O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JE TU NĚJAKEJ KUTIL S PŘEDSTAVIVOSTÍ? PDF Tisk E-mail
Úterý, 07 květen 2024
Vzdávám svoje marné pokusy, a zkusím si nechat poradit od někoho v oboru moudřejšího. Asi je potřebná nejen pilka, vrrrtačka, a nějaké to prkýnko, případně dřevotříska, ale hlavně schopnost si představit nejen "co", ale především "jak". Víte, můj milovanej chlupatej "manžel" bude letos už desetiletý pán v létech, který by zrovna moc neměl skákat nahoru a dolů, mj. jsou to slova pana veterináře. Protože se mu snažím (psovi, ne veterinářovi) udělat co největší radost, dala jsem jednu komodu pod okno, na ni polštář a před ni židli. Kayouk si tam dlouhé roky blaženě vyhopsnul, ale teď už mu to dělá dost potíže.

 

 

 

 

 

Takhle si tam lebí, a protože žijeme ve zvýšeném přízemí, tak má o zábavu postaráno.


Ráno choděj zprava lidi od metra a študáci do zdejšího gymplu, zleva zase lidi na metro a maminky, co voděj děti do zdejší školky.

A pochopitelně, že kolem se procházející pesani se svými pány, Kajouka zdravěj... 

Jo, má se dobře a já jsem ráda, že se jen nenudí na kanapi. 

Nejprve tam vyskočil ze židle, jak jsem psala, ale to už mu dělalo potíže, takže jsem nakonec vymyslela takovou "schodo-polici". 

 

 

Jenže - má pár obrovských chyb: když si vyskočí z toho prvního stupínku (to je šuplík s nohama) na první stupeň té police, tak nemůže skočit na ten druhý, protože ten je úzkej... Asi by šlo tu polici vystrčit dopředu a ten poslední stupeň šoupnout dozadu, aby tam měl na doskočení místo. Jenže to by se musel ještě natočit do pravého úhlu, aby se dostal na tu komodu... 

Takže vždycky chvilku stojí na tom prvním fochu (té mojí police), pak se rozhoupe a skočí až nahoru. Jenže občas už tam zůstane stát a dělá na mne smutný voči. Takže vstanu a zvednu ho na okno.

 

 Potřebuju poradit.

Ta komoda je 80 cm vysoká a 80 cm široká. Ten svůj vynález schodo-policovej klidně dám pryč, stejně jako ty proutěný šuplíky, jen když se mi nějak povede udělat "něco", po čem by se pohodlně dostal nahoru a dolů. Pokud by to byly nějaké ty schůdky, tak jich musí být rozhodně víc, tedy podstatně blíž u sebe. Myslím, že tak cca 20 cm maximálně, klidně i míň, aby to spíš nahoru vyšel…

 


 

 

Přemýšlela jsem i o nějakém dlouhém prknu, které bych "nějak" přidělala z jedné strany k té komodě, a umístila ji PODÉL té strany...  

Pro lepší přehled tady máte ještě fotku s větším záběrem...

 

 


 

 

Pokud by vás někoho něco napadlo,

byli bychom vám oba nesmírně vděčni !!!

 

 

 

Veliký díky a velkej HAAF

KAYOUK A JEHO KUDLANKA


Komentáře (14)add feed
... : mamča
A co tam dát širší prkno (jako nakloněnou rovinu) a polepit to nějakým drsnějším kobercem typu Jekor ? Něco, v čem by nezachytával drápky, ale mohl po tom chodit nahoru i dolů.
Sice by to překáželo pomalu v půlce pokoje, ale účel by to splnilo.
květen 08, 2024 07:30
... : Josef Kouba
mamča má pravdu.
Nemusí to být zrovna žehlicí prkno. Já ten věk vidím i na našem mini černém knírači. Je mu také 10 let. Vyskočit na sedačku bylo vždy snadné, ale nyní již pozoruji jisté váhání, "dokáži to či ne".
květen 08, 2024 09:20
... : Petr Sysala
Od kytek v pravo jedna naklonena rovina hore ke komode, tak do půlky výšky, pak odpocivadlo jako police a druha nakloněná rovina na komodu. Takový bezbarierový přístup, jak pro vozíčkáře.
květen 08, 2024 10:43
... : d@niela
Tak mám zase o čem přemejšlet...
jupíííí!!!!

květen 08, 2024 22:51
... : Josef
Jupíííí. No tak přemejšlej, klidně další měsíce, roky, třeba se čokl jednou dožije.
Nevim totiž, vočom furt přemejšlet, když uplně nejdřív je potřeba vyzkoušet, co bude čoklovi vyhovovat. Pro něj to děláš, ne pro sebe!!!! Zkoušet lze jakymkoliv provizoriem, prknem, krabicema, židlí, stoličkou, to je fuk! A teprv, až ti pes řekne (ty furt chceš schůdky, já bych zastával mírnou neklouzavou ram pičku), tak teprv pak má smysl definitivní vyřešení. Jako vždycky, je taky nutný se rozhodnout, jestli je ti bližší psí pohoda, nebo podmínka nehybnosti stávajícího rozmístění nábytku a kytek, nebo třeba v zájmu psí pohody se nějakýho kusu nábytku zbavit ve prospěch umístění přístupový čoklí cesty. Jestliže si hned na začátku řešení brutálně omezíš podmínkou, že s nábytkem a s kytkama se nesmí hnout, je to pak téměř kvadra tůra kuhu.
Taky by šlo uvažovat o výtahu, ten bych si klidně troufnul navrhnout. Na desetikilovou hmotnost by zřejmě vyhověl i 12V stíračovej motórek z osobáku. Čokla bys pak vycvičila, jak si pazourou zapnout výtah nahoru nebo dolu.
květen 09, 2024 06:15
... : Josef
Ještě mě tak napadlo. Ten nábytek, co máš pod oknem, posunout o 40 cm dovnitř pokoje a dlouhou rampičku šířky 40 cm s mírnym sklonem (nebo, budiš, schůdky) umístit pak mezi stěnu a záda nábytku. Taková rampa (schůdky) se základnou 2m a na vejšku 1m bude mít úhel myslim 30 stupňů a dýlku cca 2,5 m (jen odhaduju, přesně bych si musel zopáknout gonio funce, ale ani je už nemám v karkulačce, nebo požádat AI).
květen 09, 2024 07:24
... : Josef
Z lenosti jsem požádal AI, dost se s ní přitom pohádal, ale nakonec se zachovala správně. Je to délka prkna rampy 2,24 m (na to ani AI nepotřebuju - pythag. věta, akorát nemám na karkulačce odmocňování). A úhel mezi podlahou a rampou je 26,57 stupňů. To by snad pes mohl zvládnout.
květen 09, 2024 07:52
... : mamča
Josef : Mně se líbí, co napsal Petr Sysala. Udělat to jako schodiště bez schodů. Zalomené s odpočívadlem. Nebo jako schody "pro koně". Nízké a s dlouhou nášlapnou plochou.
květen 09, 2024 09:52
... : Josef
Jo, Mamčo. Ono už pak to provedení jde mnoha úpravama. Základní podmínkou ovšem je, vyhradit dostatek místa pro nakloněnou rovinu v jakymkoliv provedení, která nesmí bejt příliš příkrá, a musí bejt čoklovi pohodlně schůdná. Já osobně bych zřejmě zvolil umístění tak, jak píšu 7.24 hod., čímž by i přirozeně vzniklo boční ohrazení po obou stranách a tim odpadla nutnost jakýhosi zábradlí.
květen 09, 2024 15:48
... : d@niela
tak to co nejdříve zkusím, myslím, že už fakt vím jak.
Ježišmarjá, já sem tak ráda, že vás mám ...


květen 09, 2024 22:04
... : Josef
A jak teda?
květen 10, 2024 05:00
... : Petr Sysala
Kutilske markety, Hornbach a podobne, maji vedle okenka, kde řežou na míru koše s deskama - odpadem z řezání. Da se tam vybrat nějaká vhodná OSB deska, polepit kobercem ať se po desce pěkně jde.
květen 10, 2024 09:35
... : JanaJ.
Dají se koupit rampy pro psy, aby se jim lépe nastupovalo do auta nebo aby nemuseli skákat po schodech. Pořizovali jsme pejskovi po úrazu páteře. I schody pro psy se prodávají.
květen 11, 2024 16:45
... : Josef
No, kdybys nevěděla, co s časem a chtěla zdokonalovat Kájovu mysl, tak volizuju z odborný literatůry:
"Je velmi přínosné, duševně i fyzicky, stále a stále zdokonalovat mysl svého psa. To je také odpověď na otázku, proč psa učit chodit po kladině či žebříku.

Kladinu je možné si zhotovit doma. Postačí vám i jediné prkno a velká fantazie. Prkno můžete opřít o cokoliv stabilního, na co pes může vylézt, nejlépe projít se zde a stejnou cestou zase sejít. Nebo, pokud se jedná o malou výšku závěrečné fáze překážky (dle velikosti psa, ale průměrně do výše 60 cm), může pes seskočit dolů. K tomuto účelu je zpočátku nejlepší zeleninová přepravka. Jakmile pes zdolává velmi pozvolně náběhové prkno, můžete jej dle možností zvedat až do libovolné výšky. Stále je však nutné mít na paměti bezpečnost psa, tedy i stabilitu překážky, jednoduchou možnost sejití psa dolů a v neposlední řadě rozumný sklon kladiny, který pes musí nejen dokázat vyběhnout, ale i sejít dolů, což je u vyšších výšek rozhodně složitější."
květen 11, 2024 17:42
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]