O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...
Kontakty
Napište nám |
Poradna Kudlanky |
Právní poradna |
Související články
- TŘI KŘENOVÉ OMÁČKY
- BOLOŇSKÁ OMÁČKA PODLE FLORENTÝNY
- TRESKA FOFREM A LAHODNĚ
- KUSKUS KROK ZA KROKEM
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 1
- VŠECHNO O SMAŽENÍ - 2
- SMAŽENÁ JABLÍČKA
- ŽALUDOVÁ MOUKA - ZNÁTE JI?
- SUŠENKY Z ŽALUDOVÉ MOUKY
- ŽIVOT JE PLNÝ VÝZEV
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 1
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 2
- UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3
- DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY
- SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY
- VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO
- KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY
- OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY
- BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY
- VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY
- CHLEBÍČKY A JEDNOHUBKY PODLE FLO
- SNÍDANĚ U FLORENTÝNY
- MRAMOROVÁ BÁBOVKA
- PŘÍRODNÍ ŘÍZEK PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNKA S CHŘIPKOU
- ZÁKLADNÍ NÁVOD NA DUŠENOU RÝŽI
- VŠECHNO O ZAPÉKÁNÍ OD FLORENTÝNY
- SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY
- GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO
- DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA DĚLÁ DOBRÉ MOJITO
- FLORENTÝNA JÍŠKU UMÍ!
- MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY
- MEDAILONKY OD FLORENTÝNY
- JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY
- PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ
- VÍDEŇSKÝ GULÁŠ
- HUMMUS OD FLORENTÝNKY
- TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ
- FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ
- FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA
- TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY
- FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM
- FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE
- LEČO PAR EXCELLENCE
- DOMÁCÍ MÁSLO KROK ZA KROKEM
- ČOČKOVÝ SALÁT OD FLORENTÝNY
- VANILKOVÉ ROHLÍČKY OD FLORENTÝNY
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- PEČENÍ KROK ZA KROKEM PODLE FLO
- VEPŘOVÝ GULÁŠ SE SLANINOU
- VELIKONOČNÍ JIDÁŠE
- JAK VAŘÍM KOKOSOVÉ KARI?
- ADOPTUJTE HOT DOG!
- PRÁZDNINY V KUCHYNI
- ČOKOLÁDOVÝ MOUČNÍK PRO HŘÍŠNÉ DUŠE
- GUACAMOLE ANEB ETUDA S AVOKÁDEM
- PESTO - UNIVERZÁLNÍ RECEPT
- BRAMBORÁKY OD FLORENTÝNY
- DVĚ VEJCE DO SKLA
- SUPERČOČKA OD FLORENTÝNKY
- RECEPT PRO JEDNU PÁNEV A PĚT MINUT ČASU
- HRACHOVÁ KAŠE OD FLORENTÝNY
- LETNÍ KUŘE OD FLORENTÝNY
- BLBOUN V ČESKÉ KUCHYNI
- DOMÁCÍ VEKA OD FLORENTÝNY
- O BRAMBORÁCÍCH OD FLORENTÝNY
- FLORENTÝNIN HOLANĎAN PRO LABUŽNÍKY
- ŠOULET ANEB POMALU PEČENÉ KROUPY, FAZOLE A MASO
- FLORENTÝNIN LUXUSNÍ NADÍVANÝ BŮČEK
- FLORENTÝNINA ŽEMLOVKA ČILI ZEMLBÁBA
Přihlášení
Anketa
KUŘE NAPLACATO OD FLORENTÝNY |
![]() |
![]() |
![]() |
Neděle, 05 červenec 2020 | |||||
Strana 1 z 3 ![]()
Ovšem gril klidně můžete nechat stát v kůlně, protože tohle kuře se peče v troubě, jen se jako grilované tváří díky suché směsi koření.
Jak připravit kuře naplacato
Prvním krokem na vaší kuchařské cestě za placatým kuřetem bude práce s nožem. Kuře je třeba zbavit páteře, aby se následně dalo rozevřít. Je to úplně stejné, jako když se chystáte kuře vykostit, ovšem zde ho nebudete muset zbavit všech kostí, ale pouze několika málo z nich. [Pozn. postup na vykostění kuřete je zde: Jak vykostit kuře.]
Položte si celé kuře na pracovní desku prsíčky dolů a páteří nahoru. Zaberte za jedno stehno a zkuste ho trochu vypáčit směrem nahoru, mělo by v kloubu povolit a lupnout, čili se v kyčli vykloubit. Totéž udělejte i s druhým stehnem. Činíte tak proto, že k páteři přiléhá silná pánevní kost, přes kterou se nožem nedostanete; jediná průchodná cesta je skrz kyčel mezi kloubní hlavicí a jamkou, pokud ji takto uvolníte. Nyní můžete páteř odříznout po obou stranách. Nahoře se proříznete přes tenoučká žebra a dole máte připravenou cestu skrz kyčel. Totéž po druhé straně. Při vyjmutí páteře zbavíte kuře i biskupa a případného krku.
Kuře otočte a rozložte ho naplacato. Odřízněte poslední, třetí díl křidýlek, není na něm maso a zbytečně by se při pečení připalovalo. Nakonec obraťte stehna tak, aby ohyb směřoval doprostřed.
Ještě můžete trochu shora zatlačit na hrudní kost, aby kuře tlakem povolilo a ještě lépe se narovnalo. Máte-li rádi pitvání a vykošťování, lze některé kůstky v oblasti hrudního koše zevnitř vyříznout a docílit tak ještě ploššího tvaru.
Já tam tyhle kůstky ráda nechávám, pokud to jde. To proto, že kuřecí prsa jsou na rozdíl od stehen náchylnější na vysušení při pečení, takže cokoli brání průniku tepla do jejich oblasti, brání zároveň i vysušení.
Jak ochutit kuře naplacato
Tady si myslím taky užijete. Kuře naplacato se dá ochutit všemi myslitelnými způsoby jako klasické pečené kuře. Citron, rozmarýn, bylinky, olivový olej, česnek, paprika, kmín, máslo, sádlo, pepř, sůl, provensálské bylinky, tymián… cokoli si vzpomenete nebo máte rádi. Já jsem pro vás tentokrát připravila suchou směs koření na kuře, která vám ukáže zase jiné možnosti.
|
< Předch. | Další > |
---|