O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


RECEPT NA TĚSTO NA DOMÁCÍ PIZZU PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 červen 2018
Já vím, těch je... Ale třeba tenhle - velmi jednoduchý recept - neznáte. Jedná se o recept, který používám už léta. Křupavý na vnější straně a lehký uvnitř.  Osobně preferuji střední tloušťku kůry - ne příliš tenká a ne příliš tlustá – ale rozhodně ne jen takový tvrdý tenký papír na dně.  A tak recept na pizza těsto, co vám nabízím, je (alespoň podle mne) ideální pro výrobu takové výsledné pizzy.



První důležitá věc - nechat těsto kynout po dobu nejméně jedné hodiny. Trochu navíc také neublíží.  A další - samozřejmě, že je možné použití běžné hladké mouky, ale chlebová je nejlepší pro správné domácí těsto na pizzu. Alespoň podle mých zkušeností.

 

Ohledně vyvalování - stačí použít ruce, znáte to, to vyhazování atd., ale tohle já moc nedávám, takže u mne boduje váleček :-))) . Ještě jeden tip – lehce pak plát vyválené pizzy podsypte kukuřičnou moukou, jen takovým lehkým popraškem, nebude se jednak přichytávat, druhak vznikne pěkně křupavá krustička.

 INGREDIENCE: 

 

1 hrnek vlažné vody

1 lžíce olivový olej

30 g čerstvé droždí (nebo 3 lžičky suchého droždí)

1 lžička sůl

2,5 hrnku chlebové mouky

 

P.S. používám hrnkovou míru – takže jeden běžný hrnek tak cca 250 ml.

 

 

 

POSTUP:

 

Mléko a vodu promícháme. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme cukr, špetku soli a promícháme. Necháme vzejít kvásek. Do druhé mísy prosejeme mouku. Vlijeme vykynutý kvásek, olej a osolíme. Důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto, jen mírně lepkavé, ale už se nelepící na stěny. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. (Obvykle využiji troubu vyhřátou na max. 40 °C.)

 


 

 

Z vykynutého těsta tvarujeme tenkou placku. Obložíme podle chuti. Domácí kynuté těsto na pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C podle výšky těsta. Je-li tenké, až se téměř trhá, stačí 10 - 12 minut.

 

přeju dobrou chuť,

KRYŠTOF

 

 

 

Komentáře (2)add feed
... : mia I
dozrává mi na zahradě listový špenát, zkusím špenátovou pizzu.
červen 12, 2018 15:04
... : mila1
Přijde mi, že to bude na víc než na jednu kulatou pizzu... nebo?
červen 14, 2018 12:21
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
Další >
[CNW:Counter]