O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

VVYCHYTÁVKY DO KUCHYNĚ OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 20 srpen 2015
Znáte ty články typu Vychytávky do kuchyně, které letos rozhodně musíte mít? Tak přesně takový dnes ode mě nedostanete.Nebudu vám na nos věšet žádné bulíky, které za měsíc odložíte, ale ukážu vám, co je skutečně nezbytné vybavení pro každou kuchyň a bez čeho se nikam neposunete. Vysvětlím vám přitom, proč to tak je a proč byste tyhle věci měli mít stále po ruce, každý den vašeho vaření. Prostě je to vychytaný seznam.
 
PANGASIUS - JÍST ČI NEJÍST? PDF Tisk E-mail
Úterý, 18 srpen 2015

Po internetu koluje bezpočet různých upozornění a varování před škodlivostí toho či onoho, většinou se s tím setkáváme formou přeposlaného e-mailu od známých. Ovšem nikdo (nebo jen málokdo) se obtěžuje si prověřit, jestli je ta informace z důvěryhodného zdroje, jestli je vůbec pravdivá. Před několika lety se přesně tímto způsobem rozšířil e-mail upozorňující na škodlivost pangasia. Pro úplnost jej sem překopíruji:    

 
SALÁTOVÉ ZÁLIVKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 27 červenec 2015
Loni jsem napsala dost zásadní, oči i pusu otvírající článek o základní salátové zálivce. Pokud jste článek nečetli, rozhodně se k němu vraťte, protože je o salátové zálivce zvané vinaigrette a jmenuje se Sedmero salátové bohyně. Píšu v něm, že veškeré kouzlo salátu vůbec nespočívá v receptu na zálivku, ale jen a pouze v tom, jak zálivku dostanete na salátové listy. I úplně obyčejná zálivka z oleje a octa může chutnat neskutečně dobře, když ji pečlivě smícháte se salátovými listy.
 
ZMRZLINKA.... ÁÁÁÁCH... PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červenec 2015
Sníh a led ochucený medem nebo ovocnou šťávou znali už ve starém Řecku a ve starém Egyptě. O tom, jak vznikla první skutečná zmrzlina, existuje více verzí. Některé prameny uvádějí, že to byli Mongolové, kteří ji rozšířili. Připravovali různé ochucené nápoje z mléka (kozího, velbloudího a jačího). Tyto nápoje ale díky chladnému horskému klimatu často zmrzly. Recepty na takto vyrobenou zmrzlinu měl ve třináctém století přivézt do Evropy cestovatel Marco Polo.
 
OVČÁCKÝ KOLÁČ PDF Tisk E-mail
Středa, 24 červen 2015
Jak se dozvíte dál, je to zase jedno takřka celosvětové jídlo, samozřejmě existující pod různými jmény. Jen v naší české kuchyni ho, pokud vím, neznáme, ale to se dá snadno napravit, že? Nejdřív ale trochu té historie. Poprvé se tohle jídlo (podle Wikipedie) prý objevilo roku 1791 pod jménem Cottage Pie. V roce 1870 se už objevuje jako Shepherd's pie.   
 
DOMÁCÍ ZMRZLINA OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 červen 2015
Asi nemusím moc dlouho vysvětlovat, že domácí zmrzlina je poměrně slušná výzva pro každého milovníka studeného a sladkého. Proč? Když doma v obyčejném mrazáku zmrazíte sebelepší smetanový krém anebo ovocné pyré, vytvoří se v něm při tuhnutí hrubé krystaly vody, které pak drhnou na jazyku a vůbec vám nedopřejí vychutnat si chuť původních surovin. Jo a navíc to může být tuhé jako kámen, když to s mražením přeženete.
 
FRANKFURTSKÁ OD MAMINKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 07 červen 2015
Už pár let se pokouším o Frankfurtskou vepřovou pečeni „jako od maminky“. Docela to zvládám, chutná skvěle, ale ať dělám, co dělám, není to to ono, není jako od mámy. Když ji vařila ona, byl provoněný celý byt, už i na chodbě domu jsem věděl, co bude k obědu. Tohle prostě nedokážu a vlastně vůbec nevím, proč.
 
GOLUBCE - ZELNÉ ZÁVITKY PDF Tisk E-mail
Středa, 20 květen 2015

Máme rádi jídla co se uvaří skoro sama, předpisy nekomplikované a snadné. Přesto někdy po těch složitějších sáhnu, to když výsledek je úměrný vynaložené námaze. Tady je na ukázku jeden z těch pracných, ale výsledek - posuďte sami. Pochází z mé oblíbené knihy od Josepha Wechsberga, „The Cooking of Vienna's Empire“, což překládám "Jak se vařilo za Rakouska",  z části věnované maďarské kuchyni.

 
UMĚNÍ ČESKÝCH OMÁČEK - 3 PDF Tisk E-mail
Středa, 13 květen 2015

Jak to vaří Florentýna:  báječně, jak jinak. A proto tu dnes máme plno receptů na další veleúspěšné Florentýniny omáčky. Ještě pár dalších je připraveno, takže komu se ani tentokrát netrefí do noty (nebo spíš do chutě), nevzdávejte to, další čtyři či pět nových receptů mám v záloze. Tak dnes první čtyři smetanové...

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 66 - 78 z 376
[CNW:Counter]