O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

CO VAŘIT PRO JEDNOHO? PDF Tisk E-mail
Pátek, 02 červen 2023
Vařit pro jednu osobu, tedy sám pro sebe, je záležitost někdy složitá. Jeden to řeší houskou, salámem, láhví piva, případně něčím jiným, z obchodu přineseným. Ano, dá se takhle žít léta. Ale pak jsou zase lidé, pro něž příprava dobrých a snad i zdravých jídel je skutečnou výzvou. Vzhledem k tomu, že je celkem dost „singl“ lidí, zkusme si navzájem poskytnout pár jednoduchých a dobrých receptů, které jsou jak na jednou pro jednoho, tak i na víckrát – pro onoho jednoho … 
 
OPRAVDU SNADNÝ DORT – I PRO NEZKUŠENÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 03 květen 2023
Pokud hledáte recept na snadný dort, který se podaří i těm, kdo nemají s pečením dortů mnoho zkušeností a postrádají takové vybavení kuchyně, které důkladně tře, šlehá i hněte, gratuluju. Právě jste ho našli. Tento snadný dort nevyžaduje samostatně pracujícího kuchyňského robota. Nevyžaduje znalost různých druhů těst. Nevyžaduje žádné neobvyklé suroviny. Nevyžaduje půl dne dovolené. Nevyžaduje chytrou troubu s programem pro dorty. Žádá po vás jen trochu pozornosti, abyste porozuměli tomu, co se vlastně bude dít.
 
DOMÁCÍ PEKÁRNA - HOUSKOVÝ KNEDLÍK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 03 duben 2023
Pokud máte doma pekárnu, není nic jednoduššího než si houskové knedlíky připravit přímo v ní, tedy nechat si pekárničkou jen umíchat těsto, a poté je jen uvařit. Tuhle mašinku mám už docela dost let, poslední roky jsem ji sice moc nepoužívala, ale teď jsem se rozhodla ji zase rozpohybovat. Jednoduchý důvod: nechce se mi roztápět velkou troubu, když si chci upéci bochníček chleba nebo nějakou tu dobrou buchtu…
 
VY ASI ZNÁTE QUINOU, ŽE? PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 březen 2023
Quinoa černá - Nebaleno.euQuinoa je bezlepková pseudoobilovina, která se pěstuje pro svá jedlá semena. Je bohatým zdrojem bílkovin a jednou z mála potravin rostlinného původu, obsahující dostatečné množství všech devíti esenciálních aminokyselin. Navíc obsahuje velké množství vlákniny, hořčíku, vitamínů skupiny B, železa, draslíku, vápníku, mědi, fosforu, vitamínů E a celou řadu zdraví prospěšných antioxidantů. Tím patří mezi nejoblíbenější zdravé potraviny současnosti. Není geneticky modifikovanou plodiny a ve většině případů je pěstována organicky. A JÁ JI JEŠTĚ NEJEDLA...
 
KNEDLÍKY ZAS A ZNOVA PDF Tisk E-mail
Neděle, 26 únor 2023

Kynuté borůvkové knedlíky - TopRecepty.czNěkdy se na netu dívám na pořad „Jak nás vidí svět“. Natáčený v české restauraci v Austrálii a zákazníky jsou cizinci z celého světa. Občas se tam vyskytují i jedlíci z Číny. Ti často namítají, že to je jejich recept, žádné české jídlo, a my jsme jim ho ukradli. Po ochutnání se pak diví, co jsme to s jejich receptem provedli. Ale k věci, mají pravdu? Podle historiků se plněné knedlíky na jejich území objevily již ve 3. století n. l. a vaří se u nich dodnes se slanou náplní pod názvem Bao buns.

 
CHLEBA, CHLEBA, CHLEBA - TŘIKRÁT DO KOŠE ... PDF Tisk E-mail
Pondělí, 20 únor 2023
Jo jo,  přesně tak to dopadlo. Já se totiž rozhodla zase péct ve své domácí pekárničce, zn. Panasonic, ve které se toho už v mé domácnosti hodně povedlo. Ale - dávno tomu... A tak jsem vytáhla z komory velkou tašku, z tašky velký balík, z balíku pekárnu a jala se pekařit. První, co jsem dělat neměla: dívat se na další recepty na gooogle.
 
DĚDKOVA AKČNÍ FRANKFURTSKÁ VEPŘOVÁ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 02 únor 2023
Nemám absolutně nic proti Florentýně. To uplně naopak!!! Její úvody k recepisum s fotkama hotovejch pochůtek mě pokaždý doháněj k silnýmu slinění. Jenže její spotřeba přísad a surovin se mi jeví - pro osamělýho chudýho dědka, zmítanýho větry - nedosažitelná. A co je ještě daleko horší - ta potřeba nádobí, který se pak musí mejt, sušit, ukládat. Jistě, rozumim, že jestli má Flonentýna myčku, nemusí tohle řešit. Taky rozumím, že na její dobroty nikdy nemůžu ani pomyslet. Ale mně jde jen o to, abych se najedl dosytosti a podle chuti, a aby mě to moc nestálo (zajímavej jazykovej obrat, kterej je ovšem srandovní jen v mluvený formě. V psaný formě je to, bohužel, jen jednosmyslný).
 
KNEDLÍKY OD FLORENTÝNY? NE! OD DĚDKA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 leden 2023
Proč by taky všecko žrádlo muselo bejt jen od Florenýny? Tenhle můj recepis vznikl ještě v době hojnosti, lacinejch housek a vajec. Přesto mám zhruba vykalkulovaný, že i teď, v době nouze, která naučila i Dalibora housky, se i mně housky pořád vyplatěj, což dokážu nížejc. Dokázat to musim, aby mě Nejspravedlivější z nejspravedlivějších nenařkl: "Dokaž to, jestli nedokážeš, tak se omluvíš jako chlap, nebo seš lhář a nejsi chlap". 
 
DOBROU CHUŤ, POKUD ZROVNA NĚCO JÍTE - 1. PDF Tisk E-mail
Pátek, 23 prosinec 2022
Možná, že jsem vám tímto trošku pozměněným citátem připomněla jednoho kdysi známého pána, ale o něm dnes zrovna řeč nebude... Otravu jídlem si alespoň jednou za život protrpí téměř každý. Bakterie obsahují všechny potraviny, a pokud je neskladujete ve správných podmínkách – tedy čerstvé v chladu a horké skutečně horké –, mohou se rychle množit a způsobit otravu. Co je horší (když to přijde), tak většina z nás ani nechce vědět, co ho vlastně skolilo. Mírné symptomy, jako je nevolnost, průjem a křeče, obvykle přecházíme mávnutím ruky s tím, že "zase řádí nějaká ta střevní chřipka".
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 1 - 13 z 524
[CNW:Counter]