O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

REBARBORA NEBOLI REVEŇ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 květen 2007
 Prvním jarním „ovocem“ v naší kuchyni bývá pravidelně rebarbora. Letos nám na zahrádce kvůli suchu zrovna moc neroste, ale na pultech obchodů je celkem běžně k dostání. Rebarbora je docela zajímavá rostlinka. Je to zelenina, i vypadá jako zelenina, ale používá se jako ovoce. Pochází ze severního Mongolska a Číny. Pro úpravu v kuchyni používáme řapíky.
 
RYBÍ SALÁT PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 03 květen 2007

 Pokud byl pro vás "zapomenutý poklad kuchyní" – Žrádlo pro slony - příliš nezdravou představou, tak nyní vám nabízím něco naopak ohavně zdravého. Ale přestože se říká, že cokoliv dobrého je nezdravé a naopak všechno zdravé je nedobré, pevně doufám, že následující rybí salátek vám zachutná. Umíchejte, ochutnejte, pochutnejte....

 
SLONÍ ŽRÁDLO PDF Tisk E-mail
Středa, 02 květen 2007

 Před časem jsem v jedné ze svých kuchařek náhodou narazila na recept s názvem Sloní žrádlo... a lehce nostalgicky  zavzpomínala na svoje romantické první lásky. V době, kdy mi bylo šestnáct sedmnáct, byla totiž tahle pomazánka nedílnou součástí všech narozenin a Silvestrů, které jsme jako parta jezdili slavit ke kamarádovi na chatu anebo k jedné z kamarádek.  

 
SÝROVÉ RYCHLOVKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 26 duben 2007

 Když jsem byla malá, měl můj tatínek práci, kde se nedalo chodit na obědy, takže jediné teplé jídlo za celý den pro něj bývaly maminčiny večeře. Často tedy maminka vařila „solidní teplou stravu“, ale pro případ nouze si vymyslela i pár jednoduchých rychlovek. Dneska vám nabídnu dvě z tvrdého sýra a jako bonus sýrové topinky. Neuvádím u ničeho množství a váhu, tady to nemá smysl, pochopíte sami.

 
VEPŘOVÉ TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2007

 Pokud se v našich končinách k pečenému vepřovému masu podává zelenina, tak tradice velí uvařit špenát, dušené zelí nebo mrkev s hráškem. Nanejvýš tak ještě kapustu, ale asi ani tu už moc ne. Tak jsem usoudila, že držet se striktně tradic je nuda a zkusila nakombinovat něco trochu méně obvyklého. K pečenému vepřovému udělat bazalkovou zeleninu a červené zelí naopak uvařit s masem.

 
DOBRÁ RADA PŘIJDE VHOD - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 duben 2007

Samotný recept ještě nezaručí, že se jídlo povede - mnohdy je zapotřebí i trochu "čarovných triků," které se předávají mezi kamarádkami, které okoukáme od maminky či babičky, které mnohdy vyčteme z různých časopisů. Pár jich vám nyní nabízím. A jestlï máte také nějaké, přidejte se - vedle (jako poslední v seznamu rubrik) je odkaz „Napište nám“. Jejich souhrn pak bude publikován příště.

 
VEJCE A MY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 duben 2007
 Po Velikonocích nastává problém - jak velikonoční nadílku vykoledovaných vajec zpracovat, pochutnat si a navíc neztloustnout? E xistuje řada receptů, které přímo vybízí k uplatnění vajec natvrdo vařených. Tentokrát čekáme na vaše recepty –  CO S VEJCI?  Nejlepší budou vybrány do Kudlančí kuchařky! 
 
VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA A MUCHOMŮRKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 duben 2007

 Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...

 
DROŽDÍ A RECEPTY Z NĚJ PDF Tisk E-mail
Středa, 28 březen 2007

 CO VÍTE o droždí? Pekařské droždí je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě posledně jmenovaný způsobuje kynutí těsta. Proto také  při mísení těsta by nemělo dojít (dlouhodobě) do přímého kontaktu s jinou surovinou, především se solí, která může negativně ovlivnit průběh kynutí.  

 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 Následující > Konec >>

Výsledky 417 - 427 z 427
[CNW:Counter]