O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

ŠTOLA – PROČ JEN NA VÁNOCE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 říjen 2015

Štola je podle hornické terminologie horizontální vzestupné nebo sestupné ražené důlní dílo s jedním vyústěním na povrch; ve stavebnictví a vodohospodářství se slovo užívá pro technickou podzemní chodbu nebo prostor pro kanalizační či vodovodní stoku, štola je i součást liturgického oděvu v katolické církvi. Může ji obléknout jen nositel svěcení; biskup, kněz a jáhen. A konečně štola je i druh pečeného vánočního moučníku. Má tvar bochníku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“ a pochází z Německa. Dnes se budeme věnovat té poslední….
 
SPARERIBS ČILI ŽEBÍRKA PDF Tisk E-mail
Neděle, 27 září 2015
Dnes vám tu předložím ještě jeden a obávám se pro letos poslední grilovací recept, vlastně spíš je to povídání. Je od mého kamaráda žijícího v Norsku. Spareribs je ta část masa, kostí a chrupavek, kterou docílíme vykostěním kotlet na hranici bůčku, ale nesmíme kostit moc důkladně. Řez vedeme ledabyle, aby nám na kostech zůstal dostatek masa. Při nákupu spareribs u řezníka jsme na pozoru!
 
ZÁVITKY Z MLETÉHO MASA - ANEB CO DŮM DÁ PDF Tisk E-mail
Úterý, 22 září 2015
Závitky, respektive ptáčky, jde udělat snad téměř ze všeho. Z hovězího, vepřového, drůbežího... a co já vím jakého masa ještě. A pochopitelně, že to jde i z mletého, jen je to na jednu stranu o něco složitější - máme-li si vytvořit tu patřičnou placičku a tu pak zavinout. Jinak - co dáme všechno dovnitř, záleží už jen a jen na fantazii "tvořitele" a ještě víc na tom, "co dům dá".
 
PERKELT ZE TŘÍ SUROVIN OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 13 září 2015

Sotva se někde řekne perkelt, okamžitě mě napadne souvislost s rychlou večeří. Přestože perkelt zavání maďarskými vůněmi plnými papriky a dlouhým dušením, pravda je to jen z jedné poloviny. Paprika rozhodně ano, ale dlouhé dušení v žádném případě. Když už, tak krátké vaření, ale k tomu se ještě dostanu.Perkelt je takový vzdálený příbuzný guláše. Obsahuje maso nakrájené na kostky a obsahuje cibuli a papriku. Tam ale veškerá podobnost končí a začíná kuchařův jásot nad tím, jak je to snadné a rychlé.

 
PLACEK ZE STROUHANKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 07 září 2015
Nějak moc kupujeme pečivo a nestíháme ho včas sníst. Takže mám doma kvantum báječné strouhanky. Dneska odpoledne jsem snad hodinu vrčela mixérem, abych to všechno zpracovala. Nasáčkovala do igeliťáčků a šoupla do mrazáku. Pak mne napadlo zeptat se chytrejch na internetu, jestli se nedá udělat "něco" ze strouhanky... A víte, že jo? Tedy - vy třeba víte, ale já rozhodně nevěděla.
 
VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 srpen 2015
Znáte ty články typu Vychytávky do kuchyně, které letos rozhodně musíte mít? Tak přesně takový dnes ode mě nedostanete.Nebudu vám na nos věšet žádné bulíky, které za měsíc odložíte, ale ukážu vám, co je skutečně nezbytné vybavení pro každou kuchyň a bez čeho se nikam neposunete. Vysvětlím vám přitom, proč to tak je a proč byste tyhle věci měli mít stále po ruce, každý den vašeho vaření. Prostě je to vychytaný seznam.
 
PANGASIUS - JÍST ČI NEJÍST? PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 srpen 2015

Po internetu koluje bezpočet různých upozornění a varování před škodlivostí toho či onoho, většinou se s tím setkáváme formou přeposlaného e-mailu od známých. Ovšem nikdo (nebo jen málokdo) se obtěžuje si prověřit, jestli je ta informace z důvěryhodného zdroje, jestli je vůbec pravdivá. Před několika lety se přesně tímto způsobem rozšířil e-mail upozorňující na škodlivost pangasia. Pro úplnost jej sem překopíruji:    

 
SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 červenec 2015
Loni jsem napsala dost zásadní, oči i pusu otvírající článek o základní salátové zálivce. Pokud jste článek nečetli, rozhodně se k němu vraťte, protože je o salátové zálivce zvané vinaigrette a jmenuje se Sedmero salátové bohyně. Píšu v něm, že veškeré kouzlo salátu vůbec nespočívá v receptu na zálivku, ale jen a pouze v tom, jak zálivku dostanete na salátové listy. I úplně obyčejná zálivka z oleje a octa může chutnat neskutečně dobře, když ji pečlivě smícháte se salátovými listy.
 
ZMRZLINKA.... ÁÁÁÁCH... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červenec 2015
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O tom, jak vznikla první skutečná zmrzlina, existuje více verzí. Některé prameny uvádějí, že to byli Mongolové, kteří ji rozšířili. Připravovali různé ochucené nápoje z mléka (kozího, velbloudího a jačího). Tyto nápoje ale díky chladnému horskému klimatu často zmrzly. Recepty na takto vyrobenou zmrzlinu měl ve třináctém století přivézt do Evropy cestovatel Marco Polo.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 66 - 78 z 381
[CNW:Counter]