O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

ALERGIE - TRÁPENÍ NOVOVĚKU PDF Tisk E-mail
Pondělí, 12 březen 2018
Přejít na obsah
ALERGIE - TRÁPENÍ NOVOVĚKU
Strana 2
Strana 3

 

 

 

Alergická kontaktní dermatitida vzniká při přímém kontaktu kůže s konkrétním alergenem. Tento typ alergie se svým projevem může velmi nápadně podobat atopickému ekzému, na rozdíl od něj však vyrážka bývá omezena na místo styku s alergenem. Kontaktní dermatitida je často spjata s nošením šperků z niklu, chromu a jiných kovů. Další běžnou příčinou je přecitlivělost na latex či chemické prostředky, které se běžně používají k uklízení.

Výsledek obrázku pro alergie
 

 Kopřivka je onemocnění charakterizované výsevem takzvaných pupenů, které jsou velmi svědivé a jejich rozšíření netrvá obvykle déle než několik minut či hodin. Rozvoj kopřivky způsobuje uvolnění histaminu z žírných buněk, což vede k rozšíření cév v postižené lokalitě. Uvolněný histamin nejprve způsobí zarudnutí kůže a následně rozvoj charakteristických pupenů neboli pomfů. Ty můžeme popsat jako silně svědící, oteklá, plochá a dobře ohraničená ložiska. Pokud se k rozsevu pupenů přidá i otok v hlubších částech kůže, hovoříme o takzvaném angioedému, který může nemocného ohrozit na životě. Rozvoj alergické formy kopřivky nejčastěji způsobují léky, potraviny nebo hmyzí jed.

 Potravinová alergie  je v podstatě okamžitá alergická reakce organismu po požití potravin, obsahující alergeny. Alergenem může být v podstatě jakákoli potravina, kromě čisté vody. Alergie na ořechy - nebezpečím u této alergie je to, že už nepatrné množství (které výrobci mnohdy ani neuvádějí na výrobcích), může vyvolat velice silnou alergickou reakci, která často vede až k výše zmiňovanému anafylaktickému šoku.

 

Alergie na vejce bývá většinou úzce spjatá s alergií na mléko, ale může se vyskytovat také samostatně. U alergie na mléko může jít o dva typy alergií. Alergie na mléčnou bílkovinu - ta se většinou začne u dětí projevovat s přechodem na umělou výživu. Intolerance na laktózu (mléčný cukr) – nejde o klasickou potravinovou alergii, začíná totiž už s narozením a je to metabolická porucha štěpení mléčného cukru.

 

Alergie na ryby, korýše, měkýše - zajímavostí u této alergie je, že se většinou vyskytuje jako jednodruhová, tzn. alergenem je pouze jeden druh ryby. A pak je to alergie na zeleninu, obilniny, ovoce.

 



 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]