O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LIBO-LI DOKTORÁT ZA PŮL MELOUNU? PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 únor 2022
Zobrazit zdrojový obrázekJde o další kaňku na pověsti české vysoké školy. Doktorát za 25 tisíc eur (kolem 605 tisíc korun) - takovou nabídku zprostředkovávala studentům rakouská agentura ze Salcburku - Institut für Management - na Provozně ekonomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Studenti tam mohli získat titul Ph.D. v oblasti ekonomiky a managementu snadno a rychle.

 

 

 

Rakušané, podobně jako Češi, mají tituly rádi, a doktoráty jsou mnohde vyžadovány pro výkon manažerských funkcí.

 

Vlastně je až s podivem, jak otevřeně bylo nabízeno, že si mohou klienti rychlou cestu k doktorskému titulu dopomoct, a že obsah zcela zjevně nehraje vůbec žádnou roli. Nebylo ani nutno nijak omezovat svou kariéru či soukromý život. Suma sumárum, do Brna stačilo zajet za tři roky šestkrát. I disertační práce nemusela být příliš obsáhlá.

 

 

Zobrazit zdrojový obrázek

 

 

 

Na lehce získatelný brněnský titul upozornil rakouský mediální analytik a specialista na akademickou etiku Stefan Weber, když se rozepsal o tom, jak se na západ od České republiky rozvinul prosperující obchodní model se studiem „na školách ve východní a jihovýchodní Evropě, které se dosud téměř nezpochybňovaly“.

 

Inu, co si dnes za peníze nekoupíš? 

PAVLÍNA



Komentáře (4)add feed
... : *deeres*
Ono už je to stejně jedno,jak kdo k titulu přišel. Dnes když vidím co za magory je otitulováno zepředu i zezadu a pak sleduji,co z nich padá, tak si myslím, že k těm přídavkům ke jménu,nemá cenu dávat nějakou váhu.
únor 14, 2022 06:44
... : Josef
Prof. PhDr., Ph.D., LL.M. ..... a výsledek?
únor 14, 2022 06:50
... : mamča
Je to částečně způsobeno "povinnými procenty" vystudované mládeže. V porovnání s dobami minulými (tím myslím dobu 1. republiky i tu proklínanou dobu socialismu) bylo schopno vystudovat vysokou školu cca 15 % mládeže v příslušném věku.
Dneska jsou vysoké školy tlačené k co nejvyššímu počtu absolventů, bez ohledu na kvalitu odevzdaných prací potřebných k získání titulu Bc, Mgr, Ing, PhD.
Můj syn učí na VŠ. Prý většina dnešních čerstvých inženýrů má znalosti zhruba maturantů před 30ti lety. Jsou pochopitelně výjimky, ovšem to je těch někdejších 15 procent.
O získávání titulů na různých soukromých VŠ a "genderových" oborech ani nemluvě.
únor 14, 2022 07:00
... : strejda
A opět mi tím nadpisem naskočila jedna úsměvná asociace s kupováním titulů. Už je to sice dávno, ale vzpomínám si, jak jsme tenkrát seděli v litvínovské hospůdce U zvonku. U stolu sedělo několik známých lidí, mezi nimi i nebožtík Ivan Hlinka. Po několika pivech už nebyla o legraci žádná nouze a Ivan tam tehdy vyprávěl, jak studoval ekonomii a jak dojížděl na domluvené zkoušky.
Firma Omega mi tehdy moc pomohla, řekl. Vyprávěl jak rozdával Omegy a že pak musel slíbit profesorovi ekonomie, že se v životě nebude ekonomií živit. Což jsem splnil. Řekl.
Vyprávěl, že nerozuměl ani tomu, co uměla a znala jejich klubová účetní. To, že budu mít titul, to jsem slíbil mamince...
Jenže Ivan byl tak férový, že to přiznal a pak, když měl náladu, dával to i s jistou nadsázkou u piva k lepšímu. Aby byla sranda. On to byl i výborný vypravěč, ale - a to bohužel, také si rád přihnul. A právě to se mu stalo osudným. A na to, co uměl, co dokázal, nebyl to vůběc žádný namyšlenec.
únor 14, 2022 14:49
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]