O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 únor 2017
Panna cotta, velmi oblíbený restaurační dezert, má tři ukazatele úspěšnosti: míru třaslavosti, míru sladkosti a míru smetanovosti. Stačí všechno tohle správně odhadnout a budete za hvězdu téměř michelinskou. Ze všeho nejlepší na tom je, že pokud víte, jak na to, ze tří surovin vyrobíte během tří minut tříhvězdičkový dezert. Přesně takový, jaký se podává po nedělním obědě a společně se pak pějí ódy stran kuchařky, která se tak pěkně postarala o blaho svých blízkých.
 
JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 leden 2017
Játrová paštika se ve vyspělých kuchařských kruzích honosí pojmenováním pâté i parfait; vy ji ale klidně říkejte Májko, Majko nebo Mařenko. Jakmile totiž poznáte, jak snadný je recept, bez váhání ji adoptujete do své rodiny a budete pro ni potřebovat nějaké familiérní pojmenování. Požadavky má tahle játrová paštika jen tři: trochu jater, ideálně jemných kuřecích, kostku másla, a pak ještě 15 minut vašeho času.
 
MEDAILONKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 leden 2017

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak postupovat po kuchařském žebříčku k vyšším metám, třeba až k dokonalému bifteku. Za vepřovou panenku totiž neutratíte celou výplatu a postupně si zvyknete, jak zprudka opéct maso na pánvi a připravit z něj skvostný steak.

 
NĚCO JAKO PIZZA PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 prosinec 2016
Dokonce i já, milovnice všeho sladkého, si občas ráda dám něco jiného - a věřím, že v těchto dnech by něco podobného, co vám dnes nabízím,  by přišlo k chuti i vám. Je to velmi jednoduché a super jako svačina, lehká večeře i fofr pohoštění pro návštěvu. Můžete to použít jako hezký předkrm, a pokud to náhodou naplníte něčím sladkým - je to jen na vás, co dovnitř dáte - může to být i dobrý a "jiný" moučník.
 
ŠÍPKY - SLADCE NAMRZLÉ PDF Tisk E-mail
Středa, 07 prosinec 2016
Image result for KRESBA ŠÍPKŮŠípky patří k posledním darům, které nám příroda v průběhu roku štědře nabízí. Syrové šípky se nedají jíst, ale po tepelné úpravě dostanou jedinečnou chuť, díky níž mají v kuchyni od pradávna čestné místo. Šípek je nejdostupnějším vydatným zdrojem vitaminů C a A, a minerálů. Naši předkové používali šípek pro jeho chuť, dostupnost a léčebné i preventivní účinky. Málokdo též ví, že díky kombinaci obsaženého vápníku, rutinu a vitaminu C jsou šípky úspěšným přírodním lékem proti paradentóze a onemocnění dásní.
 
UTOPTE SI SVÉHO ŠPEKÁČKA PDF Tisk E-mail
Středa, 30 listopad 2016
Výsledek obrázku pro UTOPENCIKdyž jsem o tom tak uvažovala, uvědomila jsem si, že jsem nejedla párky ani buřty už nejmíň dvacet let... Takže ani špekáčky - připravované na ohýnku či naložené v báječném láku s cibulí - pikantní hospodskou klasiku - utopence. Ony  se hodně dlouho nedaly sehnat - ty opravdové,  z masa.
 
ZNÁTE PECIVÁLKY? PDF Tisk E-mail
Úterý, 29 listopad 2016
Peciválky byly staročeské tradiční podkrkonošské jídlo, vařilo se  většinou v období Vánoc.... Kynuté peciválky se plnily speciálně uvařeným mákem (strouhaným), vařeným s mlékem, citronovou kůrou, cukrem + přidávaly se rozinky a někdy i spařené, nakrájené mandle.
 
LIGUÉRE... LIGUÉRE... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 24 listopad 2016
Výsledek obrázku pro HOMEMADE Chocolate liqueurNastává období sladkých likérů… Vaječný – to je velmi známý vánoční dámský nápoj. Ale není sám – dalším takovým lákadlem k večerní detektivce je i likér čokoládový…Ale protože je co domácnost, to jiný recept, nabízím vám tři varianty - třeba se vám některá z nich bude líbit a lahodný nápoj si podle některého receptu připravíte...
 
MÍCHANÁ VAJÍČKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 30 říjen 2016
Moje tajná ingredience je pochopení jedné základní pravdy: kouzlo úspěchu v kuchyni totiž neleží v žádných tajných ingrediencích. K nepříčetnosti mě dovádějí kuchařky pro začátečníky, které neučí vařit z běžných surovin, ale namísto toho se uchylují k úskokům s uzeným lososem, efektně zakroucenými krevetami nebo čerstvými artyčokovými srdíčky – jakoby stačilo zmínit, co jste do jídla dali, a strávníci z toho automaticky musí dostat záchvat nesmírného blaha.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 66 - 78 z 429
[CNW:Counter]