O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

VEPŘOVÉ TROCHU JINAK PDF Tisk E-mail
Středa, 18 duben 2007

 Pokud se v našich končinách k pečenému vepřovému masu podává zelenina, tak tradice velí uvařit špenát, dušené zelí nebo mrkev s hráškem. Nanejvýš tak ještě kapustu, ale asi ani tu už moc ne. Tak jsem usoudila, že držet se striktně tradic je nuda a zkusila nakombinovat něco trochu méně obvyklého. K pečenému vepřovému udělat bazalkovou zeleninu a červené zelí naopak uvařit s masem.

 
DOBRÁ RADA PŘIJDE VHOD - I. PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 12 duben 2007

Samotný recept ještě nezaručí, že se jídlo povede - mnohdy je zapotřebí i trochu "čarovných triků," které se předávají mezi kamarádkami, které okoukáme od maminky či babičky, které mnohdy vyčteme z různých časopisů. Pár jich vám nyní nabízím. A jestlï máte také nějaké, přidejte se - vedle (jako poslední v seznamu rubrik) je odkaz „Napište nám“. Jejich souhrn pak bude publikován příště.

 
VEJCE A MY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 09 duben 2007
 Po Velikonocích nastává problém - jak velikonoční nadílku vykoledovaných vajec zpracovat, pochutnat si a navíc neztloustnout? E xistuje řada receptů, které přímo vybízí k uplatnění vajec natvrdo vařených. Tentokrát čekáme na vaše recepty –  CO S VEJCI?  Nejlepší budou vybrány do Kudlančí kuchařky! 
 
VELIKONOČNÍ KUŘÁTKA A MUCHOMŮRKY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 05 duben 2007

 Velikonoce za rohem, všechny pečlivé hospodyňky zdobí domácnost rozkvetlými nebo zelenými proutky (což tedy letos nejsou moc poslové jara, když zuřivě raší už od ledna) a rychle chystají něco na zub. Pokud jde o sladké pečení, klasikou jsou beránci a zajíci z třeného těsta s rozinkami, sladké kynuté mazance, jidáše, případně zaplétané věnce...

 
DROŽDÍ A RECEPTY Z NĚJ PDF Tisk E-mail
Středa, 28 březen 2007

 CO VÍTE o droždí? Pekařské droždí je živoucí organismus. Jeho buňky mají schopnost přeměňovat přirozené cukry přítomné v mouce na alkohol a oxid uhličitý. A právě posledně jmenovaný způsobuje kynutí těsta. Proto také  při mísení těsta by nemělo dojít (dlouhodobě) do přímého kontaktu s jinou surovinou, především se solí, která může negativně ovlivnit průběh kynutí.  

 
CSIKOS TOKANY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 22 březen 2007

Moje maminka měla doma maďarskou kuchařku a vařívala podle ní. Nikdy jsme ovšem v Maďarsku nebyli a vůbec netuším, kde se u ní vzala tahle chuť experimentovat. Jak se říká, každého mužského poznamená maminčina kuchyně na celý život, a celý život bude srovnávat s tím jak vařila jeho maminka.

 
HOUBY SE ZELÍM A PÓRKEM PDF Tisk E-mail
Středa, 14 březen 2007

Před pár dny jsem rovnala věci v mrazáku a našla tam poslední zbytek úlovků z našeho podzimního houbaření. Většinou houby mrazím tak, že je podusím v mikrovlnce, rozdělím do hranatých mističek od rostlinného másla, které jsou na to ideální tvarem i obsahem, zchladím a zamrazím.

 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 Následující > Konec >>

Výsledky 417 - 423 z 423
[CNW:Counter]