistku proti případným zbytkům: ať upečete libovolné množství, vždycky aspoň jeden kousek chybí a někdo u stolu by si ještě rád trochu dal. Když je na stole trhací závin, stočí se konverzace vždycky jeho směrem. Asi takhle: „Jako to maso bylo fakt dobrý, ale můžeš mi dát recept na tvůj závin?“
 
ČOČKOVÁ POLÉVKA S UZENÝM MASEM (I BEZ) PDF Tisk E-mail
Sobota, 17 duben 2021
Čočková polévka je jedna z mála polévek, u kterých vaření nezačíná větou – rozpusťte máslo a opečte na něm zeleninu. A nepředchází jí ani pokyn, abyste čočku den předem, tedy dnes už je pozdě, namočili do studené vody. Chuť vody, ve které se čočka vařila, je natolik plná a dostatečná, že se sama o sobě postará, aby v hrnci vznikla dobrá polévka. A když se k tomu ještě přihodí kousek uzeného masa, který se povaří ve stejném hrnci se stejnými surovinami, je tohle jednoduché dílo hotovo, snědeno a vychváleno do jedné hodiny od chvíle, kdy vezmete do ruky škrabku na mrkev.
 
FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 březen 2021
Vřele vám doporučuju tento postup: než začnete mlít maso, po nakrájení na kostky ho jemně prosolte a melte ho nasolené. Sůl se v mlýnku parádně vstřebá do masa. Takto umleté maso upěchujte, zakryjte a nechte pár hodin odpočinout v lednici. Sami uvidíte, jak žíznivé po takovém zákroku bude. Jestliže jste si domů přinesli mleté maso od řezníka, promíchejte ho s trochou soli a taky nechte odležet. 
 
JABLKA SE ZÁZVOREM PDF Tisk E-mail
Neděle, 28 únor 2021
Výsledek obrázku pro Děložní myomNa přípravu tohoto elixíru zdraví si nachystejte jablka, kousek zázvoru, cukr a citrón. Množství zázvoru musíte upravit podle své chuti. Pokud vám jeho výrazná nevadí, klidně přidejte, v opačném případě ho nastrouhejte menší množství. Do směsi je fajn i nakládaný ananas, který celkovou chuť ještě více ozvláštní. Obejdete se ale i bez něj, stačí ho v adekvátním množství nahradit jablky.
 
MILUJU BRAMBORY VE VŠECH PODOBÁCH ... PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 únor 2021
Jako příloha jsou brambory podávány v mnoha variacích. Šťouchané, jednoduše vařené, v podobě knedlíků, zapečené, v podobě kaše, pečené, smažené bramboráky i placky na tisíc způsobů, v polévkách ... a plno dalších bramborových laskomin. Jídla ze syrových brambor i vařených. Jsou také nejčastější součástí rychlého občerstvení v podobě hranolek i lupínků. A ty saláty... Je to jedna z nejdůležitějších potravin.  
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 498
[CNW:Counter]