Pokud máte doma pekárnu, není nic jednoduššího než si houskové knedlíky připravit přímo v ní, tedy nechat si pekárničkou jen umíchat těsto, a poté je jen uvařit. Tuhle mašinku mám už docela dost let, poslední roky jsem ji sice moc nepoužívala, ale teď jsem se rozhodla ji zase rozpohybovat. Jednoduchý důvod: nechce se mi roztápět velkou troubu, když si chci upéci bochníček chleba nebo nějakou tu dobrou buchtu…
Po několika marných pokusech, kdy upečené výrobky vynechaly svou
cestu do záhuby přes mé zažívací ústrojí a skončily svou životní cestu rovnou a rychle v odpadu,
jsem se zase „rozpekla“ a teď už sbírám všelijaké zajímavé recepty a postupy. Běžně si už peču chlebíky různého složení, ponejvíce se všemi možnými dosažitelnými semínky, nebo i s dalšími přídavky: smaženou cibulkou, kousky uzeného atd. Dnes už se mi pečou dobré, lehké, křupavé a vydrží v pohodě na týden, aniž by zplesnivěly. Stejně tak sladké pečení - bábovky, buchty, různé chlebíčky se sladkým sušeným ovocem... Taky fajn. Začala jsem sbírat i další recepty, jak pekárnu využít - posledním úlovkem byl recept na houskové knedlíky. 1⁄4 litru mléka
+ vajíčko
1⁄2 kg hrubé mouky
1⁄2 čajové lžičky soli
20 g droždí
nakrájené kousky rohlíku či housky (volitelně)
Nechám si pekárnou ukvrdlat těsto, které pak nechám vykynout, poté z něj uplácám knedle a běžně uvařím. Nadýchané, báječné ...
Také máte
pekárnu a hlavně:
také pečete?
d@niela
|