O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 červen 2017
Znáte ty články typu Vychytávky do kuchyně, které letos rozhodně musíte mít? Tak přesně takový dnes ode mě nedostanete. Nebudu vám na nos věšet žádné bulíky, které za měsíc odložíte, ale ukážu vám, co je skutečně nezbytné vybavení pro každou kuchyň a bez čeho se nikam neposunete. Vysvětlím vám přitom, proč to tak je a proč byste tyhle věci měli mít stále po ruce, každý den vašeho vaření. Prostě je to vychytaný seznam.
 
TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 květen 2017
Ze všech jídel na světě, která nejsou sladká, vykazuje trhací závin největší procento žádostí o recept. Tedy aspoň v mé kuchyni. Taky má v sobě zakomponovanou zvláštní pojistku proti případným zbytkům: ať upečete libovolné množství, vždycky aspoň jeden kousek chybí a někdo u stolu by si ještě rád trochu dal.
 
HUMMUS OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 květen 2017
Přestože cizrnový hummus ráda dělám už léta a myslím, že ho dělám celkem dobře, nikdy se mi nepovedl vyrobit v tak dokonalé verzi, jakou mají ve vídeňské restauraci NENI. Pokaždé, když jsem ve Vídni, musím zajít na Naschmarkt a prodrat se mezi prodejními stánky a nakupujícími lidmi až do této restaurace.
 
VÍDEŇSKÝ GULÁŠ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 duben 2017
Vídeňský telecí guláš je zcela určitě jedno z nejluxusnějších, nejjemnějších jídel, které znám. Možná na první pohled trochu vypadá jako guláš, už při prvním ochutnání ale pochopíte, že tu jde o úplně jinou ligu. Extraligu. Možná Ligu mistrů. Taky je dost možné, že mě jen zaslepil sentiment z doby, kdy jsme dočasně bydleli ve Vídni. Vzpomínám na ty časy jako prababička na monarchii a s úctou skláním hlavu ke všemu, co se může chlubit duchem císařského majestátu.
 
UPEČEME SI VLASTNÍ CHLEBÍK PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 březen 2017
Image result for kváskový chlébAby měl chleba správnou kyprost, musí těsto kynout. A aby měl chleba lehce nakyslou chuť, používá se k jeho kypření chlebový kvásek. Živý, čerstvý chlebový kvásek lze běžně koupit asi jen v krkonošských a podkrkonošských oblastech. Chceme-li péci doma tradiční chleba, můžeme si chlebový kvásek vyrobit sami. Jak připravit chlebový kvásek?
 
SEZAMOVÁ PASTA - TAHINI PDF Tisk E-mail
Středa, 08 březen 2017
Image result for tahini sauceSezamová pasta tahini se běžně používá v zemích Blízkého východu, ve východní Asii i v Africe. Z těchto oblastí se stejně jako řada jiných potravin rozšířila a i do západního světa a získala si oblibu. Nejčastěji se využívá jako součást cizrnové pomazánky hummusu, jako dip k cizrnovému falafelu, jako ingredience při výrobě sladkosti jménem chalva, případně jako samostatná pomazánka, k přimíchání do salátů, či jako zahušťovadlo nebo dochucovadlo dalších jídel. Má opravdu univerzální použití.
 
"DEJ DŮKAZ, JINAK JSI LHÁŘ!“ PDF Tisk E-mail
Středa, 01 březen 2017
Zdravím redakci, přísedící i kolemjdoucí. Protože se u mého posledního cestopisu z epochální výpravy do hlubin Egypta vyskytly pochybovačné komentáře, týkající se bůčku a kozla, a protože jsem nerad za vejtahu, považuji za nutné podat důkaz ve smyslu: "dej odkaz, jinak seš lhář a omluvíš se"; nedávám tedy odkaz, ale rovnou důkaz. Fotka je snad důkazem dostatečným, že se za lháře nepovažuji a omlouvat se NIKOMU nehodlám.
 
SPRÁVNĚ PROMASÍROVANÝ PUPÍČEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 únor 2017
Jeden prima chlápek, úžasně chytrý mladý muž, chytrý ve všech možných oborech a vědomostech, mne nedávno přímo odepsal návodem, jak se správně chovat k pupíku. A jak je báječné, když je onen pupíček obklopen sádlem. A tak, i když se osobně na svou váhu cítím býti poněkud krátká, přesto jsem neodolala a sádelný pupíček poté velmi velebila... Nebudu vás už víc nepínat, čtěte jeho vlastní návod:
 
PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 únor 2017
Panna cotta, velmi oblíbený restaurační dezert, má tři ukazatele úspěšnosti: míru třaslavosti, míru sladkosti a míru smetanovosti. Stačí všechno tohle správně odhadnout a budete za hvězdu téměř michelinskou. Ze všeho nejlepší na tom je, že pokud víte, jak na to, ze tří surovin vyrobíte během tří minut tříhvězdičkový dezert. Přesně takový, jaký se podává po nedělním obědě a společně se pak pějí ódy stran kuchařky, která se tak pěkně postarala o blaho svých blízkých.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 53 - 65 z 424
[CNW:Counter]