O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

SMAŽENÁ JABLÍČKA PDF Tisk E-mail
Středa, 10 prosinec 2014

Jak to vaří Florentýna: Už nějakou dobu vám píšu návody na lahůdky - a dnes k nim přidávám další recept do sbírky, který se hodí k téhle roční době a ukáže vám netradiční použití palačinkového těsta.Tak si nechte chutnat – ačkoli to tentokrát asi nemusím přát dvakrát. A jestli máte nějaký návod, jak to dělat jinak...


 

 

 

 

 

 

Smažená jablíčka v palačinkovém těstě

 

Množství: 4-6 porcí

 

     Tato smažená jablíčka se v podstatě nehodí k ničemu. Jako dezert po dobrém obědě jsou příliš těžká, na samostatnou večeři nevydají a ke svačině – kdo by se s nimi dělal? Vy ale máte moji plnou důvěru, že už se s tím nějak vypořádáte. Ony za to totiž opravdu stojí.

 

 

 

 

Suroviny

 

  • 6-8 jablek
  • 125 g hladké mouky
  • ½ lžičky skořice
  • 1 vejce
  • 250 ml mléka
  • 250 ml oleje na smažení

 

 

Postup

 

  • Mouku nasypte do misky a uprostřed udělejte důlek. Vyklepněte do něj vajíčko, přidejte skořici a polovinu mléka. Metličkou začněte vše od středu zpracovávat, až dostanete hustou kaši. Přilijte i zbytek mléka a ještě míchejte, dokud těsto nebude úplně hladké. Přikryjte a nechte 30 minut odležet v lednici.

 

 

 

  • Jablíčka oloupejte a vykrojte jim jádřinec, aniž byste je rozpůlili. Pomůže vám s tím speciální nástroj, který vypíchne pouze malý váleček jablka uprostřed. Očištěné jablko nakrájejte na plátky silné jeden centimetr, které budou mít uprostřed díru po jádřinci.

 

  • Olej rozehřejte v pánvi. Jakmile je dost teplý na to, aby se v něm kapka těsta začala ihned smažit a bublat, začněte obalovat jablíčka. Vezměte jeden plátek, napíchněte ho na vidličku a celý namočte do těstíčka. Vytáhněte, nechte jen trochu okapat a položte do horkého tuku. Tak pokračujte, dokud nebudete mít dno pánve pokryté kroužky jablek. Smažte jen do chvíle, než spodní část zezlátne, pak hned otočte a usmažte i z druhé strany. Trvá to skutečně jen chvíli, protože nemusíte dlouho a důsledně čekat na změknutí jablek.

 

  • Usmažená jablka nechte okapat od tuku na papírové utěrce a podávejte ještě teplé, posypané vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Když to nestihnete, klidně je podávejte studené, u palačinek to přece taky nevadí. Nezapomeňte samým blahem nad výsledkem usmažit stejným způsobem i zbývající pokrájená jablka.

 

 

 

 

Komentáře (5)add feed
Smazena jablicka - appelbegnets : Bara
Tak u nas v Holandsku se tradicne pripravuji krome OLIEBOLLEN (tezsi koblihy plne rozinek, kandove citrusove kury a kosticky jablek) APPELBEGNETS na Silvestra. Bez toho si Holandan nedokaze predstavit konec roku.



Appelbegnets:
250g hl. mouka, spetka soli, 2 vejce, 250ml mleko nebo pivo

V testicku se protahnou platky jablek a hodi do fritaku, obaluji se v cukru se skorici.
V obchodech je k dostani hl. mouka s primesi drozdi,
tak ta se na to perfektne hodi.
prosinec 10, 2014 19:55
smažený jablíčka dělám, : mura1
podobně jako bramboráky, když mám roupy, počet přítomných strávníků klesne na 50% standardního počtu a někdo mi ty jablka/brambory oloupe. jinak u nás považováno za plnohodnotný hlavní chod.

taky přidávám jablka nakrájený na menší plátky do lívancovýho těsta


prosinec 11, 2014 08:15
Danielo, : Bara
diky za ilustraci. Ano, takhle by mely vypadat.
Jinak Mikulas s darecky byl minuly tyden, takze ted se uz zacinaji objevovat ozdobene vanocni stromecky za okny. Na me je to trochu brzo, ale tady je to takova tradice, stromecky Jezisek nenosi. On tady vlastne ani Jezisek nechodi......
prosinec 11, 2014 14:02
vypadá to hezky : toulavej
docela bych si dal to smažený, kdyby tam nebyl cukr a vanilka :-)
prosinec 11, 2014 15:57
já dělám jablíčka jako desert : Inka kuk
ještě takto:
- jablíčko nakrájím na osm měsíčků a vyjadřincuji
- rýžový papír namočím v teplé vodě a rozstřihnu nůžkami na čtvrtiny, je kulatej
- zabalím do každé čtvrtky rýžového papíru jeden měsíček jabíčka
- dám na keramický pekáček, pškně jeden za druhým
- přidám máslo a cukr a nešetřím a upeču v troubě
Jde to rovnou do ledvin
smilies/wink.gif smilies/cheesy.gif smilies/grin.gif
prosinec 12, 2014 18:15
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]