O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

DILEMA KNEDLÍKOVÉ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 duben 2008

Sem se ti Danííí zrovna nap*d!!!! Čtu nějaký kecy o knedlikách (houskovejch), píčou tam vo přidání droždí, nechat asi 30 min kynout, blablabla, a knedliky budou "jak od maminky". Bysem teda řek, že jak vod kerý! Vod mý určitě ne! Ta by nikdy takový "nadejchaný" nepatlala. Když se na ně p*dne vomáčka, rozblemcaj se na bahno, nabrat to jde jen žicí - bléééé.

 

 

 

 

 

 

 

     Když se někdy stravuju v neznámý hospodě, vždycky se na technologii ptám. Pokud zjistim ty nadejchaný (a zvlášť na Velký Moravě jsou na "nadejchaný" patřičně pyšní), tak automaticky vobjednávám rejži. Nebo ke kuláši housku či chleba.

Pravý knedliky "Od maminky" jsou dost tuhý, aby se nechaly napíchnout na vidličku, udržely se na ní, dala se na ně nahrnout vomáčka bez jejich totálního rozmočení. Tak!

 

     A umim je skvělý! K nerozeznání od "od maminky"...

 

Něžný Čumáček

 

 

Mj. dotaz - jak jste na tom v knedlíkologii vy?

 

 

 

Komentáře (40)add feed
knedlíky kupuju : alena tečkovaná
nejlepší se dají koupit v Davli
duben 07, 2008 11:22
Ale ty kupovaný jsou ty vatový, ne? : ivanka
alespoň já to jednou riskla a měla jsem tentýž pocit, co NČ - hnusná odporná řítice...
Ale třeba u vás to je jinak.
Nebo ti takový chutnaj smilies/grin.gif
duben 07, 2008 11:24
Knedlík : Míša šíša
MUSÍ být nadejchaný a zároveň se po přelití omáčkou NESMÍ rozblemcat na bahno, přičemž MUSÍ jít napíchnout na vidličku a MUSÍ se na ní udržet. Nezaměňovat nadejchaný knedlík od maminky s nadejchaným knedlíkem z marketu!! Přičemž knedlíky na obrázku mi připomínají právě ty kupované = voda mouka. Kde je nakrájená houska, když se má jednat o houskový knedlík?
duben 07, 2008 11:27
Od mojí maminky : Jitka
zase jo a já je dělám podle ní. Ale ani od ní ani ode mne nejsou nadejchaný, protože droždí tam dávám minimální množství, právě proto aby se nenadejchaly. Takže u nás se neříkalo houskový knedlíky, ale kynutý a přesto byly tužší a nerozblemstaly se. Nedivím se, že ti to nechutná, mně se z toho přímo zvedá žaludek, když se mi někdy v restauraci dostane takový nabobtnalý kousek do pusy. A přiznám se, že co není rodina pohromadě, knedlíky šidím a zadělávám jen vodou namísto mlíkem, ale nějak jsem nezaregistrovala žádný rozdíl. Dělám knedlíky vlastně jen ke smetanovým omáčkám, tam je mlíka dost.
duben 07, 2008 11:28
knedle knedle : Tinka Horajda
NČ - hoď sem recept!! My knedlíky rádi, vařím je sama, kupované nikdy... fuuj. Ráda ty Tvoe vyzkouším, pokud budou dobré, pozvu Tě na svíčkovou smilies/wink.gif
duben 07, 2008 11:36
nikolikoerověk : alena tečkovaná
jsou žluťoučký a pevný - a už nakrájený smilies/grin.gif
duben 07, 2008 11:37
haha : Kamila
na žluťoučký knedle mám vychytávku - špetku kurkumy smilies/cheesy.gif každej se pak ptá, kde jsem vzala tak úúúžasný domácí vajíčka smilies/grin.gif
duben 07, 2008 11:40
Kamilo, : Ariana
to je skvělá finta s tou kurkumou. Dávám ji jen do rýže. Do knedlíků musím vyzkoušet. S knedlíky jsem si nedávno sama naběhla na vidle, neb můj muž chtěl ke své vynikající svíčkové pravé domácí knedlíky, tak jsem je zkusila a výsledek byl takový, jak popisuje Míša - nadýchané, ale zároveň pevné a nerozblemcané omáčkou. No, tak teď už asi knedlíky z pytlíku povoleny nebudou :-)
duben 07, 2008 11:52
jo a je v nich i nakrájená houska : alena tečkovaná
dělá je malá rodinná firma - myslím že z Buše - nemaj chybu. Já bych je takový neudělala.
duben 07, 2008 11:53
My kupujeme hotové : Ráchel
v Pohořelicích v restauraci u Vavříků a jsou výborné. Ale zrovna dneska bych si je dala s vajíčkem a hlávkovým salátem.
duben 07, 2008 11:59
To my máme rádi nadýchaný jemný knedle, kynutý s rohlíkem, : Myška
kdepak ňáký tvrdý papundekláče. "Knedla" (tak to říkáme v Brně) musí být jak peříčko. Nejlepší jsou domácí, protože to, co se prodává, to se skoro nedá jíst - drobí se, a rozblemcají. Ještě tak celkem dobré vařili v bufetu v Polaně a v Obzoru (bývalá nákupní střediska v Brně na Lesné). Prodávali je přes ulici.
duben 07, 2008 12:52
já dělám domácí odjakživa : Inka kuk
ale houskové s práškem do pečiva a jsou výborné.
duben 07, 2008 13:07
... : bb
-domácí kynuté s droždím, s houskou, vajíčko a žloutek navíc, aby byly žluté a při nadýchanosti neblemcavé
-domácí nekynuté hrnkové, s rozpuštěným máslem, žloutky s sněhem z bílků, jsou rychlé, nenadýchané, neblemcavé, dcera a já je milujeme
-v nouzi kupované knedlíky Komi, jsou-li čerstvé, jsou jedlé
-bramborovo-houskové, z horkých brambor, s houskou opečenou na másle, mňam, ke guláši i k zelí
duben 07, 2008 13:15
... : bb
a nejlepší jsou bosáky, klouzáky a kynuté u našich, jelikož je nemusím vařit
duben 07, 2008 13:15
bb, : Míša šíša
ty nekynuté hrnkové dělám někdy taky. Když je čas a chuť, stojí za to do nich přidat třeba ještě kousíčky uzeného, předvařené mrkve, posekaného pórku (zelená nať) - na řezu to pak dělá úžasnou barevnou mozaiku.
A co kulaté špekové knedlíky? To je taky dobrá baštonáda, ne? smilies/grin.gif
duben 07, 2008 13:31
ááááááách, óoooooch... : ivanka
takový suprový knedlíčky, nakrájený na kostičky, malinko osmahnutý, zalitý osolenym a malinko opaprikovanym vajíčkem, nebo raději dvěma, k tomu nakrájený rajčátko a kousek papriky....
pak kafínko....
dejte mi svátek, já už z toho mám haculinace

smilies/grin.gif smilies/grin.gif
duben 07, 2008 13:32
jo - a ježibaby, tak sem s receptama!!!! : ivanka
smilies/grin.gif
duben 07, 2008 13:33
... : bb
Míšo šíšo, tak tak, a nebo chlupaté se zelím maštěné husím sádlem, ve smaltovaném pekáči v troubě u kamen u našich a chodit na ně se lžící :-)
duben 07, 2008 13:35
jo a : Kamila
hrnkové do mikrovlnky, ty jsou taky skvělý!
duben 07, 2008 14:16
I z pytlíku se dají v nouzi knedle slušně udělat : wendy
přidáte domácí žloutek, nakrájíte do toho housku, necháte chvíli ležet vedle droždí a pak vaříte v páře. Kupované dobré aby člověk pohledal...
duben 07, 2008 14:17
Z pytlíku dělám jen bramborové, : Myška
a i tak mám oblíbené jen jedno tešto. Ty ostatní, nebramborové, jsem z pytlíku v životě nedělala, a ani tak nehodlám činit.
Díky za tip na večeři - chlupaté jsem nedělala už moc dlouho, tak se budu muset vybičovat.
duben 07, 2008 14:40
Tešto = těsto. : Myška
Ach ty ruce...
duben 07, 2008 14:40
Já dělám často jako přílohu žemličkové knedlíky, : mamča
což jsou vlastně špekové bez špeku. smilies/wink.gif
Naše rodina produkuje přemíru tvrdého pečiva, takže když housky (rohlíky) zgumovatí, nakrájím je na kostičky a nechám uschnout. Když jich je tak cca 12 ks, přidám trochu mléka, 6 vajec a přiměřeně (dle potřeby) hrubé mouky, a nemíchám, jen přehrnuju. Pak uplácám koule, které vařím 20 minut v osolené vodě.
Např. k jehněčímu, nebo pečenému vepřovému na česneku a majoránce, ev. se špenátem....jedna báseň ! smilies/cheesy.gif
duben 07, 2008 15:04
kamarádka Věra - kdysi majitelka Alíčkovy matky Mikyny : alena tečkovaná
pocházela z Plzeně a naučila mě bramborové houskové knedlíky. Uvařit brambory, oloupat, naňahňat vidličkou, přidat dětskou krupičku, vajíčka a pokrájenou housku. Uhníst těsto, udělat menší válečky a uvařit. Je to vynikající. I jenom přeba se zelím nebo s cibulkou
duben 07, 2008 15:23
Alena T. : mamča
Tyhle taky dělám, ale klidně z brknedle pytlíku, jen je zadělám mlékem, přidám vajíčko a housku. Mají tu výhodu, že hned plavou, takže se nepřichytávají ke dnu.
duben 07, 2008 15:30
holky : Kamila
tohle mi nedělejte! Snažím se s přicházejícím jarem shodit nějaký to deko a mám sliny jak Pavlovův pes!
duben 07, 2008 15:45
knedlíky : hipav
nejlepší jsou bramborové z e studenýcg vařených brambor,hodí se p pečeni,uzenému,ke špenátu,s vajíčkem a salátem ,prostě supr
duben 07, 2008 15:52
Kamčo, jaké já měla předsevzetí, že před dovolenou zhubnu do plavek ! : wendy
Ale to už nestihnu, pořáde je kolem mě takových dobrůtek, a vůli mám slabou. Jsem jen slabá žena. Mlsná.
mamčo - jehněčí jsme měli v neděli. Ekologické. A dostala jsem ke svátku Asijskou kuchařku a hned sem si vynašla recepis na jelení...ne, já teda nezhubnu, místo abych si nastrouhala jablíčka a mrkkvičku tak takhle vyvádím.
smilies/wink.gif
duben 07, 2008 15:57
a to jsme nezmínili : alena tečkovaná
předvýplatovou lahůdku - plněné bramborové knedlíky - původně uzeným, ale lze i salámem a k tomu zelí, nebo špenát - oblíbené jídlo mých dětí
duben 07, 2008 16:08
moje ústecká krásnobřezenská babička : alena tečkovaná
dělávala br. knedlíky z horkejch brmbor vařenejch ve slupce, krupičky a vajec - dělala malé šištičky, které krájela podélně. Byly vynikající i jen s cibulkou
duben 07, 2008 16:11
... : Majka
Ještě k těm kynuťáčům: míchám je v pekárně a jsou vynikající, pak přidám housku a je to bájo.
duben 07, 2008 17:44
A moje babička na Šumavě dělávala bramborový knedlíky ze žitné mouky, : Eva
máti vzpomínala, jak jí omývali, když je viděla poprvé: tmavé tvrdé koule, co nešly ani pořádně ukrojit, ale k vepřovému a zelí jsou perfektní, jen už je děláme z mouky pšeničné a studené brambory nastrouháme na hrubo, přidáme polohrubou mouku a uděláme celou mísu hmoty podobné sladké žmolence na buchty. A asi po 15 minutách vypracujeme koule o průměru asi 12 cm a uvaříme. Všechny návštěvy čumí, ale mají pak boule až za ušima smilies/grin.gif
duben 07, 2008 18:09
Hmmmm.... : skaz
a co noky a čerstvý, křehký hlávkový salátek,pro ty,co jí maso ještě křupavá pečená krkovička s trochou česneku a kmínu,podlívaná pivem?
duben 07, 2008 20:02
a horký chlupatý knedlíky : Alena Puntíkovaná
promíchaný se škvarkovým sádlem a kyselým zelím.....neskutečná lahůdka.
duben 07, 2008 22:29
Aleno T, : bb
ty od kamarádky z plzně jsou asi hodně podobné těm mým br., co jsem psala nahoře, akorát že já to dělám z horkých brambor a tu housku osmahnu předem na másle, krupička jim dá kyprost - recept nemám od kámošky, ale z knihy Pochoutky z brambor, našla jsem to když jsme měli chuť na br. knedle a nebyly předem uvařené brambory

a ty šištičky z horkejch vařenejch brambor, žloutků a krupičky dělala moje babička z Valtířova, naučila se to v mládí, když byla v Praze u paní notářové jako společnice, sekretářka a opatrovatelka jejího pekinéze. Doma na Vysočině dělaly jen klouzáky a chlupaté,v Praze u notářů jedli ty jemné. Ve Valtířově je naučila i paní Lichtenbergovou a paní Dankovou, a moje máma to převzala a dělá je doteď. Jsou výborné, jemné a jakoby lehké, musí se na ně chodit do pekáče do trouby, dokud tam jsou. K masu, zelí, i samotné.
duben 08, 2008 00:17
... : bb
jo, ty bramborové s houskou dělám kulaté

Babička horké i studené vařené brambory na knedle i placky lisovala, nestrouhala, měla ruční lis, dlouho mi trvalo, než jsem sehnala takový, ze kterého by při lisování nelezla kolem lisu ven celá brambora ve tvaru placky, ale jen prolisovaná lisem pěkně dolů. Dva jsem vyhodila, až teď konečně ten pravý, vypadá jako obří lis na česnek, a navíc se dá mýt v myčce.
duben 08, 2008 00:20
já vždycky myslela, : Alena Puntíkovaná
že ty bramborový knedlíky ve formě šištiček jsou severočeská specialita - alespoň v rodinách mých ústeckých kamarádek se vaří dodnes. Tuhle jsem je dělala - můj muž - originál středočech - na ně dost vyjeveně koukal - ale chutnaly mu. A já zamáčkla slazu a vzpomněla na dětství.
duben 08, 2008 04:43
No to je najednou knedliků : NČ
Už jsem teď línější, takže jsem objevil pytlíkový asi za 13 Kčs v Albertovi. Přidat žloudek, dva včerejší nebo předvčerejší rohliky z mikropytliku na kostky, 1/4 l vody, zahníst, pak smatlat dvě šišky, nechat šišky 10 minut ležet, pak prsknout do solený vařicí vody a za 20 minut je to hoto. Krájet samože nítí!
Ty, co pak zbydou (a musej zbejt), tak s vejcema- kostky pěkně vosmáhnout dokřupava (votáčim jednu po druhý, sice pracný ale vyplatí se), pak chvíli nechat pánev vochladnout (asi 2 min.) aby zalitý vejce nebyly hned upražený uplně dosucha, pak zalejt vejcema a zpátky na plotnu, pomíchat, a vodstavit ještě když jsou vejce nepatrně (!!!) "tekutý". A když zbyde šťáva z vepře nebo z kuřete, tak na talíři zakápnout jednou až dvěma žícema tý horký šťávy. Skvělý! Jde k tomu vogurek i volivy. Jo a hlavně! Dva Starouše 10°.
duben 08, 2008 05:33
od te doby, co mam domaci pekarnu : mila1
troufnu si i na tyhle knedliky.. doporucuju tenhle recept, jsou super..
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3468

nejlepsi na tom je, ze pekarna udela nadherne testo a dal se s tim pracuje
dle navodu.. jsou spis tuzsi, nejsou to takove ty klasicky nadychane, ale
tak to mame radeji
duben 08, 2008 10:46
Knedlíky? : Michal
Ameriku na vás! Zkuste uvařit dobré knedle, tak akorát, z "mouky na všechno" (All purpose flour), a budete vděčné za vše co knedlíky připomíná byť i jen jménem. Teda krom chicken dumplings, přeloženo jako kuřecí knedlíky. Popis: bláto kde se nepozná kde končí kuře a začíná knedlík.
duben 27, 2008 02:40
Napsat nový komentář

    Upozornění: Redakce si vyhrazuje právo mazat příspěvky nevhodné, vulgární a obsahující neplacenou reklamu

quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley
Smiley


Tyto znaky opište


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]