Tohle
možná znáte – ale pokud někdo ne, vřele doporučuju. Jako příloha jsou úžasné, a
hlavně - nepotřebujete skoro vůbec žádný omastek. Navrch jsou brambůrky
křupavé, uvnitř jemné – prostě takové, jaké jsou nejlepší. A ještě jedna “ingredience”
navíc - je to fakticky jednoduché…
Ingredience:
Brambory
Červenou paprika, mletý kmín, česnek
(koření je v podstatě zcela na
vás, co vám nejvíc chutná)
Trochu hrubé mouky
A trochu sádla či oleje
Postup:
Brambory
nakrájíme na měsíčky tak, aby byly přibližně stejně velké. Zalijeme horkou
vodou, pořádně osolíme, a od okamžiku, kdy se začnou vařit, tak po 5 – 7 minutách
vypnout – scedíme, okapeme ¨- a jedeme dál…
Plech
potřeme olejem či sádlem, vysypeme na něj brambory, trošku je promísíme, aby se
trošku omastily. Pak ještě trošku osolíme, posypeme vybraným kořením (např. paprikou
a kmínem, česnekem na plátky) a povrch jemně poprášíme hrubou moukou. Ta nám totiž na bramborách
pak “vyrobí” tu správnou křupavou kůrčičku.
Mezitím
jsme si rozpálili troubu, do které je vložíme a cca 40 – 60 minut pečeme.
Pochopitelně, že je potřeba je kontrolovat, občas I promíchat.
Pokud
v troubě máte, je možno na posledních pár minut zapnout I horní gril.
Jsou
úžasné a věřím, že už přílohové brambory nebudete dělat jinak dobrou chuť, i pokud zrovna neobědváte :-))) d@niela
|