O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


OŘECHOVICE OD WENDULKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 květen 2007

 Pozor, pozor! na vědomí se  velectěnému publiku dává recept na ořechovici! Pěkně si jej prostudujte a dělejte si poznámky. Pro ostřejší ořechovici, asi se 48 % alkoholu (tak jak to mají chlapi rádi), si obstarejte konzumní líh. Prodává se 80-procentní a k dostání je hlavně v drogériích nebo se dá pořídit v Lihovaru Smíchov         

     

Dále potřebujete větší, asi pětilitrovou uzavíratelnou nádobu, aby alkohol nemohl vyprchávat. A protože ořechy jak známo barví, opatřete si ještě chirurgické rukavice (prodávají se v prodejnách pro kutily a v železářství).

 

A  ZAČNEME:

 

Seberte  někde 30 vlašských ořechů (nejlepší odrůda je "sousedovo převýborné") nazrálých tak, aby se ještě daly komplet rozkrojit (i se zelenou šlupkou). Tyto pak ještě ve stavu nenakrájeném máčíme 2 až 3 dny ve vodě. Poté je vyjmeme, rozčtvrtíme a zalejeme alkoholem. Stačí vodka (chcete-li vyrobit  ořechový likér, použijte místo lihu 40-procentní vodku, získáte „dámské pití ” s obsahem alkoholu zhruba 25 procent) -  ale - můžete-li,  nelitujte slivovici...

 

 

 

Přidáme ještě tyto ingredience: 

  

1,5 litru lihu (vodky, slivovice...),
0,5 litru převařené vody

2 - 5 ks celé skořice,

nakrájenou čerstvou kůru z jednoho pomeranče nebo 1 citrón (ale nemusí být),
2 dkg hřebíčku (asi 25 kousků)

1 dkg nového koření,

někdo přidává i asi jako prst dlouhý, na plátky nakrájený puškvorec
a kousek zázvoru - je to na vás...

 

 

Lahev uzavřeme, několikrát ji obrátíme dnem vzhůru, aby se tekutina dobře promíchala a necháme tři týdny na slunném místě.  Po uplynutí předepsané doby macerovanou ořechovici slijte přes filtrační papír  a:

 

připravíte si cukrový roztok: 

 

BUĎ:  1/2 kg cukru v 1 litru vody a do vychladlého nalejeme ořechový výluh - vznikne pití jemnější,

 

NEBO: svaříte-li 250 g cukru s 4 dcl vody, vznikne silnější ořechovice;

 

 

Nápoj uložte asi na další tři týdny mimo dosah svůj i svého partnera, pak ořechovici znovu přefiltrujte a už ji stočte do jednotlivých lahví (nezapomeňte, že vám zbyly ty tři půllitrové od lihu!).

 

 

 

 

NEUPÍJÍME !!!

Nebojte se, nezkazí se to a jen vám unikají alkoholové výpary.

Takže - všem oznámíme, že se to nesmí otvírat, ochutnávat, jen se smí kochat pohledem!

 Poté lahev uschováme, zapomeneme kam (a stejně chodíme tajně upíjet). Partnerovi si posléze postěžujeme, jak je to špatně zazátkované a vytěkává to...

 

 

Příjemné zážitky i bez palírny přeje Wendy.

 

 

                 

 

                 

Komentáře (21)add feed
šmarjá : AlenaT
už to vidím!!!! Kudlanka se proslaví a celý český národ bude vonět po ořechách. Jo - ořechy jsou prý dobrý pro mozek - ořechovice bude ještě lepší!!!
květen 24, 2007 13:07
Sláva je Wendulky, : d@niela
případní notorici jsou její dílo smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 24, 2007 13:10
Jééé konečně! Super! Tisknu! : Inka
Díky Wendy! Ale to je jako s těma Hermelínama ještě horší dívat se a dívat, čekat než budou ořechy a pak než se to udělá, ááách jo. To je dneska ale den.
květen 24, 2007 13:19
... : Inka
no ale zase budeme připravení až to přijde!!!!
květen 24, 2007 13:20
skuhry, skuhry, : d@niela
děvčata, pokud některá máte poblíž nějakej ten óbr ořech, mohlo-li by upadnout pár voříšků i ke mně? Nehynoucí díky budou posílaný na vaše bedérka, spolu s případným následným rozmarně opilým vyznáním smilies/grin.gif. Já za to vyhrabu ještě další ořechové mámení: na kompot, džem, ořechy v medu... Nedávno jsem ve sklepě vyhrabala zapomenutou skleničku ořechů v cukru... Ono to už trošku zatuhlo, dalo se to lžičkou krájet... ááááách... Super např. na zmrzlinu nebo jako ozdobeníčko na dortíky.
květen 24, 2007 13:33
Takhle mi "vyprchává" višňovka : Míša šíša
Akorát že ji nechodím upíjet já, ale můj drahý synátor. A když přijde na návštěvu náš děda Vševěda, tak mu ji dávám do čaje - a zásoby se tenčí... a tenčí. Doufám, že bude letos úroda višní!
květen 24, 2007 13:37
Míšo-šíšo, tak - a máš smůlu, : d@niela
koukej poslat recept na višňovku smilies/grin.gif smilies/grin.gif smilies/grin.gif - Tedy, pošli mi ho e-mailem, dám to na kudlanku. Pokud se to napíše jen do reakcí, tak tam všechny napsané recepty zaniknou...

květen 24, 2007 13:40
Daníí ty už nehubneš??? : Inka
Jasně neboj, soused má tři ořechy a móc dobře s ním vycházím, půjčuje mi traktůrek, kupuje mi sazeničky zeleniny a zalévá rajčata a okurky přes týden. Asi se budu muset vytužit a donést nějakou buchtu tento víkend.
květen 24, 2007 13:41
Inko, snažím se... : d@niela
ale - ořechovka přeci nejni jídlo... smilies/cry.gif
to snad je lék, ne?
smilies/grin.gif
květen 24, 2007 13:42
Vy jste se všichni zbláznili, : *Vodoměrka
nejdřív hermelín, teď ořechovka, pak višňovka, a já tu mám akorát teplou matonku a od rána jen slintám a slintám a chutě se mi sbíhají... jak já to jen vydržím?
květen 24, 2007 13:43
... : Inka
Vodoměrko já tu mám taky jen šípkový čaj....:-((((
Ale Daní přece ty ořechy v cukru jak se jen táhly a dloubala si je lžičkou.....:-)))), bože já bych si tak něco dala mňam, já si snad skočím dolu alespoň pro tatranku jak mě to bere.
květen 24, 2007 13:53
Tak jo, : Míša šíša
recept pošlu, ale až z domu. V hlavě to nemám - i když je to hróóózně jednoduchý.
květen 24, 2007 14:26
Wendy, : Margot
ta ořechovka vypadá nebezpečně sympaticky o)... ovšem na naší zahrádce ořešák neroste (leda bych tedy zaloudila po příbuzenstvu, což možná zaloudím o) )... ale višeň máme a je obsypaná, takže Míšina nabídka mi zní taky zajímavě smilies/smiley.gif
květen 24, 2007 15:13
Zaludecni lek. : Bara
Jednou jsem si delala lek pro lepsi zaludecni traveni. Tam bylo dulezite davat macerovat orechy natrhane do 24.cervna na sv. Jana. Nalozit do minimalne 38% alkoholu. Po trech nedelich stani na teple a po obcasnem protrepani byl "lek" hotovy. Barva az cerna, chut trpka a nahorkla. Musim jen dodat, ze mi to nepomohlo.
Jeste dodatek. Orechy krajet v rukavicich, jinak mate cerne ruce !!!
květen 24, 2007 19:36
Kdyz uz jsme u tech bylinek.... : Bara
Tak puskvorec je taky na zaludek a na lepsi traveni. Je hodne horky. Jenze taky mi nepomohl.
květen 24, 2007 19:40
jojo, domácí strava je domácí strava : wendy
a takovouhle ořechovou v krámě nekoupíte. Jednou jsme si dali v hospodě nakládaný hermelín, ale podruhé si radší dám kaviár. Takový mrňavý kopeček ho byl a za 49 korun...hermpš je jako brambůrky, taky musíš jístš dokud je.

Inko, tak ořechy Daniele dodáš ? Jsi z Prahy, tak se nějak domulvíte ? Já bych je jinak poslala poštou. Máme svůj ořešák a jsme se sousedy taky zadobře... smilies/grin.gif smilies/grin.gif
květen 25, 2007 07:55
dodám, jsem z Prahy i kousek za Prahou : Inka
soused má strom a taky je tam alej, tak to jen ohlídat, já dám pozor, také to chci sama zkusit.
květen 25, 2007 13:01
orechovica : Ondrej Kuzevič
poradi niekto ako vyrobit orechovicu, mam z vyluhovanych orechov s cukrom husty sirup asi 7 - 8 dl.
září 03, 2011 19:56
Ořechovice : Bylinky Kladno
...s dovolením si vypůjčíme odkaz na Facebook pro naše příznivce. ;-)
červenec 18, 2012 09:07
Kolik to má %?? : GeorgeCZECH
Ahoj, kolik to ma %, kdyz to udelam z vodky? Kdybych chtel tedy silnejsi piti, tak mam misto celeho objemu vodky pouzit konzumni lih, nebo to michate v nejakem pomeru s vodkou? Budu letos delat poprve, tak by me zajimalo, jestli mam zkusit ten original recept, nebo rovnou priostrit.. Zase nechci mit nejaky čůčo kolem 20%, idelane bych chtel neco mezi 30-40.

Diky za rady
červen 08, 2014 13:22
Cukr na začátku : Luděk
Jen ze zvědavosti se zeptám: proč se ten cukr přidává až na konec? Přidáním na začátku přece vytvořím větší osmotický spád a tím pádem bych mohl z ořechů a ze všeho získat víc chuti. Stejně jako když při dělání vývaru osolím na začátku. smilies/smiley.gif Jo a neředil bych ho vodou ale frknul bych ho tam rovnou jako při výrobě višňového likéru.
červenec 21, 2015 11:45
Napsat nový komentář

    Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat příspěvky nevhodné, vulgární a obsahující neplacenou reklamu

quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Tyto znaky opište


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]