O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 

Syndicate


JABLEČNÝ KEČUP PDF Tisk E-mail
Neděle, 12 leden 2020
Tak jsem si četla, co všechno a jak se „falšuje“ – například že do rajských kečupů se přidávají jablka, aby se jimi nahradila dražší rajčata. A pak jsem náhodou objevila přímo jablečný kečup. Ani jsem netušila, že existuje. Jelikož jablek máme doma ještě dost, rozhodla jsem se ho zkusit uvařit. A musím vám sdělit, že je to výborná omáčka k masu.


 

 

Přímo kečupem bych to nenazvala, ale každopádně je to velmi chutné a já jdu vařit další dávku. Mj. množství si přizpůsobte – můžete zkusit jen z půlkila, stejně tak můžete vyrobit i jemnější verzi, když budete s kořením šetřit. Prostě chutnejte, ochutnávejte a tvořte!

 

 

 

 

 

Image result for jABLEČNÝ KEČUP"

1 kg jablka 

3 ks cibule

1 hrnek cukr

1 šálek octa nebo

1 šálek citrón

1 lžíce kari

1 lžička pálivá paprika

1 lžíce sůl

6 stroužek česnek

2 lžíce rozinky

1 lžíce hořččičné semínko

1 lžička mletý pepř

  

Jablka oloupat a odstranit jadérka, a cibuli nakrájíme na menší kousky a s trochou vody povařit do husta. Pak vše rozmixovat.

 

Postupně přidávejte další ingredience – jako cukr, ocet a koření - a chvíli povaříme. Plníme horké do sklenic, uzavřeme, otočíme „vzhůru nohama“ a máme hotovo. Jak říkám - kdo chce mít výsledný produkt jemnější, tak ať dá koření méně.

 

PŘEJU DOBROU CHUŤ!

ANDREA

 

 

 

Komentáře (0)add feed
Napsat nový komentář

Pro komentování je potřeba, abyste byli přihlášeni. Pokud nemáte ještě svůj účet, prosím zaregistrujete se.


busy
 
< Předch.   Další >
[CNW:Counter]