O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

VÍTE, CO JÍTE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 červenec 2018
Přejít na obsah
VÍTE, CO JÍTE?
Strana 2

Výsledek obrázku pro složení potravin

Čtete si pravidelně nálepky na potravinách abyste zjistili, co přesně obsahují? Dnes už je informováno o možné škodlivosti různých přídavků do jídla více a více lidí. I když všichni víme, že čerstvě potraviny jsou pro naše zdraví důležité, je pro mnoho lidí stále nemožné stravovat se pouze “zdravě” a zcela se vyhnout jídlům obsahujícím umělé přídavky či jsou nějak chemicky zpracovávána. I když většina ví, na co si dát pozor, snažte se úplně z vašeho jídelníčku vyškrtnout následující ingredience:

 

 

 

 

 

 

umělá barviva

Aby vypadalo jídlo přitažlivěji, používají se k vylepšení barvy potravin umělá barviva. Jídlo pak vypadá pěkně… ale nádavkem můžete mít různé alergické reakce, únavu, astma, kožní vyrážky, přecitlivělost, bolesti hlavy…

 

 

glutamát sodný (MSG)

Umělý zvýrazňovač chuti. Enhancer, který lze nalézt hlavně v jídlech z restaurací, ale i v salátových zálivkach, hranolkách, sušenkách, salámech, zmrazených potravinách atd. MSG se spojuje s různými zdravotními problémy, jako jsou: poškození mozku, zánět jater, poruchami učení, obezita, bolesti hlavy, nevolnost, astma, změna tepové frekvence a mnoho dalších.

 

 

Výsledek obrázku pro hranolky a smažený sýr

 

 

umělé konzervanty

Existují různé typy konzervačních látek; používají se hlavně z důvodu, aby jídlo dlouho vydrželo a neplesnivělo. Záměr je tedy dobře míněný, protože zabraňují botulismu, plísním a bakteriím, ašak mnoho konzervačních látek má nebezpečné vedlejší účinky. Potenciálně jsou karcinogenní, způsobuji hormonální změny, poškození jater, nervového systému a dalších zdravotní problémy.

 

 

umělé příchutě

Jedná se o chemické směsi, které napodobují přírodní příchutě. Můžete je najít třeba v uměle ochucené želatině, nealkoholických nápojich, nebo i v bonbónech. Mnoho umělych příchutí se vyrábí z ropy, a většina z nich se skládá ne z jedné, ale z mnoha chemických přísad.  Umělé příchutě byly spojeny s poškozením mozku a nervového systému, rakovinou, nevolnostmi, bolestmi hlavy, vyvolávají závratě, alergické reakce, dermatitidu, ekzém, přecitlivělost, astma a mnohem více dalších onemocnění.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]