O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI? PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 květen 2018
Přejít na obsah
JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
Strana 2

 

 

 

 

Kuře na kari

Množství: 4 porce

 

Suroviny

 

  • 800 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže
  • 1 plechovka kokosového mléka (nikoli smetany či tzv. krému)
  • 3cm kousek čerstvého zázvoru
  • 3 stroužky česneku
  • 20 nesolených vyloupaných arašídů nebo mandlí
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička semínek kardamomu, vyloupaných z tobolek (ideálně zelených)
  • 1/4 lžičky mleté skořice
  • 1/4 lžičky mleté kurkumy
  • zhruba 1 lžička hrubé mořské soli
  • 2 lžíce oleje
  • 1 větší cibule


Postup

 

  1. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte, každý stroužek trochu rozmáčkněte a nakrájejte nadrobno. Maso opláchněte, osušte a rozkrájejte na větší kousky, zhruba velikosti sousta. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

 

  1. Koriandr, kardamom, římský kmín a zarovnanou lžičku soli rozdrťte v hmoždíři a prosijte sítkem. Zachycený zbytek koření znovu rozdrťte a prosijte, a to, co i přes veškerou snahu a důraznost tloučku zbylo v sítku, vyhoďte. Stejně to jsou hlavně tuhé slupky.

 

  1. Plechovkou s kokosovým mlékem důrazně zatřepte, aby se trochu spojil oddělený obsah, a otevřete ji. V úzké vysoké nádobě rozmixujte ponorným mixérem polovinu kokosového mléka, zázvor, česnek a arašídy. Pokud máte rádi pálivé, můžete ještě přidat očištěnou, semínek zbavenou zelenou feferonku. Vznikne hrubá řídká pasta, která bude vypadat, jako by byla sražená.

 

  1. V širším kastrolu rozehřejte olej. Vložte kousky masa a zprudka je opékejte, dokud se na spodní straně nezatáhnou a nezačnou zlátnout, asi 3 minuty. Pak je otočte a zopakujte to i z druhé strany. Jakmile se maso opeče, přidejte cibuli a všechno koření. Ještě asi minutu míchejte, až cibule změkne a zprůsvitní a koření se rozvoní.

 

  1. Potom zalijte ochuceným kokosovým mlékem a zbytkem kokosového mléka a přiveďte k mírnému varu. Zakryjte poklicí a nechte zvolna pobublávat a dusit 20-25 minut, až maso příjemně změkne.

 

  1. Podávejte zásadně s dušenou rýží, posypané nasekanou koriandrovou natí, je-li vám příjemná, a nechte se unést výraznými a přesto křehkými vůněmi. V chuti vás překvapivě nepřekvapí kokos, jak by se na první přečtení receptu mohlo zdát, zato budete mít pocit, že je vše v zajímavé, nenapodobitelné harmonii.

 

  1. A pak si ještě představte, jak k vám klidným, meditačním hlasem promlouvám, že tohle je jen jedno z mnoha set různých druhů kari, které si doma můžete připravit, aniž byste se dotkli prášku, co se nazývá kari koření. Óóómmmmm!

 

 

FLORENTÝNA

 

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
Další >
[CNW:Counter]