O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LAHODY A LAHŮDKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 červen 2017
Výsledek obrázku pro domácí šťávy a likéryRozhodla jsem se zas, po pár letech, že budu "likérovat a šťávovat" - jednoduše - udělám si různé likéry a ještě různější šťávy. Tudíž už mám hotovou šťávu z drobných výhonků nejrůznějších vonných jehličnanů, uklizená je i  letos velmi povedená šťáva z bezinkových květů a teď právě se začaly macerovat nezralé ořechy.

 

 

 

 

 

 

 

 

     Ani jedna šťáva není vařená, respektive na ani jednu z nich nepůsobilo sebemenší teplo. A pochopitelně, ani jedna se nekazí. Zatím to dělám tak, že si vždy najdu nějaké ty recepty a pak podle recenzí si vyberu ty nejúspěšňější. ňam....

 

 

A tak bych se chtěla zeptat vás všech,

 

zda něco podobného také děláte,

 

a jaké recepty,

 

výsledky

 

a úspěchy zatím máte?

 

Podělíte se?

 

 

P.S. Tohle je pár ořechů, včera nasbíraných, nakrájených a namočených

v obyčejné čisté vodě.

(To proto, aby z  nich vyšla hořkost.)

 

 To se opakuje cca 14 dnů. Pak svařím vodu s cukrem a nějakým tím kořením, nechám vystydnout, tím ořechy zaleju.

 

Uložím do komory k sladkému spánku alespoň na dva měsíce... Pak budu pokračovat. resp. stočím do lahví a navrch zas trochu nektaru lihového.

 

Ale ještě si chci udělat lipový sirup,

tak zítra ráno, až půjdu s Kayou...

 

d@niela

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Podělím : Milene
se s vámi o výrobu letošní bezinkové šťávy. Vloni byla výborná. Dělala jsem ji poprvé a byla brzy vypitá. Tak jsem letos opět zakoupila sirup a natrhala bezinky a vyrobila 1. várku bezinkačky. Už byla stočená v lahvích a na chodbě čekala, až ji někdo uklidí do garáže do polic. 2. várka se už máčela v hrnci. Ale soudruzi z NDR asi udělali nějakou chybu, protože nastal výbuch a jedna láhev 3/4 litru praskla a šťáva se rozstříkla všude po chodbě a stekla různě po schodech z druhého patra až do přízemí na odstavená kola. Cukrový roztok jsme s dcerou uklízely do půlnoci, potom jsme musely ještě vytřít doma, protože se to přes veškerou snahu rozneslo i do bytu. Zábradlí a kola jsou ještě neumytá, ale bezinkačka už nelepí, protože už udělala cukrovou krustu. Až se troch ochladí, tak se do toho pustím. smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif smilies/angry.gif Tak nevím, jestli se ještě budu někdy angažovat. Já šťávu nepiju.
červen 20, 2017 08:27
bezinková limonáda : Marie
Já dělám bezinkovou limonádu:
5 l. vody převařit, do zchlazené dám 5 květů bezinky, v receptu je 500g cukru, ale je to hodně sladké, já dávám 300 g. Vymačkám jeden citron a pak ho rozkrájím a přidám. Naposledy přidám 1 lžičku sušeného droždí. To udělá bublinky. Po 10 hod sliji do petek. Není trvanlivé, my vypijeme do dvou dnů. Zdravé a dobré.
červen 20, 2017 08:43
... : *deeres*
Limču už neděláme,byla stížnost, že je tam to droždí cítit. Děláme bezový sirup, jen 1l studená voda, 1kg cukru, 20 velkých květů bezinek a 3 bio citrony a trošku zázvoru. Dáváme ho do patentních lahví od Ikea , nahoru cvrknout slivovici a láhve po naplnění krátce převaříme. Je dělaný vlastně za studena, tak musí být láhve sterilizovaný.
z drobných výhonků nejrůznějších vonných jehličnanů,

Teda, Dani, z jakých nejrůznějších výhonků? Doufám, že jsi neotrhala nějaký tis. Já dělám smrkový med, ale teď už je pozdě, to chce ty mlaďounké světle zelené výhonky.
červen 20, 2017 11:32
Danielko, : doktor
dcera je ,jak ji potutelně říkáme,"babka kořenářka".Zpracovává na šťávy a sirupy lipový květ,květ černého bezu,pampelišku a z jara jitrocel.Pochopitelně,že část suší na zimní léčivé čaje a některé na med.Osobně jsem pouze konzument a pokusný králík.Vše je moc dobré,zdravé a jak říká BIO.
červen 20, 2017 12:25
ŠŤávy nedělám, : Krakonoš
byl by to další zbytečnej zdroj cukru do už tak přeslazenýho těla. A když čtu první příspěvek, tak vidím, že dělám dobře. smilies/smiley.gif
To málo, co je potřeba např. pro hosty, to spolehlivě přistane v našem špajzu darem vod holek, který si nemůžou pomoct, a vyráběj každoročně hektolitry sirupů a pak zjišťujou, jestli by se nedaly někomu darovat. smilies/cheesy.gif
červen 20, 2017 13:43
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]