O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

NESHODY "TVRDŠÍHO" RÁZU PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 prosinec 2007

 Dobrý den, mám velký problém a potřebuji pomoct ho vyřešit a co nejrychleji. S manželem už pět měsíců nebydlím ve společné domácnosti, ale přesto mě už dvakrát napadl. Ostatně pořád mě slovně uráží a napadá, a hlavně mi vyhrožuje, že mi vezme dceru. Už prý požádal o svěření dcery do své péče.

 

 

 

     Musela jsem i vyměnit zámek od bytu, protože mi bez mého vědomí bral věci z bytu, a jelikož se bojím, aby mi "nevybílil" byt a nevzal věci, které jsou jen moje. Už dvakrát jsem na něj volala policii, ale on se mi jen vysmívá a na malou nic neplatí. Ani mi nepřispívá na byt.

 

     Chci se zeptat, zda když je Slovák a má slovenské občanství a dělá mi problémy, jestli mu můžu zrušit trvalý pobyt na mé adrese. A kam se mám obrátit nebo kde to mám vyřídit a jak to bude dlouho trvat. Děkuji předem za odpověd.

 

Dagmara

 

 

 

 

ODPOVĚĎ:

 

Milá Dagmaro,

 

     to je několikero otázek a tímpádem i bude několilkero odpovědí:

 

  • Ohledně bytu - záleží na tom, na koho je byt psaný, ve vlastnictví koho byt je. Máš adresu, na které se nyní tvůj manžel zdržuje?

     Můžeš nějak prokázat, že se odstěhoval? Prostuduj si tady na Kudlance rubriku "Právník", je tu hodně návodných textů - např: zde.

 

  • Kde tvůj manžel požádal o svěření dcerky do své péče? Rozhodně, být tebou, učinila bych totéž. Jak vůbec chceš řešit celou situaci? Chceš se rozvést nebo jen "žít odděleně"? To si musíš co nejdříve ujasnit a podle toho jednat! Píšeš, že na malou nic neplatí - máš už vyměřené nějaké peníze? Nebo je to zatím vše ve stádiu nějaké vaší ústní dohody? K tomu ti mohu doporučit totéž co výše - je tu plno odkazů ohledně výživného, stačí si to vše pořádně prostudovat.

 

  • Stejně tak tě odkazuji na několik zdejších článků, věnovaných domácímu násilí.

 

Prostě - uvař si kafe, vezmi si tužku a papír, otevři rubriku "Právník" a čti, dělej si poznámky...  Jednu  radu ještě nakonec: Ve všech závažných věcech platí víc než kde jinde: třikrát měř, jednou řež. Všechno, co kam napíšeš, případně všechno, co kde podepíšeš, si předem pořádně rozmysli a rozvaž!!!

 

Přeju ti hodně štěstí. d@niela

 

 

 

 

 

Komentáře (13)add feed
Rady od Daniely máš jak na dlani : NČ
Já si přecijen nepatrně dloubnu. To ti nebylo jasný od začátku?
Slovák - to přeci není jen národnost, to je i diagnóza.
prosinec 14, 2007 06:06
Dagmaro, preji hodne stesti a hlavne silu : Alena P-H
k vyreseni tveho problemu...

NC, rada by jsem verila, ze jenom blbe vtipkujes. Ale nakonec mi vyjde, ze ty sam osobe jsi jenom blbej vtip.
Smutne...Ale copak ocekavat od chlapa, ktery o "odrostlejsich" zenach mluvi jako o vojetejch padesatkach...



prosinec 14, 2007 08:01
Bohužel tě musím zklamat :-( : NČ
Mám dost a dost životních zkušeností.
prosinec 14, 2007 08:29
No dovol NČ! : Gita
Tos trochu přehnal.
Myslím, že je to furt lepší diagnóza než NČ.
prosinec 14, 2007 10:44
Ještě než se do nýčeho pustíte, : Krakonoš
a to právem, protože v tomhle ohledu plácá nesmysly, zamyslete se nad svým postojem k Romům/Cikánům. Protože naprostá většina z vás se k nim staví úplně stejně jako on ke Slovákům. Jinými slovy - enčé se patrně mýlí, ale je ve svých názorech aspoň konzistentní smilies/tongue.gif
prosinec 14, 2007 11:00
já jsem tedy úplně ten poslední, kdo by měl souhlasit s NČ a to téměř ve všem, : toulavej
ovšem v tomhle konkrétním případě bych jeho komentář přeložil a ztotožnil se s ním tak, že Slováci mají prostě JINOU MENTALITU povětšinou většina z nich. Já mám Slováky kamarády, jsou fajn, ale v určitých situacích - stejně jako jiné národy na sever od nás, na východ od nás nebo na jih od nás - se prostě chovají JINAK, než Češi a to PŘEDVÍDATELNĚ, jak budou reagovat. Myslím, že to chtěl NČ říci . . .
prosinec 14, 2007 11:32
Toulavej, : Krakonoš
každej cizinec má "jinou mentalitu", jak nakonec sám píšeš v předposlední větě. A tak se bojím, že tohle náš nýče řict nechtěl - asi by to formuloval jinak smilies/grin.gif
prosinec 14, 2007 11:53
no nazdar... : Kamila
... teď už chápu, že i relativně normální Němci a Rakušáci houfně kupujou vidle a zbraně k ochraně svýho majetku... pro ně jsme my nanejvejš takový "Slováci"....
prosinec 14, 2007 12:42
pro Dagmaru : Denys
Ziskal už manžel České občanství? Pokud ne, podívej se tady na tento dokument zda tam nenajdeš postup jak zrušit trvalý pobyt cizince: http://www.poradna-prava.cz/dokumenty/Cizinecky_zakon.pdf
Neznám samozdřejmě všechny podrobnosti, ale pokud jsi ho vyhodila a on je najednou bez bytu, bez dcery atd., nedivím se že kolem sebe kope, to by kopal i lecjaký čech, záleží na povaze :-), to s národností tedy rozhodně nesouvisí.
TO NČ: Nýče chceš mi namluvit že poté co bys přišel o rodinu i kvartýr že bys jako správný klidný čech stahl ocas a šel se v klidu pást????

prosinec 14, 2007 12:46
Mně osobně : Gita
Víc jak polovičnímu Slovákovi, připadá teda dost mimo mísu Slováky přirovnávat k Romům, nehledě na to, že jsou mi pořád milejší než Pražáci. Zvlášť, pokud je to slyšet.
prosinec 14, 2007 13:07
Gito : Kamila
mluvíme hrozně, že? Tedy my pražáci... netušila jsem to, dokud jsem se nevrátila z delšího pobytu v zahraničí a na Ruzyni jsem slyšela - "přepravte se k odletu letadla do ostrave"... smilies/grin.gif
prosinec 14, 2007 13:19
Denys, : Vodoměrka
hele, ale ona píše, že nebydlí ve společné domácnosti, a ne že ho vyhodila - co když odešel sám?
prosinec 14, 2007 13:23
Ahoj : pete-mele
No neco podobneho jsem zazil a tak si rikam zda nemate spolecny navod na rozchod. Problem je v tom zda ti verit. Ja totiz se stal obeti takoveho scenare kdy jsem mel byt alkoholik, brutalne napadat svoji zenu a brat doma veci. Vis ono to bylo obracene co mohla to sebrala, doam jsem pral zehlil varil a staral o dve deti ale ze jsem agresor to ostatni jsem se dovedel u soudu co jsem kdy kde mel udelat Dokonce nevahala si nechat od nekoho udelat monokl. Muj advokat to sice zvladl a vzhledem k nejasným dukazum poprel vypovedi ale nebylo daleko aby tuto lez vyhrala jak tedy pracuji soudy kdyz si tu muze kazdy vymyslet co chce. Cucel jsem jak vrana kdyz jsem se dozvedel ze jsem to udelal ja. Takze jak mam verit ze u tebe tomu je jinak?? No ja sebral deti a odesel bez penez a bytu na ulici a to doslova. Tam jsem zacal krivdu mam v sobe neverim statu ani podobnym scenarum co tu mile zeny pisete. mam jen pocit neblaheho razu ze to jsou jen navody jak ziskat penize byt a jeste vyjit s rozvodu jako vitez smilies/angry.gif
prosinec 31, 2007 07:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]