O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

VINNÁ KLOBÁSA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 21 prosinec 2015
Až do svých zhruba 30 let jsem v podstatě nevěděla, že něco jako vinná klobása existuje. Celý svět ji přede mnou tajil jako vřeteno kolovrátku před Šípkovou Růženkou. Ale i ta se jednou nechala nachytat zlou babiznou, která na sebe vzala podobu líbezné stařenky. K vyzkoušení vinné klobásy mě přemluvil můj drahý muž, když na sebe vzal podobu líbezného mladíka s balíčkem z řeznictví v ruce.
 
NALOŽENÁ ZELENINA PDF Tisk E-mail
Neděle, 06 prosinec 2015
Ráda bych se vás všech zeptala na jakékoliv informace a recepty, které se týkají nakládání zeleniny. Zaujal mě totiž komentář Aknely pod jedním článkem, kde píše, že si doma nakládá různé druhy zeleniny, a že je to jednoduché. Já sama mám zkušenosti jen s nakládáním zelí v malém množství, ale velmi nám to domácí kvašené chutná.
 
ÓDA NA VAJEČNÝ KOŇAK OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Úterý, 01 prosinec 2015
Když dojde na vaječný koňak (a že na něj s příchodem Vánoc zaručeně dojde!), nedám dopustit na domácí výrobu. To, co se v obchodech skrývá pod podobným názvem, mi připadá jako výsměch českým hospodyňkám. Copak tu směs chemie, barviv a divného alkoholu opravdu chce někdo pít? Ukážu vám, jak na vaječný koňak s kapkou fištronu. Pardon, vlastně se špetkou muškátového oříšku.
 
BÁJEČNÝ KUSKUS - PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 23 listopad 2015
Začínají nám velmi hektické dny, kdy většinou málokterá má náladu a čas na nějaké složité vyváření. A tak se jistě bude hodit recept na chutné a hlavně velmi rychlé jídlo. Ne každá ho zná a ne každá ho umí připravit tak, aby to bylo opravdu dobré. Perfektní návod a recept vám dnes posílá oblíbená Flo - řekla bych přímo "profesorka vaření". 
 
BYLINKOVÁ SŮL PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 listopad 2015
Můžete ji použít místo soli na jakékoli maso, zeleninu, brambory, dokonce i na popcorn nebo na chléb s máslem. Příprava je velmi jednoduchá: nasekáte bylinky (můžete k nim přidat i česnek) nožem nebo v kuchyňském robotu, rozložíte je na papír na pečení a necháte proschnout. Na bylinkovou sůl se hodí hlavně tymián, rozmarýn, majoránka, oregano, šalvěj, ale taky třeba levandule.
 
OSOLÍME PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Neděle, 08 listopad 2015
Nemáte někdy pocit, že by se ve škole mělo učit, jak správně používat sůl? Sůl je nejčastěji používaná surovina, ale přesto se nikde nepíše, jak ji vlastně správně přidávat do jídla. Žádná kuchařská kniha nezačíná návodem jak solit. Jakmile není jídlo správně osolené, působí fádně. Těžko se to potom dohání kořením nebo bylinkami. Jenomže některé recepty neuvádí přesné množství soli a nechávají nás, abychom si to nějak vyřešili sami.
 
MONGOLIAN BARBECUE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 22 říjen 2015

Dnes vám chci povědět něco o mongolském barbecue. Rádi jsme tam (do mongolské restaurace) chodili, ještě v Americe, v Česku jsou dvě restaurace tohoto druhu v Praze, ale kde, to vám nemůžu říct, to by byla reklama. Jídlo tam lze porovnat s čínským - ona to vlastně čína je. Krásné na tom ale je, že si jídlo tvoříte sami, podle vlastní a okamžité chuti.

 
KŘEHKÝ KOLÁČ OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 09 říjen 2015
Dnes mám pro vás jeden z nejzákladnějších receptů, na který bude stačit jen mouka a máslo a který se dá použít na víc než sto způsobů. Na slano i na sladko, za tepla i za studena, výsledek můžete jíst v ruce i způsobně u stolu. Záleží jen na vás, čím tohle těsto naplníte a k jaké společenské situaci ho využijete. Zvládne všednodenní večeře, vyvolá obdiv u kolegů, hodí se na noblesní raut i na piknik do přírody.
 
ŠTOLA – PROČ JEN NA VÁNOCE? PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 01 říjen 2015

Štola je podle hornické terminologie horizontální vzestupné nebo sestupné ražené důlní dílo s jedním vyústěním na povrch; ve stavebnictví a vodohospodářství se slovo užívá pro technickou podzemní chodbu nebo prostor pro kanalizační či vodovodní stoku, štola je i součást liturgického oděvu v katolické církvi. Může ji obléknout jen nositel svěcení; biskup, kněz a jáhen. A konečně štola je i druh pečeného vánočního moučníku. Má tvar bochníku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“ a pochází z Německa. Dnes se budeme věnovat té poslední….
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 53 - 65 z 376
[CNW:Counter]