O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JSOU TO PODVODNICE!!! PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 13 prosinec 2018
Ano, jsou, a budete je milovat :-))). Protože jste právě našli recept na nejjednodušší, báječné, křehké, nadýchané cukroví, které je sladké jen díky poprašku moučkového cukru. Bonusem těsta, jež vám vykyne pod vodou, je naprosté minimum ingrediencí. A když vydržíte čtyři pět dní, bude se vám tohle sněhobílé cukroví přímo rozplývat na jazyku. (Já nemusím, já už ho vidím!!!)


 

 

 

 

 

Výsledek obrázku pro podvodnice - cukroví

 

 

PODVODNICE

 Na cca 4 plechy:

·         400 g hladké mouky

·         300 g změklého másla

·         špetka soli

·         30 g čerstvého droždí pokojové teploty

·         6–8 lžic plnotučného mléka

·         moučkový cukr na obalení

 

Nejprve si uděláme kvásek. Důležitá je teplota droždí, je zapotřebí, abychom jej nebrali přímo z lednice, ale aby mělo pokojovou teplotu. Rozdrobíme ho do mísy, přidáme lžíci moučkového cukru, 4 lžíce hladké mouky a 2 lžíce teplého mléka, zamícháme dotekuta a dáme pod utěrkou vykynout na teplé místo.

Poté smícháme rukama v míse s hladkou moukou, do které jsme vmíchali špetku soli, a máslem. Přidáváme po lžicích mléko, dokud se nám vše nespojí do hladkého těsta. Při zpracování těsta budete muset "fest" zapojit své ruce, abyste docílili hladké struktury.

Z těsta vyválíme kouli, kterou dáme kynout do hrnce nebo mísy se studenou vodou; těsto musí být ponořené. Nádobu necháme 45 minut, ale klidně i přes noc, za oknem. Během kynutí těsto kontrolujeme, občas je třeba jej nadzvednout ode dna. Když začne plavat a praskat, vyndáme jej. Těsto pak rukama otřeme od přebytečné vody a na pomoučené ploše rozválíme. Vykrajujeme tvary dle chuti a pečeme dozlatova 5–15 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Hned po upečení obalujeme v moučkovém cukru. Z těsta můžete vykrajovat různé tvary, případně vyrábět plněné šátečky nebo trojhránky. 

Výsledek obrázku pro podvodnice slané

 

·         Do moučkového cukru můžeme pro vůni přidat zrníčka vanilky, nebo mletou skořici.

  

·         Stejné těsto užijete ale i na silvestrovské pohoštění

– stačí před pečením těsto potřít rozšlehaným osoleným vajíčkem,

posypat kmínem, sezamem nebo mákem.

 


YVETA

 

 

 

 

 

 


Komentáře (1)add feed
... : doktor
Yvetko děkuji,vypadá to dobře.
prosinec 14, 2018 13:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]