O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

JAROMĚŘICKÁ MLÉKÁRNA II. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 06 září 2012

Máme tu další recept na něco dobrého z produktů JAROMĚŘICKÉ MLÉKÁRNY. A samozřejmě i pokračování soutěže o balíček vybraných smetanových a porcovaných sýrů i pomazánkových másel z Jaroměřické mlékárny pro celou rodinu, který budou vítězové soutěže dostávat po dobu jednoho měsíce každý týden až domů.

 

 

 

 

 

 CHEESECAKE

 

Tento světově proslulý dort je původem z Ameriky. Kdo jej jednou ochutná, rozhodně ho neudiví, že je už i v Evropě tak oblíbený. Jeho lahodná chuť se zakládá na kvalitním smetanovém sýru, díky němuž získal své jméno. Uznávám, že je to kalorická bomba, ale - pro jednou... :-)))

 

 

Ingredience

 

250 g oblíbených sušenek 

125 g Tradičního másla

750 g smetanového sýru Fénix

220 g moučkového cukru

250 g zakysané smetany + dalších pár lžic na potření dortu

4 vejce

šťáva z poloviny citronu

1 vanilkový cukr

 

 

Postup přípravy 

 

      Rozdrtíme sušenky nadrobno válečkem nebo v robotu. Přidáme změklé máslo a promícháme tak, aby vznikla kompaktní hmota. Dortovou formu vymažeme máslem, nebo vysteleme pečícím papírem a na její dno upěchujeme vrstvu ze sušenkové hmoty.

 

 

 

     Hmotu nahrneme mírně i na boky formy, aby tím vznikl zpevněný základ dortu. V troubě vyhřáté na 180 stupňů pečeme 5 minut.

 

      Ve větší míse ručně všleháme do Fénixu žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr. Na závěr opatrně zapracujeme sníh z bílků a šťávu z citronu. Krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme 5 minut odpočinout, aby se lehce vpil do korpusu.

 

     Do trouby vložíme pekáček s vodou, aby nám dort při pečení nevyschnul. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi hodinu. Po půl hodině koláč co chvíli kontrolujeme. Jakmile uvidíme, že jeho kraje jsou tuhé a vnitřek se chvěje jako puding, vypneme troubu a necháme ho vychladnout v pootevřené troubě.

 

      Až zcela vychladlý ho přemístíme do lednice, kde by měl odpočívat ještě dalších 8 hodin. Cheesecake podáváme potřený kysanou smetanou, ovocným pyré, s čerstvým ovocem nebo i šlehačkou.

 

 

 

 

 Kolik druhů

porcovaných sýrů

se v Jaroměřické mlékárně vyrábí?

 

 

a) 10  druhů

b)   6  druhů

c)  11 druhů

 

pro tři z vás, kteří správně zodpovíte otázku,

jsou připraveny poukazy na

 

"Měsíc s výrobky Jaroměřické mlékárny" 

(každý v hodnotě 1000 Kč).

 

SOUTĚŽ SE KONÁ

OD 1. 9. DO 30. 9. 2012

své odpovědi odesílejte na adresu:

redakce zavináč kudlanka.cz

 

 

 

 

Komentáře (1)add feed
Jó cheesecake, : Michal
to já můžu kdykoli. I kdybyste mně vzbudili v nepříznivou hodinu. smilies/grin.gif
září 06, 2012 23:57
Napsat nový komentář

    Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat příspěvky nevhodné, vulgární a obsahující neplacenou reklamu

quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Tyto znaky opište


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]