O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
KDYŽ VÁS HONÍ MLSNÁ, JE TU MALAKOFF! |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 02 říjen 2018 | |||||||
![]()
Mezi velmi oblíbené procedury byla zařazena i návštěva cukrárničky. Z výběru těch lákavý dortů, dortíků a různých pamlsků se jednomu zatočila hlava. Ze všech testovaných lahod vyšel (pro mne) nejlépe dortík Charlotte Malakoff. Dát si ho ke kávě nemělo chybu. Tuto proceduru jsme ani jednou nevynechali, byli jsme v tom skutečně ukázněnými pacienty.
A to bych nebyl já, abych na milé cukrářce nevyloudil jejich recept na dort. Tento „majstrštyk“ je doma v celé Evropě a není divu, proto mlsejme světově. Zkuste si tedy zhotovit Malakoff podle piešťanské cukrářky:
Než se do toho pustíte, připravte si následující:
600 ml polotučného mléka,10 dkg pískového cukru, jeden vanilkový pudink v prášku, čtvrtku dobrého másla, 2 dkg kakaa, panáka rumu, 25 dkg dětských piškotů, 10 dkg kandovaných třešní, tmavou čokoládovou polevu, 2 dkg strouhaného kokosu a velký kelímek nefalšované smetany (33%), olej na vymazání a moučkový cukr na vysypání formy. Zkontrolujte, zda vám nic nechybí, a můžeme začít..
Zbytek mléka smíchejte v misce s rumem. Dno dortové formy (o průměru 22cm) vymazané a vysypané cukrem, poklaďte piškoty. Potřete je částí kakaového krému, na něj vložte další vrstvu piškotů namočených do ochuceného mléka, opět potřete kakaovým krémem a navrch rozložte drobně nakráené kandované třešně. Část třešní nechte na ozdobu. Rozetřete na ně zbytek tmavé náplně a dále vrstvěte piškoty namočené do mléka s rumem, vanilkovým krémem (trochu krému si nechte bokem, budeme ho potřebovat na potření hotového dortu. Nyní své dílo nechte ztuhnout v chladničce, cca 6 hodin.
Po ztuhnutí dortu sejměte formu a celý ho potřete zbylým krémem a rozpuštěnou čokoládovou polevou. Boky obalte strouhaným kokosem (může být opražený). Konečná úprava: vyšlehejte smetanu do tuha a povrch dortu ozdobte šlehačkovými pusinkami a kandovanými třešněmi.
Povedlo se? Tak se do dortu můžete s chutí pustit, a lahodit si… -doktor-
|
< Předch. | Další > |
---|