O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 leden 2017
Přejít na obsah
JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
Strana 2
Strana 3

 

 

 

 

 

 

 

Krok 3: Rozmixování s máslem

 


 

Nyní přichází čas na kouzelnou skupenskou přeměnu. Vydechnout vás teď ještě nenechám, protože je potřeba pracovat hned, dokud jsou játra horká.

 

Obsah pánve vyškrábněte do mixéru, přidejte sůl a vše rozsekejte na hrubou kaši. Občas mixér zastavte a stěrkou seškrábněte, co ulpělo na stěnách.

 

 

Zásadně postupně

 

Jakmile budete mít pocit, že je tato fáze úspěšně za vámi, nechte robot běžet při nejnižších otáčkách a začněte do něj vhazovat kousky másla.

 

Nemůžete přidat všechno máslo najednou, protože by se nespojilo s masem, ale když budete přihazovat kousek po kousku a vždy chvíli vyčkáte, až se máslo teplem rozpustí a vmíchá do směsi, máte nakročeno k bezvadnému výsledku.

 

Jakmile vhodíte i poslední kousek másla, nechte mixér chvíli běžet, dokud nenabudete dojmu, že líp rozmixované už to nebude.

 

 

rozmixování játrově směsi na paštiku

 

 

Nyní má paštika tu vůbec nejhorší barvu na světě a ještě ke všemu je velmi řídká a teče. Tohle kdybych našla rozlité na talíři, tak se to bojím ochutnat a nechci ani pomýšlet, z čeho se to vlastně skládá. Ale všeho dočasu.

 

Následující dva kroky jsou čistě dobrovolné a dělají z dobré paštiky paštiku skvělou. Pokud potřebujete mít hotovo hned, dál v postupu nepokračujte, směs v této podobě nalijte do vhodné zavírací nádoby a uložte do lednice ztuhout. Jestliže ale máte v úmyslu se o paštiku s někým dalším dělit nebo se s ní dokonce chlubit před hosty či prsit u nedělního stolu, rozhodně pokračujte dál.

 

 

 

 

Krok 4: Pasírování přes cedník

 

Hned zkraje článku jsem podotkla, že paštiky mají dvě podoby: hrubou a hladkou. Pouze kuchařským zelenáčům nevadí, když se pohybují přesně uprostřed a naservírují paštiku zrnitou, tedy ani hebkou, ani hrubou.

 

Proto vám vřele doporučuju, abyste rozmixovanou řídkou směs prohnali přes jemný cedník a definitivně se tak vymezili vůči greenhornům. Uvidíte, že se v cedníku zachytí poměrně dost zbytků masa, nerozmixované cibule a hrubých kousků bylinek a koření, i když se to na první pohled nezdá.

 

 

pasírování paštiky

 

 

 

Jestliže chcete paštiku obohatit oříšky, semínky, mandličkami, nakrájenou vyškvařenou slaninou a podobnými laskominami, udělejte to teď. Vmíchejte všechny tyto žádané příměsi do propasírované paštikové hmoty. Připravenou paštiku nalijte do vhodné nádoby, ve které může ztuhnout. Skvěle se na to hodí například menší zapékací misky, ale taky zavařovačky. Konečně nechte paštiku nejméně dvě hodiny ztuhnout v lednici.

 

Podávejte s opečeným nebo čerstvým pečivem, nakládanými okurkami, s výběrem z ovocných čatní, s cibulkami, ovocnými rosoly, sušeným ovocem, ořechy, prostě jak je libo.

 

 

 

Díky za pozornost a paštikám zdar,

 
 
 

 

Komentáře (2)add feed
Florentýnko..... : doktor
.... dobré paštiky mám rád s čerstvým pečivem,ořechy a čerstvou červenou paprikou.Tak děkuji za bezva recept.
leden 18, 2017 13:59
... : babi
Je to už dávno,maminka dělala paštiku z vepřového masa a vepřových jater.Ta se potom zavařovala v zavařovacích sklenicích.Na její výbornou chuť vzpomínáme dodnes.Přidávala tam smetanu,žloutky a koření.Přesný recept bohužel nemám,ale byla to pochoutka.
leden 19, 2017 12:58
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]