O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

TRESKA FOFREM A LAHODNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 29 září 2014
Přejít na obsah
TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
Strana 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Treska v parmazánové krustě

Množství: 4 porce

 

 

 

     Rybímu masu svědčí jen krátká tepelná úprava a i při té není od věci rybu před intenzivním teplem chránit. Zachová si tím větší šťavnatost a tím také i chuť. Kromě toho krusta do sebe dokáže nasát uvolněnou tekutinu z ryby. Když jako peřinku k zakrytí rybího masa použijete čerstvou strouhanku smíchanou s parmazánem, uděláte někomu velkou radost. Ne mně, sobě!

 

 

Suroviny

 

  • 4 kousky mraženého filé z tresky (předem nerozmražujte)
  • 4 plátky bílého toustového chleba
  • 20 g strouhaného parmazánu
  • 1 bílý jogurt
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli

 

 

Postup

 


  • Troubu začněte předehřívat na 180 stupňů. Pekáček, do kterého se rybí kousky vejdou těsně vedle sebe v jedné vrstvě, vymažte necelou lžící másla. Rybí filé omyjte pod studenou tekoucí vodou, lehce utřete papírovou utěrkou a naskládejte do pekáčku.
  • Rybí kousky jemně osolte, zalijte jogurtem a lžící jogurt rozetřete.
  • V kuchyňském robotu nasekejte najemno toustový chléb. Přidejte parmazán a ještě krátce promixujte, aby se vše promíchalo. Touto směsí posypte rybí kousky a na závěr ještě poklaďte malými kousky zbývajícího másla.
  • Pekáček vložte do horké trouby a zapékejte 25 minut. Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo s hranolkami.

 

 

 

 

Budu ráda, když mi v komentáři necháte zmínku,

jak vy "jdete" na tresku -

a případně, jak ji připravujete vy.

Jsem baba zvědavá a hrozně ráda nahlížím pod pokličky :-)

 

 

 

 

 

Komentáře (3)add feed
se zeleninou : olívie
na mrazene file mrazenou zeleninovou směs, sůl, nějaké to zelené a s alobalovou pokličkou do trouby
září 30, 2014 10:44
s česnekem : babcaivca
smíchat citronovou šťávu s česnekem a solí - na jakoukoli rybu co se peče v troubě
září 30, 2014 11:42
tak přidávám: : KATE5
Tresku nakrájím na větší kousky, osolím, opepřím, trošku pokapu worcestrem, citronovou šťávou a necelou půlhodinku marinuju. Pak obalit v mouce, ve vejcích rozšlehaných s kečupem, paprikou, obalím ve strouhance smíchané se nějakým strouhaným sýrem a opeču na oleji.
Jednoduché a dobré!
září 30, 2014 13:48
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy

 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]