O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

"TO JE ŠKODA VYHODIT..." PDF Tisk E-mail
Úterý, 23 říjen 2018
 Hromadí se vám v odpadkovém koši ohryzky, slupky a další zbytky od ovoce a zeleniny? Poradíme vám, jak je ještě využít. To, co možná ještě v tuto chvíli považujete za odpad, může být příště vyhledávanou surovinou. Stačí si jen přečíst následujících pár tipů na využití běžného odpadu z kuchyně.

 

 

 

 

 

 

Banánové slupky nevyhazujte,  jsou totiž vynikajícím hnojivem pro rostliny. Slupky nechte vylouhovat ve velkých sklenicích vody několik dní. Pro lepší výsledek je dobré sklenici zavřít víčkem. Následný "koktejl" smíchejte s 5 - 7 litry vody a použijte odstáté na zalévání pokojových rostlin. Zbytky od banánů se rovněž dají i nasušit a rozdrtit na prach. Při přesazování dejte lžičku takto připraveného hnojiva přímo ke kořenům. Draslík květinám udělá dobrou službu. Na zahradě je možné slupku natrhat na kusy a zahrabat přímo do půdy k rostlině, růže je přímo milují. Obzvláště pozoruhodné je to, že již takto použité slupky můžete úplně stejně použít znovu a znovu. Až uznáte za vhodné, slupky vyměňte za čerstvé.

 

 


 

 

Slupka od banánu je také skvělým přírodním čističem kožených bot – lesknou se pak jako nové. Mimochodem – pokud z listů nějaké rostliny potřebujete setřít prach, vyzkoušejte to jednou udělat banánovou slupkou – budou se krásně lesknout.

 

 

Vaječné skořápky

 

Vaječné skořápky nechejte velmi dobře vysušit na slunci nebo v troubě na plechu a použijte jako drenáž do truhlíků nebo květináčů. Mohou nahradit vrstvu kamínků nebo jiného materiálu. Dobře omyté a povařené nebo jinak teplem ošetřené, jemně rozemleté a rozpuštěné v citronové šťávě používaly naše babičky jako zdroj vápníku, v podstatě jako potravinový doplněk. Jestli jste si jisti čistotou vajec a jejich původem, můžete to také vyzkoušet. Nadrcené vaječné skořápky lze použít i při mytí váz, termosek nebo jiných vysokých nádob. Dejte je pak na dno, zalejte trochou vody a třepte nádobou.

 
 

Kávová sedlina

 

 Jestli máte rádi „turka“,  nebo používáte kávovar, jistě vám zůstává spousta kávové sedliny. Tu rozhodně nevyhazujte, je výborným hnojivem pro květiny a udrží v zemině déle vlhkost. Použijte kávovou sedlinu při mytí rukou – odstraní z nich nejen odumřelou kůži, ale i pachy, například po kuchání ryb.

 

 

Související obrázek

 

 

Ohryzky a slupky z jablek

 

Ohryzky se náramně hodí na výrobu vynikajícího a nesmírně zdravého jablečného octa. Stačí je nalámat nebo nakrájet na kousky, dát do sklenice a přelít obyčejnou vodou – po vykvašení (asi po deseti dnech), kdy vše přecedíte, máte jablečný ocet.

A další možnost: slupky omyjte, nakrájejte na kousky a usušte – pak je stačí přelít vařící vodou a máte skvělý čaj. Podle odborníků má dokonce i léčivé účinky, pomáhá snížit krevní tlak. Sušené slupky mohou jako křížaly konzumovat všichni, kteří se snaží zhubnout, osahují prý látky, které jejich úsilí vydatně podpoří.

 

Máte také nějaké podobné "babiččiny rady"?

Napište!

 

d@niela

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

    Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat příspěvky nevhodné, vulgární a obsahující neplacenou reklamu

quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Tyto znaky opište


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]