O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
Přihlášení
Anketa
RECEPT NA TĚSTO NA DOMÁCÍ PIZZU |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 12 červen 2018 | |||
![]() První důležitá věc - nechat těsto kynout po dobu nejméně jedné hodiny. Trochu navíc také neublíží. A další - samozřejmě, že je možné použití běžné hladké mouky, ale chlebová je nejlepší pro správné domácí těsto na pizzu. Alespoň podle mých zkušeností. ![]()
Ohledně vyvalování - stačí použít ruce, znáte to, to vyhazování atd., ale tohle já moc nedávám, takže u mne boduje váleček :-))) . Ještě jeden tip – lehce pak plát vyválené pizzy podsypte kukuřičnou moukou, jen takovým lehkým popraškem, nebude se jednak přichytávat, druhak vznikne pěkně křupavá krustička. INGREDIENCE:
1 hrnek vlažné vody 1 lžíce olivový olej 30 g čerstvé droždí (nebo 3 lžičky suchého droždí) 1 lžička sůl 2,5 hrnku chlebové mouky
P.S. používám hrnkovou míru – takže jeden běžný hrnek tak cca 250 ml.
POSTUP:
Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, jen mírně lepkavé, ale už se nelepící na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. (Obvykle využiji troubu vyhřátou na max. 40 °C.)
Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut.
přeju dobrou chuť, KRYŠTOF
|
< Předch. | Další > |
---|