O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? - O DVA CHLUPY LÍP PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 prosinec 2018
Potvora viróza, která mne „osídlila“, se jen velmi, velmi těžko odhodlává mne opustit. Jak jsem si přečetla, tak „virus, který nás oslabí, byl v těle již dávno předtím, a čekal jenom na vhodný okamžik, kdy bude moci zaútočit, tj. na oslabení organismu způsobené například prochladnutím.“ A - že neexistuje žádné očkování. A v podstatě ani extra léky.

 

 

 

 

Těch více než 100 různých druhů rhinovirů (viry vyvolávající zánět horních cest dýchacích), které existují, nemá proti sobě zatím žádné „nepřítele“, takže nezbývá, než to nějak přetrpět, protrpět. Tak si to s rhinovirečky už třetí týden užívám.

 Výsledek obrázku pro virus png

Rozhodně jsem ještě tenhle model neměla. Slabost neskutečná, mizerně se mi dýchalo, tedy skoro vůbec, ráno jsem byla cca 183 let stará, sotva jsem se unesla, oči pálily, ucho, krk… a o kostech ani nemluvě. Každá! Fakt, skoro každá kost v tom mém velkém obstarožním těle o sobě dávala setsakra vědět.

 

Po týdnu jsem navštívila svou milou paní doktorku, která mě nechala od sestřičky bodnout, vycucnout kapičku krve a došla k zjištění, že tedy bakterie neee, že je to opravdu eklhaft viróza. A – že se jen musí vyležet… Poctivě jsem se tedy doma povalovala, jen ráno a v podvečer se vyhrabala spolu s mým chlupatým souložníkem ven, abychom obešli blok. Párkrát mi bylo tak, že jsem jen vyšla před dům a nechala pesátko, aby se prošlo samo. Pak jen do pytlíku sebrat, do kontejneru vyhodit a šup zas domů…

Ani tu televizi jsem moc nevnímala, je to velmi, velmi nepříjemná forma, tahle záležitost…

 

Ale jak se říká, všeho do času, tak už je mi o něco líp. Ne, že bych se cítila nějak "ómoc" líp, ale zas mne chytají roupy – přemýšlím, co a jak bych zas mohla udělat, předělat, tuhle skřínku šoupnu sem, tady by mohla být polička, a taky bych už mohla na zeď pověsit ty renovované obrázky. I jsem upekla tvarohovou buchtu.

 

 

Jo, a ještě s něčím se musím pochlubit:

Udělala jsem si sulc. Před cca čtyřmi dny. A pak jsem ho, následující čtyři dny, jedla. Protože ven, do obchodu, to bylo jako kdybych měla jít pěšky Václavák tam a zpátky. Ovšem povedl se mi, byl báječný, což potvrdil i můj pes. Jemný, libový a pevný. Nejspíš si ho zase časem udělám.

 

Výsledek obrázku pro sulc

 

 

A jak jsem na něj přišla? Ještě před tím jsem našla v sámošce umělohmotnou krabičku se sulcem, koupila, ochutnala… Ale když jsem si spočítala, že za dvě mini-krabičky budu mít velkou mísu, tak jsem se dala do díla.

 

Mj. jak sulc děláte vy?

Děláte ho vůbec? Nebo už je to v podstatě jídlo z historie?

 

 d@niela

 

 

Komentáře (5)add feed
... : *deeres*
Neděláme, protože nožičky už dávno nejsou jedna za dvě kačky a nechci mít zas....u , pardon, zašpiněnou, (ale to není výraz, který by vystihl stav po té), kuchyň. Ze stejného důvodu si nechám vždycky zajít i chuť na prejt. Tak nejím ani sulc, ani prejt, protože kupované to není k jídlu.
prosinec 18, 2018 20:54
... : d@niela
Máš absolutně pravdu, pokud se jedná o tu kuchyň. A to jsem se ještě snažila... Ale tady u našeho řezníka byly nožičky docela levný, nejsou to sice ty na obrázku, já měla o něco hezčí :-).

A k tomu cca kilo bůčku. A ještě jsem vyhrabala z mrazáku nějaký zbytky kuřecího. Šoupla jsem to všechno plus mraženou zeleninu do línýho hrnce - a pak už čistá kuchyň přestala být čistá.
Protože to vykosťování nožiček, mletí toho slizkýho sajrajtu, vybírání kostiček... pak jsem ještě nechala ten rosol ztuhnout, sebrala z něj sádlo, pak to znova rozehřát, ochutit, vložit maso, ještě jsem do toho dala tu báječnou kyselou zeleninu (kupovanou, jak jinak), a už jsem to dávala do mísy.
Ta byla závěrem malá, takže všechno dát do větší...

Kuchyň zasádlená na nejvyšší úroveň.
Pak ven, na balkon, kde to jakžtakž vychladlo, pak do lednice.

Ale - po uklizení kuchyně jsem se už jen těšila.
A každej další den si "lebila"...
smilies/grin.gif
prosinec 18, 2018 21:30
... : Moira
Bohuzel musim se sverit, ze něco takového od detstvi absolutne nepozru. Jen slovo "sulc" u me vyvolava treseni zaludku. Při cteni clanku se mi neudelalo volno. Proste nemuzu vůbec. Prejt mi nevadi, ale nevyhledavam...
prosinec 19, 2018 09:37
... : Josef Kouba
Na tlačenku najdete receptů mnoho. Tu mou nazývám tlačenkou chudých. Žádné vylepšení jen vepřové maso.
Koupím celé vepřové plecko, (menší) vykostím, nakrájím na menší kusy a zvolna vařím. Do hrnce přidám, sůl, 1 bobkový list, velkou cibuli, celý pepř, 5-6 stroužků česneku, pár kuliček nového koření. Vzhledem k tomu že prasečí nožičky viděti je u nás vzácně a pokud jsou, tak jsou předražené, používám klasické tužidlo. Návod kolik na kolik kg. masa je uveden.
Naplním tlačenkovou "nohavici" hlavně masem, s tekutinou to nepřeháním. Poté tlačenku zavěsím vertikálně ve studeném místě.
Zbylý likvid použiji na sulc. Přidám jen, drobně nakrájené okurky, hrášek s mrkví, uvařím pár vajec a nakrájené na kolečka je přidám do směsi. Chutná, a je pro ty, jimž bolí kolena a kyčle to nejlepší.

prosinec 19, 2018 23:28
... : doktor
Drahá Danielko,nejdříve Ti přeji co nejrychlejší uzdravení! A co se týče sulcu,sulc miluji.Dělali jsme si ho samičky a byl skvělý,ale nyní mi zdravotní stav vystavil stopku na všechna tyto dobrůtky.I všemu navzdory přeji vám všem HEZKÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH A MNOHO ZDRAVÍ,ŠTĚSTÍ I DOCELA VŠEDNÍCH ÚSPĚCHŮ. smilies/smiley.gif smilies/smiley.gif
prosinec 20, 2018 12:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]