O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JESTLIPAK TOHLE VÍTE: O BRAMBORÁCH? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 04 říjen 2018
Zajímavé zjištění přišlo od Britů – a asi byste tomu nevěřili: brambory, ty obyčejné hlízy, jsou vlastně rostlinou nejbohatší na minerály a vitaminy. Jsou prý v mnohém užitečnější než zelí, banány nebo ořechy. Jejich pravidelná konzumace (zejména ve vařené formě) normalizuje mnoho funkcí organismu. (Nejužitečnější jsou brambory ve slupce.) Ale nesmírně zdravá je šťáva ze syrovných brambor.


 

 

 

 

Obsahují 5 krát více vlákniny než banán, mají velké množství vitaminu C a také důležitý prvek selen, kterého je v bramborách více, než v ořechách a semínkách. Obecně lze brambory charakterizovat jako komplex vitamínů a stopových prvků v kombinaci pro člověka nejvyváženější. Plodina chudých, která se vždy dočkala uznání až v období hladu, v sobě skrývá nepoznané dovednosti.

 

 

Výsledek obrázku pro health in potatoes png

 

 

 

Napadlo vás někdy vymačkat bramboru a získanou šťávu použít jako lék?

Pokud ne, tak vám vysvětlíme, co vše tato šťáva dokáže.

 

 

Podle lékařů obsahuje brambora polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.

 

 

Hojivé a regenerační účinky brambor

 

Největším ozdravujícím kapitálem brambory je hlavně látka zvaná alantoin. Tato látka má hojivé a regenerační účinky, urychluje hojení sliznic i pokožky. Proto se také může použít jako kloktadlo při zánětech ústní dutiny, aftech a u paradentózy.

Bramborová šťáva je zásaditá a tak je ideální pro zklidnění trávícího traktu, léčení poruch trávení a při přebytku kyselin v těle. Také je vynikající při hojení podrážděných střev.

 

 

Je to zázračný produkt pro gastrointestinální trakt:

 

Hojivý účinek má na poškozené sliznice žaludku, hltanu, při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Bramborová šťáva také zabraňuje tvorbě vápenatých kamenů v močových cestách, snižuje hladinu cholesterolu, odplavuje z těla kyselinu močovou.

Léčebné účinky brambory se v poslední době ukazují i při léčení onemocnění jater, ledvin, vysokého krevního tlaku, cukrovky (bramborová syrová šťáva má účinek na snížení cukru v krvi) a revmatismu (látka alantoin má dobrý účinek na klouby).

Protože čistí tělo od toxinů, a tak samozřejmě člověka zbavuje i kožních problémů. Je vynikající na ekzémy a akné - pomáhá uklidnit kůži.

 

 

Výsledek obrázku pro potatoes pngA jak často a kolik?

 

Stačí jedna brambora týdně! Tělo na syrové brambory není ve velké míře zvyklé. Nic se nemá přehánět – takže v onom jednom dni maximálně jednu lžíci bramborové šťávy půl hodinu před snídaní, obědem a večeří. Lidé si nejčastěji k bramborové šťávě odšťavňují i sladkou mrkev, která zlepší chuť.

 

BOLLAS

 

 

Komentáře (4)add feed
... : Míša šíša
"Zajímavé zjištění přišlo od Britů..."

Vážně?? Tohle o bramborách věděla už moje babička, šťávu ze syrových brambor také znala. Však dříve brambory a zelí byly jediným zdrojem vitamínů v zimním období.
říjen 04, 2018 07:33
... : *deeres*
"Zajímavé zjištění přišlo od Britů..."

Jiné zajímavé zjištění udělal dr. McDougalla, ředitel střediska zdravého životního stylu při St. Helena Hospital v Kalifornii.
Moje zkušenost a výzkum, který zde uvádím, mne vedly k tomu, že jsem po uplynulých dvaadvacet let předpisoval stravu založenou na škrobech (obilovinách, bramborách) s přídavkem ovoce a zeleniny (tedy nízkotučnou stravu zcela bez produktů živočišného původu). Nedojde-li během čtrnácti dnů na takovéto stravě k žádnému zlepšení projevů artritidy, doporučuji, aby byly ze stravy vyloučeny pšenice a kukuřice.

Opačné zajímavé zjištění udělali na webu U Lékaře "Jídelníček u revmatoidní artritidy":
Doporučuje se vysadit brambory a ostatní lilkovité plodiny, jako jsou rajčata, lilek atd. Pokud se ale lilkovitých plodin nedokážete úplně vzdát, doplňte je kmínem, který eliminuje škodlivé účinky solaninu z brambor. Rajčata by měla být vybírána spíše od tuzemských pěstitelů, kteří sklízejí rajčata zralá, zatímco dovozová rajčata jsou sklízena zelená s vysokým obsahem tomatinu a jejich dozrávání je řízeno chemicky.

A další zjištění udělala moje babka, která nevymýšlela blbosti, protože jí za to nikdo neplatil:
Jez všeho s mírou a s chutí!!!
říjen 04, 2018 10:36
... : NČ
Všechno jsou to nesmírně zajímavá zjištění.
Četl jsem i vědecká zjištění, že vaječný žloudek přímo zabíjí. Tak jsem začal žloudek důsledně oddělovat. Kterej blbec by taky do sebe cpal zabijáka?
Pak jsem po čase četl vědecká zjištění, že vaječný žloudek je mému organizmu velmi prospěšný. Tak jsem začal žloudek neoddělovat....
Přesto není nad moje vlastní nevědecké zjištění, že organizmu nesmírně prospívá 6 až 10 půllitrů piva denně. A věřte/nevěřte, prospívá nesmírně, i bez brambor.
říjen 04, 2018 11:16
... : doktor
Děkuji.Vyzkouším zda tato kůra mi zlepší problémy,které se jinak musí řešit operativně.
říjen 04, 2018 12:41
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]