O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
Přihlášení
Anketa
VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU |
![]() |
![]() |
![]() |
Úterý, 06 březen 2018 | |||||
Strana 2 z 3
Paprika Další úskalí vepřového guláše spočívá v paprice. V mleté paprice samozřejmě. Pokud byste ji přidali k masu příliš brzo, v horkém tuku se stačí spálit a zhořknout a moc slávy si s ní ve svém okolí nezískáte. Paprika patří do hrnce přesně ve chvíli, kdy máte opečeno vše, co opečeno být má, tedy slaninu, maso a nakonec i cibuli. Já osobně přidávám papriku takto: do hrnce k opečené cibuli vrátím vše, co zatím čekalo bokem, tedy slaninu a maso. Zasypu paprikou a promíchám tak, aby se úplně ztratil suchý paprikový prášek z dohledu. Jakmile se všechna paprika koupe v tuku, okamžitě a bez prodlevy přistoupím k úkonu zvanému podlití.
Dušené maso můžete podlévat ledasčím: studenou vodou, horkou vodou, vývarem, pivem, vínem a tak podobně. Vepřovému guláši úplně v pohodě stačí voda, protože výrazná chuť se vyklube z opečených surovin. Vroucí voda je bonus navíc a je určitě lepší než studená, ale pokud nelze jinak, i studená voda svůj účel splní. Maso potřebuje podlít tak, aby voda jen tak tak sahala k horní vrstvě masa v kastrolu. Nyní přijde na řadu poklička, mírná plotýnka a zhruba hodina čekání, než maso změkne. Vepřové maso je měkké rychle, pokud nebude hodina stačit, malý přídavek v délce 15-20 minut by to měl v pohodě zachránit.
Jaké vzít vepřové maso na guláš Na dušení se vůbec nehodí jemná libová masa, s panenkou nebo pečení tu tedy moc parády neuděláte. Kýta je taky ještě poměrně libová, ale použít se dá, zejména malým dětem, které mají tendenci preparovat jakýkoli náznak tuku v jídle, se takto skvěle zavděčíte. U mě osobně ale vítězí plec čili ramínko. Není ještě přehnaně tučné, ale pro dušení vyniká svou šťavnatostí.
Zahuštění vepřového guláše Na jakýkoli guláš je nejlepší jíška. Vyrobit si ji můžete podle návodu, který jsem už zveřejnila (zde: jíška – recept a použití), myslím, že jsem v něm napsala vše, co o ní potřebujete vědět, pokud si s ní zatím nerozumíte. Jíšku do guláše dostanete snadno, prostě ji vložte do menšího cedníčku, ten ponořte do bublajícího nezahuštěného guláše a lžící a míchavým pohybem ji skrz cedník dostaňte do gulášové šťávy. Pokud se jíšky hodně bojíte, v receptu níže uvádím možnost moučné záklechtky, která není optimální, ale vyřeší způsob zahuštění, dokud pro vás jíška bude v kategorii vyšší dívčí.
Brambory můžete do hrnce přidat ve stejné chvíli, jako zahuštění, v pohodě se uvaří doměkka i v zahuštěné gulášové šťávě. Anebo je uvařte zvlášť, klidně ve slupce, a podávejte jako přílohu. |
< Předch. | Další > |
---|