O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAKPAK JE DNES U NÁS DOMA? PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 září 2016

Image result for lady cooking pngBlaženě... Dokonce mi v noci byla pod dekou trošku zima... áááách... Mám takovou lehounkou, přikrývala jsem se s ní spíš jen symbolicky, aby se případný zloděj moc nevyděsil. Občas mi na parapet zaťukaly kapičky, občas mláďátka místních sýkorek. Prostě - pohoda. Jen doufám, že počasí nebude i nadále vyšilovat, a neudeří znenáhla mrazy. I když, člověčici by už ani tohle nepřekvapilo.

 

 

 

 

 

 

 

        Ano, počasí mi udělalo velkou radost. I když s ním moje tělesná schránka není zrovna ten nejlepší kamarád. Sebemenší změna mne vyvede z rovnováhy a buď se to projeví tím, že jsem blůma bloumavá, případně špatně spím (zrovna na dnešek), nebo je mi hlavobolno.  Ale naučila jsem se to zvládat celkem v pohodě - pár kafí, případně si na chvíli lehnout. Ono to přeci vždycky přejde. Mj. o vlivu počasí na nás dvounohé si můžete přečíst v dalším článku.

 

 


 

 

 

       Musím se vám pochlubit s novým přírůstkem do služebného parku mých domácích pomocníků: koupila jsem si líný hrnec. Jo, líná baba, líný hrnec. Odhodlávala jsem se k jeho koupi snad stejně dlouho jako k pořízení pesa. A teď - jsem nadšená a spokojená! Dokonce už i do téhle černé potvůrky zamilovaná... Pánové, vy máte svoje autíčka, já hrnec! (tak hluboko jsem klesla).

 

 

 

Image result for bionaire crockpot saute

 

 

 

       Ale musím napsat, že tohle pění chvály není přehnané: včera mi uvařil neuvěřitelnou svíčkovou z úplně obyč hovězího masa. Kus levné flákoty, zelenina - a zapnout... Pak už, když bylo hotovo, tak jen jsem to ochutila a - no, co se dělá s fantastickým jídlem? :-))) Dnes jsem vypeckovala švestky a podlila je malým hrnečkem vody. Zítra do toho zavařím trochu cukru, gelfix a vrazím do skleniček. Už teď je to lahoda...

 

 

 

 

 

 

 

       Kajínek je čím dál tím hodnější. Nebo já? Rozhodně náš vztah není pán a pes, ale rozhodně "dva kámoši". Posloucháme se navzájem. Já mu zbytečně nenařizuju, on zase sám od sebe vyhoví. Například: jak jsem již zvrchu uvedla, dnes jsem se moc nevyspala, počasí se mnou lomcovalo od zdi ke zdi, a tak tedy, když zas byl večer a znovu začalo pršet, vyšli jsme ven, neboť se mi prozatím nepodařilo drahouška chodit na lidské WC.

 

       Kayo vyletěl jak neřízená střela. Frrr - a byl na opačném konci ulice - frrr, jen se kolem mne mihnul jeho ocásek a byl na konci druhém... A takhle lítal snad pět minut... Já mezitím stála pod schody a jen ho tiše pozorovala... Z nebe padala potřebná vláha a já se těšila do postele. Na pravidelný večerní vejšlap se mi vůbec nechtělo.

 

       Najednou zpomalil, přišel a přitulil se, zvedl pohled vzhůru ke mně a já se jen zeptala: "Kayo, půjdem už domů, šel bys?" Kajínek přeběhl po schodech vzhůru a už čekal před dveřmi bytu. No řekněte - není to úžasný zvířátko? Mj. do silnice beze mne nevejde. 

 

 

 

 

 

Prvního dne stvořil Bůh psa.
 
Druhého dne stvořil Bůh člověka, aby psu sloužil.
 
Třetího dne stvořil Bůh všechna ostatní zvířata, aby mohla sloužit psu za potravu.
 
Čtvrtého dne Bůh stvořil dřinu, aby člověk mohl pracovat pro dobro svého psa.
 
Pátého dne Bůh stvořil tenisák, aby ho páníček musel házet, a pes mohl aportovat nebo neaportovat.
 
Šestého dne Bůh stvořil veterinární vědu, aby udržovala psa zdravého a jeho pána na mizině.
 
Sedmého dne chtěl Bůh odpočívat, ale musel jít ven se psem..
 
 
d@niela



 

 

       

Komentáře (16)add feed
Tenhle cock pot máme už 12 let : Martina P.

úplně obyčejný a spokojenost obrovská. Všem doporučuju, maso, polévky, sekaná, žemlovka - všechno nevýslovný chutě
září 20, 2016 09:53
Danielko, : Iris
mám přesně ten, co je na obrázku. Je prima. Hodí se mi hlavně vždy v sobotu, když jdu do "Univerzity". Přijdu z přednášky a doma vůně téměř hotového oběda. No ale já se tedy přiznávám, že nejsem moc kreativní,a moje pomalé vaření se omezuje skoro jen na guláš či jiná jídla z hovězího masa. Docela bych uvítala pár návodů od zkušenějších. Vepřové se velmi záhy rozpadne, i hovězí musím nakrájet na větší kostky, jinak je na cimpr campr, i když je nastavena nižší teplota a delší doba. Mám na mysli situace, kdy odejdu z domova a nechám to na kouzelném hrnečku.. S pečení jsem nějak moc tedy nepochodila. Je ale fakt, že vůně se v hrnci nějak potencují, pokud je to dobré, pak je to mooooc dobré smilies/cheesy.gif smilies/wink.gif

Prosím, prosím, žebrám o pár osvědčených receptů - třeba od Martiny P ? smilies/wink.gif
září 20, 2016 10:53
Já : Milene
bych taky ráda přivítala nějaké informace. Přemýšlím o koupi pro dceru. Ale nevím jakou značku a cenově se také hodně liší.
Tak se ,prosím, podělte o zkušenosti.

smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif smilies/wink.gif
září 20, 2016 12:12
u nás doma : mia I
mi právě přišlo emailovou poštou - "na kvalitu vidění má velký vliv stav konečníku. Zřejmě zde existují jakási nervová spojení. Když se píchnete ostrým předmětem do zadnice, začne Vám okamžitě slzet v očích. Když se bodnete ostrým předmětem do oka, tak se z toho poděláte". smilies/wink.gif
září 20, 2016 12:45
Iris, : Milene
a pokud je to nedobré, tak oooooooooopradu nedobré. smilies/grin.gif
září 20, 2016 13:16
dovolím si : Kamila
Martinu opravit, ne cock pot, ale crock pot smilies/grin.gif
Mám ten zcela neobyčejnější a jede furt. Guláš, segedín, svíčková... co dům dal a vůbec. Obávám se, že univerzální recepty asi neexistují, protože je spousta velikostí a výkonností těchhle hrnečků vař. Ještě se mi tedy nestalo, že by výsledek nebyl prudce jedlý.
Jo - a děkuji za tip na povidla nebo marmeládu, to mne nenapadlo, využiju!


září 20, 2016 14:02
... : Mikin1
Ja pouzivam crock pot hlavne na gulas, coz je asi skoda. Nasi znami ho totiz pouzivaji na vsechno mozny. Rano to zapnou a kdyz se vrati z prace, je vecere hotova. Na internetu existuje v anglictine neuveritelne mnozstvi receptu, asi budu muset prekonat svou lenost a dat se do toho.....
Jinak u nas je krasne, ale listi ze stromu uz je skoro pryc. Aspon ze mame po proprsenem lete hezky podzim.
září 20, 2016 14:11
Je : Milene
to asi úplně jiný způsob vaření. Já vařím spíš takový rychlovky. A když to má dlouho trvat, tak to frknu do papiňáku. A jak je to se spotřebou elektřiny, pokud je to celý den zapnutý?
Já jsem taková stará konzerva. Nechat něco zapnutého bez dozoru. No teda. smilies/shocked.gif smilies/shocked.gif
září 20, 2016 14:40
Milene, : Iris
mělas někdy možnost pozorovat třeba babičku, jak pomalinku celý den vařila na kamnech? Takových opravdových třeba na chalupě? Jenom sem tam přikládala polínka a to jídlo se pomaloučku táhlo celé dopoledne, ne-li déle. A bylo úžasné, fantastické. Domnívám se, tedy doufám, že spotřeba je minimální, neboť teplota není závratná. Jasně, také nemám nervy se crcat s jídlem celý den a někdy to popoženu pod tlakem. Ale právě v těch případech, kdy potřebuješ odejít a po návratu mít téměř hotovo, je to ideální. A je spousta jiných situací, kdy se to hodí. S tím dozorem jsem se zpočátku také trochu bála, ale ono to sotva bublá, fakt smilies/wink.gif A nic se nevyvařuje, naopak tekutiny přibývá smilies/wink.gif


září 20, 2016 17:38
Mikine, : Iris
kdybys sem časem opravdu přidal pár jídel, která by se dala v českých podmínkách v tomhle hrnci udělat, to bych Ti byla moc a moc vděčná.A určitě nejen já. Na netu se dá samozřejmě najít spousta receptů, ale chtěla bych něco osvědčeného, prověřeného, ono něco z toho hrnce moc dobré tedy není. Třeba s rybinou jsem nedopadla moc dobře a hrnec tím nepříjemně načichl na dlouhou dobu. Máš pravdu, že je škoda to používat jen na guláš, ale on je z toho zase opravdu dobrý, dobroučký, měkkoučký a chuťově propojený smilies/smiley.gif
září 20, 2016 17:46
Kamilo, : Iris
ten segedín ale zastavíš asi dříve, ne? Je fakt, že typu hrnců je hodně. Tak ten můj nejspíš nedovede dlouho a šetrně dělat vepřové, zatím jsem na obě rychlosti vytahovala ve finále místo vepřového masa téměr mixovanou stravu, maso rozložené na prvovlákna smilies/wink.gif Když jsem doma, uhlídám to, když odejdu, stane se mi z toho měkkého masa šlichta. Hovězí v pohodě. smilies/wink.gifPřipouštím, že to neumím, nemám to vychytané, proto se tak moc zajímám o zkušenosti jiných, je to totiž velmi pohodlné vaření.Když se umí.
září 20, 2016 17:53
Ahoj děvčata - tak jsem se rozhodla, : d@niela
že budu dávat každý týden nějaký ten opravdu a osobně vyzkoušený recept...

Na zítřek se těšte na neuvěřitelně dobrý a opravdu kvalitní džem ze švestek. Něco tak lahodného jsem ještě nejedla... A je to fakt téměř zcela bez "mého osobního zavinění" :-)
září 20, 2016 19:27
Danielko, : Iris
no tak se těším smilies/wink.gif smilies/smiley.gif
září 20, 2016 19:33
Crock pot. : Pepa
Používám jej již asi 3 roky. Cena u nás je přibližně $50,-. Záleží na velikosti. Časově jej je možno nastavit na 4-6-8-12 hod. Problém je, že nemá nastavení jen na 2 hod. což je perfektní čas na kuřecí či hovězí polévku. Mrkev je k podivu nerozvařená. Ale 4 hod. je moc a kuřecí maso je na cucky.
Řeším to takto. Do zásuvky zapojím časový spínač jež nastavím na 2 hod. a poté připojím Crock pot a je vymalováno.
Jeden recept: Vepřovou plec cc. 2 Kg. (i menší dle počtu strávníků) osolíme, opepříme, trochu pálivé papriky, pomažeme kečupem či rajským protlakem se silnou vůní uzeného. Pokud není nic se nezkazí. Nic nepřehánět. Necháme v ledničce proležet 12 i více hodin.
Vložíme do crock pot, zapneme na 12 hod. Maso se pomalu dusí. Hotové je když vidličkami jde rozcupovat na nudličky.
Dále již jsou jen potřeba hamburgerové housky na které si každý naplácá co rád. Podobně jako Mc Donaldu. Dobrou chuť.

září 20, 2016 21:48
Iris, : Mikin1
jestli na neco prijdu, urcite to sem hodim. Ted se inspirovan clankem pokousim delat cosi jako kralika na smetane. Voni to nadherne.
Ohledne toho dotazu na spotrebu - muj maly crock pot ma udanou spotrebu 150 wattu, takze na "low" to bude mene nez 100 W. Tedy jako obycejna, klasicka zarovka.
září 20, 2016 23:34
Iris : Kamila
kupodivu ani ten segedín rozvařený nebyl. A to jsem byla superlíná a hned tam frkla i zelí!
září 23, 2016 12:55
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]