O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

PRÁZDNINY V KUCHYNI PDF Tisk E-mail
Středa, 04 červenec 2018
Přejít na obsah
PRÁZDNINY V KUCHYNI
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

Rada číslo 2: Základní nádobí

 

Pokud by se mi mělo stát, že na mě na místě nebude čekat kuchyň vybavená nádobím, nýbrž stanový přístřešek a přenosný plynový vařič, rozhodně bych s sebou nestěhovala všechen svůj oblíbený inventář. I s jedním hrncem a jednou pánví se dá zahrát velké divadlo.

 

V takovém případě má můj seznam nejnutnějšího nádobí tuhle podobu:

 

  • menší a větší hrnec (pro tepelné úpravy vaření a dušení)
  • poklice na větší hrnec (pro dušení)
  • pánev (pro tepelné úpravy opékání – a kdybych byla v dobrém rozmaru a sluníčko žhnulo jen přiměřeně, tak i smažení)
  • cedník
  • prkénko na krájení
  • můj oblíbený velký a malý nůž
  • škrabka
  • středně velká mísa
  • vařečka a malá naběračka
  • pokud bych pořád ještě měla místo v autě, tak vezmu i nějaké malé placaté struhadlo
  • mělké talíře, misky, skleničky a příbory

Mezi mé dvě osobní odchylky (či úchylky) si dovolím ještě zahrnout mokka konvičku na kávu a remosku – zejména, pokud bych měla někde zůstat delší dobu a věděla, že na místě sice nebude trouba, ale že můžu počítat se zásuvkou.

 

 

Rada číslo 3: Základní potraviny až na místě

 

Spousta surovin vychází cenově srovnatelně, ať už je koupíte v tuzemském obchodě nebo v tom zahraničním. Balení těstovin, lahev mléka, máslo, kilo rajčat – plus mínus autobus zaplatíte stejně.

Zahraniční obchody mívají úplně stejnou cenovou strategii jako ty české: do výše očí dávají dražší varianty produktů a lepší značky, u podlahy se dají najít levnější méně značkové verze téhož.

Když tedy dojde na základní potraviny, nevidím smysl v tom, abych je vozila s sebou, raději si je koupím na místě. Stačí zjistit, kde se nachází nejbližší obchod.

 

 

Rada číslo 4: Zdroj zeleniny

 

Sezónní zelenina je základem každého zdravého, lehkého a rychlého vaření, bez ní to v kuchyni ani v životě nejde ve zdraví přečkat, takže najít si zdroj místní zeleniny by mělo být vaším výletně-kuchařským úkolem číslo jedna.

Pokud víte, že vám to bude jeden až dva dny trvat, než se rozkoukáte, nebojte se zabalit si s sebou na cestu pár okurek a paprik, ty cestování nejspíš zvládnou v pohodě.

Spousta ovoce a zeleniny se dá v mnoha zemích koupit poblíž silnice přímo od pěstitelů. Zboží bývá ve vrcholné formě zralosti a s tak výraznou chutí, že v kuchyni už obvykle nepotřebuje nic víc, než očistit a nakrájet.

 


 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]