O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

MASOVÉ KULIČKY JAK ZE ŠVÉDSKA PDF Tisk E-mail
Úterý, 25 září 2018

Výsledek obrázku pro kottbullar pngZnáte masové kuličky z Ikey? Jsou slavné v celém světě. Ale nemusíte na ně do obchodu, můžete si je udělat jednoduše doma. Podle dnešního receptu se tyhle skvělé kuličky (co všichni milují) dají zvládnout, než byste párkrát řekli Stockholm... :-))) A suroviny jsou v podstatě lehko dosažitelné, takže všechno zvládnete cca za půl hodinky.

 

 


Tak nejprve co budete potřebovat:

 

500 g mletého hovězího masa

1/2 střední bílé cibule

1 lžíce másla

1/4 šálku strouhanky

1 vejce

1 lžíce najemno nasekané petrželky nebo pažitky, 

1/4 lžičky mletého nového koření

1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

1/2 lžičky česnekový prášek

1 lžička soli

čerstvě mletý pepř

2 lžíce olivového oleje

 

Köttbullar kostekonom.se

 

 

 

1.

Začneme cibulkou, kterou si nakrájíme najemno a zpěníme ji na lžíci másla, aby změkla a dostala výraznější chuť. Současně nasekáme bylinky. Cibulku necháme vychladnout a poté se pustíme do přípravy směsi. Do větší mísy si dáme mleté hovězí maso, opečenou cibulku, strouhanku, vejce, petrželku, nové koření, muškátový oříšek, česnekový prášek, sůl a pepř. Všechny ingredience rukou zpracujeme jako na karbanátky a vytvarujeme cca 25 kuliček (průměr cca 3 cm) a necháme je chvilku odpočinout..

 

2.

Do větší pánve si dáme olivový olej a na silnějším plameni – tedy na rozpálené pánvi - opečeme kuličky ze všech stran dozlatova. Trvá to cca 4 - 5 minut. Kuličky můžeme opékat na dvou pánvích či na etapy. Ale pozor! Nikdy nesmíme dát všechny kuličky do jedné pánve, protože pak nemají potřebný prostor a začaly by se dusit ve vodě, kterou maso pustí. Opečené kuličky vyndáme z pánve a zakryjeme alobalem, aby byly teplé.

 

GOD SMAK!

(tj. švédsky dobrou chuť!)

 

Komentáře (2)add feed
... : Milene
O víkendu jsem masové kuličky dělala. Ale já je tvořím z kila masa, protože jsou výborné a mohou se jíst i studené. Recept podobný jen méně strouhanky a navíc vařené strouhané brambory. Nové koření do nich určitě nedávám. Ale dochucení si každý vyzkouší. Naskládám je na plech na pečící papír a peču v troubě. Je jich na dva plechy.
září 26, 2018 07:44
... : *deeres*
Vždycky jsem si říkala, co všichni na těch kuličkích z Ikea mají, když mně připadají hnusné.Teď už vím proč, nejím muškátový oříšek a hlavně nemám ani trochu ráda kopr a ten Švédové cpou do všeho i do té bílé omáčky na kuličkách.
Já radši karbanátky, samotné hovězí je suché a tuk je teprve nositelem chuti.
září 26, 2018 09:52
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]