Neděle, 18 březen 2018 |
 Velikonoční jidáše s sebou nesou spoustu příběhů. Ten hlavní z nich, totiž že jidáše symbolizují provaz, na kterém se oběsil proradný a zrádný Jidáš, určitě znáte. Ale protože jsou Velikonoce zároveň svátky jara, symbolizující konec zimy a začátek nového života, prolíná se jimi i pohanská tradice, a tak můžou mít taky symboliku ptáčků, raků, šneků, housátek, hadů, ježků a třeba i želviček. Záleží na tom, k jakému zvěřinci inklinujete.
|
|
Středa, 07 březen 2018 |
 Pokud to máte poblíž, vřele vás tam odpoledne mezi čtvrtou a sedmou zvu, respektive doporučuju, abyste se pokochali těmi nejluxusnějšími vůněmi, které přivedla na svět nesmírně šikovná Iva Trhoňová. Ano, ta, jejíž knížku plnou receptů na nejrůznější dobroty „RUCE V MOUCE“, nakladatelství už po několikáté dotiskuje (inu, bestseller), tam bude mít autogramiádu, a při té příležitosti...
|
|
Úterý, 06 březen 2018 |
 Vepřový guláš s trochou slaniny je vlastně taková vylepšená verze dobře známého prázdninového buřtguláše. Stačí jen několik surovin, trochu vyhrnuté rukávy a za těch pár chvil v kuchyni se vám dostane mnohonásobně víc ohlasů, dost možná i děkovačky ve stoje.
|
|
Úterý, 30 leden 2018 |
Buďme upřímní, omýt syrové kuře, osolit ho a dát ho do trouby zvládne i naprostý začátečník. Ti bystřejší dokonce troubu i zapnou. Jemné finesy kuchařského umění jsou však cestou k dokonalosti, a tak i něco tak obyčejného, jako pečené kuře, může skrývat pár tajemství.
|
|
Pondělí, 29 leden 2018 |
 Není většího potěšení, než psát o nějakých lahůdkách, když se snažíte zhubnout... Já jsem právě ve fázi, že jsem si to tvrdě nařídila a vymyslela si takové postihy, pokud svá předsevzetí nesplním, že teď už fakt se musím nějak dostat trošku to lidské podoby. No - a pak se mám koukat na ten níže prezentovaný obrázek... To je přeci přímo "čínské mučení"!!!
|
|
Středa, 24 leden 2018 |
 Je to již pár dní co se navěky změnil můj život. Stalo se to náhle, bez varování a zajisté to ovlivní generaci mých pravnuků, vnuků, budoucích manželek, manželů, jejich dětí i smetí. Ani nevím, jak mě to vlastně napadlo. Ještě když jsem vstupoval do supermarketu na našem sídlišti, netušil jsem zradu...
|
|
Úterý, 23 leden 2018 |
 Tak nejprve trochu „vědeckého moudra“: pokud si rádi dáte sladké brambory, pak vězte, že máte jeden z nejlepších zdrojů kvalitních sacharidů. Typickou jemnou nasládlou chuť získají ale až s tepelnou úpravou, nejčastěji pečením nebo grilováním. Škroby v nich obsažené se štěpí na cukry, důležitá je také lepší vstřebatelnost provitaminu A neboli betakarotenu.
|
|
Čtvrtek, 11 leden 2018 |
Ahoj lidi, neustále veřejně tvrdím, že je bramborák mým zamilovaným jídlem číslo jedna. Problém je, že na blogu Kuchařky pro dceru o něm není ani vidu, ani slechu. Takže to vypadá, že svůj vztah s bramborákem beru vlažně a jen na lehkou váhu. Je to ode mne nehoráznost. Ba přímo troufalost.
|
|
Úterý, 02 leden 2018 |
 Našla jsem při uklízení svou starou psanou kuchařku - a v ní svůj starý recept na sekanou; a rozhodla se, že by nebylo špatné, ji zase udělat. Jednak je dobrá hned ten den, např. s lahodnou brkaší, následně je fantastická jako studená druhý den do sendviče. No, a myslím, že tahle sekaná má vše, co by měla mít. Skvělou barvu, skvělou strukturu a skvělou chuť. Koukněte:
|
|
|
|
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>
|
Výsledky 79 - 91 z 488 |