O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

LIGUÉRE... LIGUÉRE... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 listopad 2016
Výsledek obrázku pro HOMEMADE Chocolate liqueurNastává období sladkých likérů… Vaječný – to je velmi známý vánoční dámský nápoj. Ale není sám – dalším takovým lákadlem k večerní detektivce je i likér čokoládový…Ale protože je co domácnost, to jiný recept, nabízím vám tři varianty - třeba se vám některá z nich bude líbit a lahodný nápoj si podle některého receptu připravíte...

 

 

 

 

INGREDIENCE:

 

1 láhev kvalitního alkoholu (vodka, grapa…)
1 tabulku čokolády na vaření případně nějaké kvalitní čokolády
1 šálek pískového cukru (nejlépe třtinového)
1 šálek vody
4 lžíce mléka (nejlépe plnotučného/farmářského)
a pěknou lahvičku na likérek

 

POSTUP:

 

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte spojit s mlékem. V jiném hrnci zkaramelizujte cukr - nasypte a přilijte postupně vodu, míchejte!     
Nechte obojí zchladnout a poté smíchejte karamelový sirup s čokoládou. Nechte zcela vychladnout, a teprve pak přidejte alkohol.
Důkladně promíchejte a přelijte do uzavíratelné lahve.

 

 

 

Výsledek obrázku pro HOMEMADE Chocolate liqueur

 

 

 

INGREDIENCE:


250 ml šlehačky
1 SALKO
4 kostičky hořké čokolády
3 ledové kaštany
1/2litru rumu

POSTUP:

 

Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO, a nakonec rum. Řádně promícháme, by bylo vše hladké a lijeme do lahví. Z jedné dávky je litr likéru. Je to výborné kvalitní pití, které je zase jiné.

 

 

 Výsledek obrázku pro HOMEMADE Chocolate liqueur

 

 

 

INGREDIENCE :

 

500 ml mléka
250 ml vody
100 g čokolády
150 g pískového cukru
1 vanilinový cukr
asi 250 ml rumu.

 

POSTUP:

 

Vodu a cukr s vanilinovým cukrem rozvaříme. Mléko svaříme a necháme v něm rozpustit čokoládu. Vychladlé vše společně s rumem rozmixujeme, nalijeme do lahví a uložíme do chladna.

 

 

DOBROU CHUŤ!!!

 

 

 

 

Komentáře (24)add feed
To s tím Rumem : wendy
nevypadá špatně - ON JE SAMOTNÝ HNUSNÝ (TEDA PRO MĚ) ALE JAKO PŘÍSADA, VOŇAVÁ A V MENŠÍM MNOŽSTVÍ, JE SUPER.

Vyzkoušíme.
listopad 24, 2016 10:58
Coze Wendy? : Mikin1
Rozumne Ulozena Mena ze je hnusna? smilies/smiley.gif
listopad 24, 2016 11:54
Nejvíc se mi líbí prostřední recept : Myška
Kvalitní tuzemský rum je základní multifunkční poživatina - do čaje, do cukroví, na polití zmrzliny, na výrobu likérů ovocných i vaječňáku a karameláku, na výrobu ořechovky, a tak dál...
listopad 24, 2016 12:30
Děti moje : wendy
na pití surovce fakt ne. My tomu řikáme zase teplý dámnský svetr na tři.. no to víš ře do kanáku bych to nevylila.

MYško, na ořechnovici se nám nejvíc líbila slivovice. Stačí čtyřicítka. Zkoušeli jsme i Rum a vodku, ale slíva vedla.
smilies/grin.gif
listopad 24, 2016 14:37
Wendy, : Bara
ja jsem jednou nalozila do slivovice rozinky, ta "stavicka" co vznikla byla uzasna, ale ten strudl s temi rozinkami nam nechutnal. Chut a vune slivovice to zkazila.
Loni jsem poprve delala vajecnak, samozrejme s rumem a moc se povedl. Trochu jsme mu pridali grady havana rumem. Litovala jsem, ze jsem rovnou neudelala dvojitou davku....
U nas v Holandsku maji tzv.advocaat. Je to vajecny liker, 14% alkoholu a velmi husty. Podava se v malych sirokych sklenickach na stopce a je k tomu zapotrebi lzicka. Navic se zdobi kopeckem slehacky.
listopad 24, 2016 19:58
No jistě, hustý chce do široké ! : wendy
Je pravda, že rozinky ve slivovici bych asi do štrůdlu nedávala, to chce tu rumovou klasiku. Jinak kubánský rum je moc dobrý.

listopad 24, 2016 20:02
... : *deeres*
Kdo by se s tím matlal a kazil kvalitní základní potraviny. smilies/grin.gif
listopad 24, 2016 20:45
U nás se říká, : Míša šíša
že kdo nemá rád rum, nemá rád lidi. Anebo taky: komu smrdí rum, tomu smrdí práce. smilies/kiss.gif Což samozřejmě, wendy, není tvůj případ, ale zkus to ještě přehodnotit.
Včera byla u nás od dvou odpoledne tma jak v pytli, hmlisto a hnusno, takže jsem si uvařila groček a jéje, začaly se mi vyplavovat ty endorfiny jak divé a bylo mi krásně fajn. Vodou a citrónem to rozhodně nebylo!

Ořechovka je nejlepší z lozovače, po našem - z vínové pálenky. Vyzkoušejte.
listopad 25, 2016 07:30
No jako grog bych ho snesla : wendy
a vůně, vo tym žádná, ta je úžasná, taková až uklidňující, jako že se nemůže nic stát... jen mně ten surovec nějak nejde přes patro. Ani přehodnocenej.
smilies/grin.gif
listopad 25, 2016 09:50
... : Bara
Pamatuji, ze jako deti jsme si rum kapaly na cukr aby nasi nevedeli. Ale to uz je tak strasne davno, ach jo.
Hmlisto, slysim poprve. U nas je slunecno, modra obloha, ale fouka studeny vychodak a vikendem se citelne ochladi a pry prijdou nocni mraziky. Takze konecne zmrznou afrikany a begonie na zahonech a dva rozkvetle muskaty vezmu dovnitr, je mi jich lito.
listopad 25, 2016 12:17
wendy : doktor
Wendy neví co je dobrého a neví jaký RUM je kvalitní pitíčko a který je jen na přidání do pečiva.Rozdíl je i v ceně,etiketě i obsahu.Wendy,věř,že i rumík může být lahodné pití.Jinak domácí likér dělám následovně: konzervu kondenzovaného slazeného mléka,1/2 litru rumu (Kr.Březno-doporučuji)nebo nebo kondenzovaného čokoládového mléka,žloutky a vše pořádně protřepat,zazádkovat a nechat uležet.Též dobrou chuť.A Wendy ber mé kecičky jako legrácky,papapa.
listopad 25, 2016 14:02
Baruš : doktor
...jojojo,vím o čem mluvíš.V Ústí n.L. je též vymetená obloha,prostě azuro.
listopad 25, 2016 14:03
... : Bara
Ono chce asi vsechno "to" svy. Cervene vino se doporuce pit kdyz ma pokojovou teplotu, bile zase studene, whisky s kostkou ledu a kapkou vody, konak zase nusi rozvinout svou vuni a chut, atd. Rum je aromaticky, takze by se asi nemel pit prilis studeny, ale jednou jsem ho dostala v tak vychlazene teplote, ze jeho konzistence byla husta a z lahve se linul jako sirup a bylo to strasne dobre. Ale to jsem asi barbar, ze?
listopad 25, 2016 17:17
Baru, : Míša šíša
"hmlisto" je poslovensky. Mám skorošvagrovou Slovenku. smilies/kiss.gif
listopad 25, 2016 18:38
Báro, : *deeres*
možná je to studený dobrý, ale v práci se nám říkalo "u rumových pralinek!" a v zimě se tam pilo něco, čemu jsme říkaly "monteráček" a co zničí všechny bacily v okruhu několika metrů.

3/4 vařící voda a 1/4 RUM, náš český, žádný kubáňák, na 2dcl cca lžička másla, lžíce cukru a kdo je zmlsaný, udělá si cukrovou krustu na sklenici , jejíž okraj je potřený citronem.

Do tlustostěnné sklenice dáme cukr, přilijeme vařící vodu, cukr rozpustíme a pak přidáme rum a máslo, mícháme a pijeme. Po dvou sklenicích , pokud to vypijete opravdu horký, jí máte jako Dán.

listopad 25, 2016 18:40
... : Bara
Verim, ze to muze byt opravdu dobry, bacily a viry znici stoprocentne. Kazdopadne motivacni prevence!!!
Miso siso uz jsem si to odvodila. Slovensky hma je nase mlha, takze je to logicky. Kazdopadne hezke slovo, pro nekoho slozitejsi na vyslovnost. Muj manzel by si na tom zlomil jazyk.
listopad 25, 2016 19:27
doktore srandisto : wendy
však píšu, že kubánský je dobrý. A Key rum ? ten je jaké národnosti ? ten je dobrý jako surovec nebo do mojita. Obyčejný Božkov do pečiva nebo do grogu. A Krásné Březno říkáš ? zkusíne, nebudeme na sobě šetřit o Vánocích. Přeji úspěšnou konzunaci tebou protřepaného likéru !

Baru, u nás se říká : ráno hlmisto, v poledne takisto, večer tma. A vychází to...
smilies/cool.gif
listopad 25, 2016 19:43
Slivovice do ořechovky by mi (nám) bylo líto, protože když už jsme měli kadlátky a pálili jsme, tak z toho byla výborná slivka. : Myška
Do ořechovky tak ještě vodku, nejraději napůl s rumem.
Když už jsme u těch rumů - ochutnali jste Medovák od Hanácké, tedy Granette/Starorežné Prostějov? Dobře se pije a je výborný do čaje.
listopad 25, 2016 21:14
A úplně skvělá je Hanácká Griotte. : Myška
Obsahuje prý 35% ovocné šťávy a asi to bude pravda, protože chutná jinak než ostatní gritky na trhu, téměř jak domácí. Doporučuji!
Ne, nejsem zaměstnankyní Granette smilies/smiley.gif.
listopad 25, 2016 21:16
... : Bara
Musim se opravit, slovensky mlha je mha, prehodila jsem pismenka.
Muj tatinek si da jednu slivovicku rano a jednu kdyz jde spat, rika "na cerva" s letos se dozil devadesatky. V dubnu mu bude o rok vic a doufame, ze si ho jeste dlouho uzijeme, i kdyz obcas je na zabiti. Jedine co mu mene slouzi je sluh, jinak je jura, abych to nezakrikla!!!!!
listopad 26, 2016 12:23
Slovensky mlha : Myška
je hmla.
listopad 26, 2016 13:27
... : Bara
Diky Mysko, ja jsem s tim porad nejak valcila.....
listopad 26, 2016 20:06
Baro, to nic. Já taky občas s nějakým slovenským výrazem válčím. : Myška
Možná i proto, že slovenština se mi nelíbí a nemám ji ráda. Za dob společného státu, kdy byly v televizi slovenské filmy, inscenace a pohádky, jsem se raději nedívala. Taky slovenský dabing byl (a pořád je) katastrofální, vždycky jsem si říkala, jak snadno lze zprznit jakýkoliv film.
listopad 27, 2016 01:34
Mysko, : Bara
mne se naopak slovenstina libi, prijde mi takova mekka, pro moje usi prijemna.
listopad 27, 2016 20:28
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]