Pátek, 01 prosinec 2017 |
 Dodnes si vzpomínám na scénu z jedenáctého dílu pořadu Možná přijde i kouzelník, kdy nafintěná Jaruš ve večerních šatech prohlásila, že si jen tak odskočila od plotny. Tak já jsem si prosím pěkně taky odskočila od plotny, jen bez těch večerních šatů...
|
|
Neděle, 26 listopad 2017 |
O červené řepě toho bylo napsáno již spoustu, protože ve své tvrdé dužnině ukrývá množství vitamínů a minerálů a je známá přílohová zelenina. Ovšem – nemusíme ji jíst jen naloženou na kyselo… Čerstvou stačí přistrouhat k trošce mrkve, rukoly, cherry rajčátkům a hrsti oliv. Hotový salát pak zakápnout limetovou šťávou, dozdobit petrželovou natí a slunečnicovými semínky.
|
|
Neděle, 19 listopad 2017 |
 Tohle těsto je neuvěřitelně dobré a dá se z něj vyrobit mnoho lahodností. Pokud se nerozhodnete přímo pro šátečky či koláčky, můžete zkusit i koláč... Vykrojila jsem z těsta 4 kruhy do dortové formy. Na první kruh v dortové formě jsem na těsto dala švestková povidla s rumem, dala další kruh těsta a ten natřela tvarohovou nádivkou, další kruh těsta a potřela meruňkovou marmeládou a navrch poskládala jablka, pokrájený na plátky a posledním kruhem těsta přikrýt a propíchat špejlí.
|
|
Pátek, 27 říjen 2017 |
Moje tchýně dělá ty nejlepší játrové knedlíčky na světě. A v tom je ten problém. I když se zuby, nehty a vařečkami držím jejího receptu, nikdy to není to samé. Hádám, že dobře znáte, jak dokáže ublížit věta: víš miláčku, ale od maminky to chutná jinak… Zadržte slzy, protože tohle bude nakonec happyend. Hned, jak se k němu dostanu.
|
|
Středa, 25 říjen 2017 |
Tortilla (španělská výslovnost tortija, původním významem dortík) je druh tenkého chleba, placka, původem z španělské resp. arabské kuchyně jako placka z cizrny, která byla jako název přes španělské dobyvatele přenesena do Nového světa. Může být nejčastěji z pšeničné nebo kukuřičné mouky.
|
|
Středa, 18 říjen 2017 |
Moje maminka měla doma maďarskou kuchařku a vařívala podle ní. Nikdy jsme ovšem v Maďarsku nebyli a vůbec netuším, kde se u ní vzala tahle chuť experimentovat. Jak se říká, každého mužského poznamená maminčina kuchyně na celý život, a celý život bude srovnávat s tím, jak vařila jeho maminka.
|
|
Úterý, 17 říjen 2017 |
 Je mnoho jídel – polévek, omáček – do kterých potřebujeme zeleninový bujón. Máme dvě možnosti – buď koupit kostky, nebo si ho doma sami udělat. Na bujón nám skvěle poslouží slupky a odřezky z kořenové zeleniny, brambor, cibule, pórku a česneku. Stačí je zamrazit a až jich budeme mít dostatečné množství, cca půl hodinky povaříme a buď vzniklý vývar použijeme, nebo zamrazíme ve formě kostek.
|
|
Neděle, 15 říjen 2017 |
 Šípky – plody šípkové růže - právě dozrávají a je jich všude plno. Obsahují velké množství vitamínů; ve 100 g dužiny najdeme 200 až 500 mg vitamínu C, což je skoro 10x větší množství vitamínu C než u citronů. Dále v nich najdeme vitamíny A, K, B1, B2 a B3, vápník, hořčík, fosfor, draslík a další látky. a působí preventivně proti infekcím a nachlazení, což se v podzimním období skvěle hodí.
|
|
Čtvrtek, 12 říjen 2017 |
Domácí máslo se vzhledem k cenám másla a jeho nedostatku v obchodech stalo poslední dobou velkým tématem. Pokud si chcete na výrobu másla udělat vlastní názor a případně si ho vyzkoušet, mám pro vás kompletní návod se všemi výhodami a nevýhodami, které ho doprovázejí.
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>
|
Výsledky 92 - 104 z 488 |