O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

KDYŽ VÁS HONÍ MLSNÁ, JE TU MALAKOFF! PDF Tisk E-mail
Úterý, 02 říjen 2018
Minulý víkend jsme se vrátili z čtyřdenního relaxačního víkendu u našich východních sousedů. Byli jsme v lázních Piešťany. Konstatuji, že naše spokojenost byla úžasná a vysoká. Nenašli jsme žádnou chybu. Jen cesta domů byla náročná až zoufalá. Ale zas jsme si užívali procedur i lázeňského života až až, to ani není třeba zdůrazňovat. Ovšem podstatné je, že podle symbolu lázní, jsme i my zlomili hůl. Jenže - nad zdravým stravováním.

 

 

 

 

 

Mezi velmi oblíbené procedury byla zařazena i návštěva cukrárničky. Z výběru těch lákavý dortů, dortíků a různých pamlsků se jednomu zatočila hlava. Ze všech testovaných lahod vyšel (pro mne) nejlépe dortík Charlotte Malakoff. Dát si ho ke kávě nemělo chybu. Tuto proceduru jsme ani jednou nevynechali, byli jsme v tom skutečně ukázněnými pacienty.

 

A to bych nebyl já, abych na milé cukrářce nevyloudil jejich recept na dort. Tento „majstrštyk“ je doma v celé Evropě a není divu, proto mlsejme světově. Zkuste si tedy zhotovit Malakoff podle piešťanské cukrářky:

 

 

Než se do toho pustíte, připravte si následující:

 

600 ml polotučného mléka,10 dkg pískového cukru, jeden vanilkový pudink v prášku, čtvrtku dobrého másla, 2 dkg kakaa, panáka rumu, 25 dkg dětských piškotů, 10 dkg kandovaných třešní, tmavou čokoládovou polevu, 2 dkg strouhaného kokosu a velký kelímek nefalšované smetany (33%), olej na vymazání a moučkový cukr na vysypání formy. Zkontrolujte,  zda vám nic nechybí, a můžeme začít..

 

 

Výsledek obrázku pro charlotte malakoffZ 300 ml mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém, který za stálého míchaní nechte vychladnout. Pak ho rozšlehejte, přidejte změklé máslo a znovu vyšlehejte do hladka. Polovinu ochuťte kakaem.

 

Zbytek mléka smíchejte v misce s rumem. Dno dortové formy (o průměru 22cm) vymazané a vysypané cukrem, poklaďte piškoty. Potřete je částí kakaového krému, na něj vložte další vrstvu piškotů namočených do ochuceného mléka, opět potřete kakaovým krémem a navrch rozložte drobně nakráené kandované třešně. Část třešní nechte na ozdobu. Rozetřete na ně zbytek tmavé náplně a dále vrstvěte piškoty namočené do mléka s rumem, vanilkovým krémem (trochu krému si nechte bokem, budeme ho potřebovat na potření hotového dortu. Nyní své dílo nechte ztuhnout v chladničce, cca 6 hodin.

 

Po ztuhnutí dortu sejměte formu a celý ho potřete zbylým krémem a rozpuštěnou čokoládovou polevou. Boky obalte strouhaným kokosem (může být opražený). Konečná úprava: vyšlehejte smetanu do tuha a povrch dortu ozdobte šlehačkovými pusinkami a kandovanými třešněmi.

 

 

 

Povedlo se?

Tak se do dortu můžete s chutí pustit, a lahodit si…

                                                                                         -doktor-

 

 

 

 

Komentáře (9)add feed
... : Josef Kouba
Jsem asi vzácný případ, ale dorty a podobné sladkosti nemusím. Tento recept vyrobit je moc dlouhá procedura to bych si jej raději koupil.
Při mém pobytu v Čechách do cukrárny zajdu jen za účelem nákupu 5-6 kousků dortů, pokud jdu na návštěvu. Musím říci, že ceny stoupají a stoupají. 5 zákusků cc. skoro 300 stovky. Za to se již dá koupit láhev kvalitního vína.
říjen 03, 2018 01:06
... : *deeres*
Já jsem na sladké ulítlá, ale ze známých důvodů se konzumaci raději vyhýbám. Ceny navíc opravdu stoupají, ale kvalita zákusků má úměru nepřímou. Po několikerém ujištění, že opravdu tam není rostlinná šlehačka, tam nakonec je a to nemluvím o čokoládě, která čokoladou není a používání umělých tuků na krémy. Já bych se utloukla po větrnících, ale narazit v Praze na zákusek s původní recepturou, je problém. Když už mám být tlustá, tak ať mně to alespoň chutná.Tady si můžete přečíst, jakou prasárnu si klidně v cukrárně můžete koupit.

https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/cukrarny-po-cesku-instantni-dorty-plne-aditiv-nebo-kvalitni-remeslna-prace.A160903_211459_dobra-chut_rsa

říjen 03, 2018 08:39
... : mamča
*deeres* : Já moc sladké nejím, a když už je třeba někomu darovat dort, objednám u https://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/,
Nikdy bych nedokázala vyrobit něco tak pěkného a dobrého, tak to nechám profesionálům.
Mají to sice trochu dražší, ale nešizené.
říjen 03, 2018 09:21
... : *deeres*
Mamčo, já také znám cukrárny, kde to je jedlé, ale co je dnes, už nemusí být zítra. Na netu se dá najít videa, kdy odborné cukrářky chodily po pražských cukrárnách a to i po vyhlášených a výsledky byly hodně smutné. Prodavačky vůbec nevěděly složení toho, co prodávají, zboží bylo dovážené a někdy i staré.
Kdysi jsem pravidelně jezdila vlakem do Mokrovrat, vždycky jsme vystupovali už v Malé Hraštici, jenom proto, že tam byla skvělá rodinná pekárna s cukrárnou. Dlouho skvělá nevydržela, po čase jsme si tam koupili jejich vyhlášené věterníky a chleba. Chleba už nebyl kváskový, ten jsme teda snědli, ale větrníky jsme po jednom kousnutí zahodili.
Ceny zákusků a chlebíčků, kdysi za hubičku, jsou nestydatě předražené. Možná to doma tak hezky neudělám, ale umím to za zlomek ceny a vím, co jsem do toho nacpala.
říjen 03, 2018 09:47
... : mia I
mamčo potvrzuji. Loni na jaře jsem byla s vnoučkem v Praze (měl narozeniny, tak jsem ho vzala do NTM na Letné) a zbývala nám potom do odjezdu vlaku hodina. Zarazili jsme do smíchovské pobočky cukrárny Hájek a fakt mlsota.
říjen 03, 2018 11:07
... : Bara
Ja rada sleduji na nemecke televizi kazde pondeli program ktery se jmenuje MARKT. Berou pod lupu a porovnavaji nejen potravinarske produkty A a ty stejne produkty od neznamych znacek, BIO produkty, ale i cremy, kosmetiku, praci prostredky, matrace, nabytek, pojisteni, telefony, atd. Clovek rika, ze si rad za lepsi kvalitu priplati, ale k memu prekvapeni ty produkty A (drazsi) jsou velice casto horsi nez ty nezname a zarazene jako B a levnejsi. Cesi rikaji, ze produkty v ceskych supermarketech jsou jine (horsi) kvality nez ty na zapad od ceskych hranic. Nevim nemohu posoudit, ale jak je z programu videt, tak se ten bordel deje vsude. A vsichni ty fanatici co prosazuji BIO by se móóóc divili. Pokud si to nevypestuji sama, tak tomu neverim.

Ale je pravda, ze od doby co se nemusi dodrzovat tzn. normy, tak puncovy dort neni puncovy, gothajsky salam nechutna jako gothajsky a lovecky a, a, a,...….
říjen 03, 2018 11:16
... : Bara
...mne neprijde, ze je to da moc prace. Mam tento mesic narozeniny, vsechny ingredience mam doma, tak mam inspiraci. Oslavim tak mych krasnych 65, ach jo.....
říjen 03, 2018 11:20
... : doktor

Báro,držím palce.

Užívej dvakrát.Jednou při přípravě.... a..... a podruhé při vychutnávání dobrůtky vlastnoručně připravené.
říjen 03, 2018 12:29
... : Jarmila Vojáčková
?
říjen 04, 2018 07:08
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]