O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SUPER BRAMBŮRKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 24 červenec 2018

Image result for roast potatoesTohle možná znáte – ale pokud někdo ne, vřele doporučuju. Jako příloha jsou úžasné, a hlavně - nepotřebujete skoro vůbec žádný omastek. Navrch jsou brambůrky křupavé, uvnitř jemné – prostě takové, jaké jsou nejlepší. A ještě jedna “ingredience” navíc -  je to fakticky jednoduché…

 

 

 

 

 

Ingredience:

 

Brambory

Červenou paprika, mletý kmín, česnek

(koření je v podstatě zcela na vás, co vám nejvíc chutná)

Trochu hrubé mouky

A trochu sádla či oleje

 

 

Postup:

 

Brambory nakrájíme na měsíčky tak, aby byly přibližně stejně velké. Zalijeme horkou vodou, pořádně osolíme, a od okamžiku, kdy se začnou vařit, tak po 5 – 7 minutách vypnout – scedíme, okapeme ¨- a jedeme dál…

Plech potřeme olejem či sádlem, vysypeme na něj brambory, trošku je promísíme, aby se trošku omastily. Pak ještě trošku osolíme, posypeme vybraným kořením (např. paprikou a kmínem, česnekem na plátky) a povrch jemně poprášíme hrubou moukou. Ta nám totiž na bramborách pak “vyrobí” tu správnou křupavou kůrčičku.

 

 

Related image

 

 

 

Mezitím jsme si rozpálili troubu, do které je vložíme a cca 40 – 60 minut pečeme. Pochopitelně, že je potřeba je kontrolovat, občas I promíchat.

Pokud v troubě máte, je možno na posledních pár minut zapnout I horní gril.

 

Jsou úžasné a věřím, že už přílohové brambory nebudete dělat jinak

 

 

dobrou chuť,

i pokud zrovna neobědváte :-)))

 

d@niela

 

 

Komentáře (2)add feed
... : Josef Kouba
Amerika, kolébka brambor jež zachránili chudší obyvatele Evropy před hladomorem. Mnoho let je ale obyvatele Evropy nechtěli jíst. V současné době jsou v severní Americe brambory pro nás Čechy nepozřitelné. Jsou uvnitř bílé, po uvaření moučné a bez chuti.
Již 30 let v září jedu na farmu jež obhospodařují Holanďané a koupím 5 pytlů fantastických brambor. Nazývají se německé žluté, v Čechách je tento druh všude k mání.
Německé žluté jsou již snědeny a tak zkusím tento recept z těmi nechutnými, jež se asi na plechu při pečení rozpadnou...

červenec 26, 2018 02:53
... : *deeres*
Škrobákama se v Čechách krmila prasata. Rostou rychle, mají velký objem a dají se pěstovat v neúrodné písčité půdě. Brzy na jaře, když u nás nejsou ještě české ranné brambory, tak se dováží až z Egypta, ale k jídlu to není. Také se s těmito bramborami v minulosti dovezla do Evropy hnědá hniloba brambor. ( Bakterii Ralstonia solanacearum. Ta infikuje více než 250 druhů rostlin.)
Ale kyž má někdo potřebu jíst ranné brambory v dubnu, ať si dá, já si počkám na první dekádu června,
na maličkaté české brambůrky.
červenec 26, 2018 10:57
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]