O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


CO DNES BUDETE MÍT K VEČERI? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 07 březen 2019
Související obrázekTak jsem si řekla, že já vám sem dávám stále nějaké ty "ňamky" (to je krásně fuj slovíčko, co?), bezva recepty s dokonalými návody, a že tedy to pro jednou zkusím obráceně. Zeptat se vás, co je ten váš nějaký super dobrý a hlavně lehký recept. Ono je děsně jednoduché si vzít takovou Sandtnerku a tam si vybrat nějaké to "vraž do toho osm vajec" a pak to pokračuje na dvě hodiny práce, aby se to v cíli sbodlo za pár minut... Ne, napište nám/vám nějaký jednoduchý, ne moc nezdravý (ale současně zase ne jen nějaké to zrní), ale dobrý recept.

 

 

 

 

 

Třeba si tak uděláme naši kudlankovou kuchařku...

 

Ale ne, vždyť v každém knihkupectví na nás z regálů vypadnou stovky kuchařek. Až to vypadá, že napsat je může každý. To není jako dřív, kdy byly nejslavnější dvě Češky s německými jmény - Magdalena Dobromila Rettigová nebo Marie Janků-Sandtnerová. Jejich kuchařky byly snad v každé rodině. Věřím, že obě by I dneska měly šanci uspět. Jejich recepty byly osobně vyzkoušené, a navíc to byly (i mimo kuchyni) známé osobnosti, takže by jim dnes určitě nechyběla vlastní televizní show.

Ale zpátky k receptům:

Já osobně jsem masožrout a vařit jen bez masa to prostě nejde. Tedy nemusí být každý den, ale jednou, minimálně jednou za týden....

Taky nechci jíst podřadné uzeniny a ani z nich cokoliv vařit. Nebo se živit saláty s rohlíkem. Výjimku tvoří rajský salát, který si dělám velmi často, mám ho ráda, a je vynikající.

 

Výsledek obrázku pro kuchařka png


A také si nechci kupovat zmrazené pizzy a podobné produkty. Udělat si vejce se šunkou umím, ale tudy taky cesta nevede. Raději si koupím suroviny, které pak zpracuji na další variabilní jídla.  

Ale zas na dlouhé vaření fakt čas (a hlavně náladu) nemám. Takže – volné pole působnosti pro vás, kamarádky a kamarádi!


Prozraďte nějaký ten svůj dobrý a jednoduchý!

 
  d@niela
 
 

 

Komentáře (15)add feed
... : mamča
ČÍNA ALÁ NAŠE RODINA
3/4 kg kuřecích prsíček
1 žloutek
3 stroužky česneku
1/2 lžičky kari
1/3 lžičky sladké papriky
větší špetka soli
špetka pepře (nejlépe bílého)
1/2 hlávky zelí
1 cibule
1 pórek
paprika, mrkev, petržel, celer, či jakákoli zelenina, co nám přijde pod ruku (možno z nedostatku času nahradit zmrazenou zeleninou "Orient")
1 lžíce Soja-sauce
1 lžíce Vegety
1 sklenice nakládaných hub nebo plechovka žampionů
1,5dl bílého vína
1 masox
špetka skořice
olej, máslo, ev. sádlo
na ozdobu opražené mandle, nebo kompotované broskve, ananas nebo mandarinky


Rozhlédneme se po dvorku, (vlastním, ev. i cizím) kde polapíme dvě vzrostlá kuřata. Tato humánně usmrtíme, vykucháme, oškubeme a z obou sloupneme prsíčka. (zbytek ponecháme na jiné kulinářské orgie)
Nevyskytuje-li se v okolí vhodný dvorek, zcela neromanticky koupíme kuřecí prsa v samoobsluze. (poživatina se tím však znatelně prodraží)

Maso nakrájíme na kousky o hraně cca 2 cm a tyto vložíme do malého hrnce. Přidáme vaječný žloutek, špetku soli, asi 1/2 lžičky karí, špetku pepře, 1/3 lžičky sladké papriky a cca 3 stroužky prolisovaného česneku. (Pokud se v rodině vyskytují labužníci s plechovými ústy; *pozn. překladatele - „držka plechová“; můžeme přidat trochu chilli.)

Všechno řádně promícháme, uplácáme a zakryté ukryjeme do lednice na 24 hodin.

Druhý den se časně zrána porozhlédneme po zahrádce, zda se nám urodilo dostatek bambusových výhonků. Když je úroda nedostatečná, spokojíme se s 1/2 menší hlávky bílého zelí, pokrájíme na 1/2 cm nudličky, či dle vlastní fantazie na jiné geometrické tvary.

Na sádle, nebo oleji osmahneme cibuli, přidáme zelí, lžíci Vegety, lžíci sójové omáčky, 1 masox a dusíme a podléváme vodou. Potom přidáme pórek a ostatní zeleninu. Stále dusíme, až zelí zesklovatí.

Mezitím si vedle na pánvičce na másle osmahneme houby. (kyselé houby propláchneme nejprve na cedníku vodou) Osmahnuté houby vlijeme k zelenině a podléváme pak bílým vínem. (Pokud nám po koupání zbylo trochu "Šampáňa", můžeme z nouze dát i to.) Přidáme špetku skořice a podle chuti přisolíme.

Na další pánvi na oleji osmahneme dozlatova ze všech světových stran kousky masa, které musíme od sebe soustavně odhánět, aby se nám nesdružovaly ve větší celky. Osmahnuté pak vmícháme do zeleninové směsi. Už dále nedusíme, odstavíme kastról, necháme cca 1/2 hodiny odležet, aby se pochutiny řádně spřátelily a potom podáváme, nejlépe s rýží a úsměvem.

Na okraj talíře (stříbrného tácu, korýtka, víka popelnice, či na čem jste zvyklí servírovat) naaranžujeme opražené mandle, nebo několik kousků kompotovaného ananasu, broskví, mandarinek, hrušek, či co dům dá.

Největší jedlíky pak angažujeme na mytí nádobí.

březen 07, 2019 06:41
... : NČ
Snadno si lze pochutnat na pravym Tatarskym bifteku:
To se zajde do Tesca, koupí se pravý polský argentinský hovězí v igelitu …. Nakonec se naškrabaný okořeněný syrový maso doplní pravym českym syrovym vajíčkem z Polska.
A to by v tom byl čert, aby se výsledek nedostavil! Jo, a rovnou doporučuju, v tom Tescu koupit v akci velkej balík toaletního papíru.
březen 07, 2019 07:05
... : mamča
NČ : Ještě je nutno u Dr. Maxe přikoupit Živočišné uhlí, Endiaron a Imodium. Rozmíchat ve vodě a tímto koktejlem pak bifteček zapíjet.
březen 07, 2019 07:29
... : NČ
Aspoň je jasný, kam ta kuchařinka na obrázku tak spěchá
březen 07, 2019 08:28
... : *deeres*
Já maso moc nemusím, ale občas ho i sním. Když chci něco na hned, tak kuřecí prsa rozklepnu, osolím a obalím v plnotučné hořčici, kečupu s česnekem a hladké mouce. Na rozpálené pánvici s olejem opeču po obou stranách. Stačí k tomu jenom chleba, ale fantazii se meze nekladou. Jako bonus je minimum nádobí na mytí.


Ale mnohem raději si dám koláč, třeba rychlokoláč "Dobrota na plech", pro líné kuchařky.

1 1/4 hrnku polohrubé mouky
1 1/4 hrnku cukr krystal
1/8 másla
1 prdopeč
1/4 l mléka
2 vejce
Jakékoliv ovoce i kompotované

cukr, mouku , máslo - uděláme drobenku a 1 hrnek jí odebereme na posypání,
ze zbývající drobenky a dalších ingrediencí uděláme tekuté těsto, nalijeme na plech s pečícím papírem, nasypeme na povrch ovoce a navrch přijde zbývající drobenka z hrnku.
Pečeme asi při 180°C cca 20 minut.

Netrvá to ani celou hodinu, špinavého nádobí je minimum a už si pak uděláme jenom kafíčko a můžeme klidně zbaštit celý plech už vystydlého koláče.

březen 07, 2019 08:36
... : *deeres*
Ta kuřata se salmonelou nám dodáva polská firma Konspol Holding Sp. Dostala jsem konspirační email, že za všechno mohou vlastníci firmy a to vůbec nejsou Poláci. Abych nešířila nějaké nesmysly, tak jsem se podívala, jak to je doopravdy. Také se můžete podívat:

https://www.cargill.com/2018/cargills-european-poultry-business-expands-into-poland

"Závazek firmy Konspol na kvalitní potraviny a nadšení pro inovace je ideální pro podnik Cargill Global Poultry. Tato akvizice nám umožňuje lépe sloužit našim zákazníkům prostřednictvím diverzifikovaného portfolia produktů s přidanou hodnotou, "řekl Chris Langholz, prezident společnosti Cargill Global Poultry. "Konspol je silná a založená čerstvá kuřecí a potravinářská společnost s přidanou hodnotou, jejíž produkty jsou preferovanou volbou v celém Polsku."
"Cargill je společnost s obrovskými úspěchy a globálním dosahem. Je to také rodinná společnost, která sdílí naše hodnoty, "uvedl zakladatel Konspol Kazimierz Pazgan. "Jsem si jistý, že to je nejlepší záruka budoucnosti pro firmu Konspol, kterou jsem s rodinou rozšířil již téměř 40 let."
březen 07, 2019 09:16
... : Milene
Mamčo, to já si ten recept poznamenám. Mám ráda zelí. Teď tedy musím v první řadě zpracovat zbytky kysaného zelí, co nakládám. Občas si právě koupím hlávku zelí, protože dostanu chuť na nějaký zelný salát a potom vymýšlím, jak zpracovat zbytek. Vyhovovaly by mně nějaké pidi hlávky zelí. smilies/wink.gif


Deeres, to je náš oblíbený hrníčkový koláč. Nejlepší je z čerstvých meruněk. Já nejvíc miluji vypečený okraje.
březen 07, 2019 09:39
... : d@niela
vau, dokonalééééé, mamčo jejich přemilená (nemůžu napsat moje, protože už tak patříš tolika moc lidem), to je skvostnej recept!

Beru Kajouka, luk a šípy, a jdu si odstřelit pár kuřat. Netrefím-li se, trefím aspoň do nejbližší sámošky.
Skouknu sousedům záhonky, ale pochybuju, že bych mimo psích bobků tam v tomto čase cokoliv našla, takže jakbysmet nepohrdnu sámoškou.

a teď prosím slušné gurmety, aby další nečetli:
na talíři pak zanechám přehršel zbytků pro svýho chlupatýho miláčka a ten mi za to odevzdá talíř zcela čistý. (Pak ho jen strčím do myčky, přeci jen...)
březen 07, 2019 15:09
... : Milene
Kamarádka tomu vylizování talířů pejskem říkala předmyčka.
březen 07, 2019 15:27
... : kyttka
Tak já taky přidám jednoduchý a rychlý recept.

400g kuřecích prsou
3 vejce
2 jarní cibulky
1 polévková lžíce hladké mouky
sůl a pepř
1/2 lžičky hořčice, já dávám dijonskou
1 vrchovatá lžíci kysané smetany

Nechám na chvilku v chladu a pak smažím placičky tak 6 cm v průměru. K tomu čerstvou zeleninu, co kdo má rád, a je to prima lehká večeře. Doporučuju kuře a vejce bez salmonely, tedy ne z Agrofertu. Dobrou chuť.

Je to tak na 2 až 3 porce, jak je kdo velký jedlík.
březen 07, 2019 19:32
... : d@niela
Kytí, jsem asi natvrdlá - ale to kousky masa 6 cm v průměru v tom máčíš, nebo je to umletý, to kuřecí?

březen 08, 2019 02:52
... : Milene
Dělám podobné placičky. Jenom víc cibule a bez mouky. Maso krájím na malé kousky a všechny ingredience i s masem se v misce zamíchají, nechají uležet a potom kydají na rozehřátou pánev. Jako placičky.
březen 08, 2019 12:05
... : doktor
Rychle a zběsile: Placičky se rajčatovým salátem:
1) pár vařených brambor
2) kelímek polotučného tvarohu
3) sůl pepř dle chuti
4) drobně posekaná jarní cibulka
5) dle chuti nadrobno posekaného kvalitního uzeného masíčka tepelně upraveného.

Ve větší míse brambory nastrouháme na jemném struhadle,přidáme ostatní suroviny ,nezapomeneme uzené nakrájet či nasekat na drobné kousky,dobře prohněteme.Tvoříme malé placičky a na sádélku ( jasně může být i olej dle vašeho výběru ) opečeme z obou stran dozlatova.Papáme teplé s rajským salátem,každy podle vlastního receptu.

DOBROU CHUŤ!
březen 08, 2019 12:39
... : kyttka
Danielko,
To maso nakrájím na malé kousky smilies/smiley.gif
březen 08, 2019 18:21
... : Bara
Nechci rozsirovat paniku, ale nedavno jsem cetla v jednom odbornem potravinarskem casopise, ze kureci maso at se nam to libi nebo ne, ma vetsinou salmonelu. Proto, jak uz je verejne znamo se musi kureci maso dobre tepelne opracovat, a vsechno co s nim prijde do styku omyt varici vodou a neni naskodu pouzit i dezinfekcni prostredek. To bylo zverejneno v holandskem casopise, sice chapu vase rozhorceni nad polskym kurecim, kde byla zjistena salmonela, ale myslet si, ze ceske kure salmonelu nema, je asi utopie.
březen 09, 2019 16:24
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]