O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

QUESADILLA OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 17 srpen 2017
Jestliže jsem minule psala, že mexickou kuchyni znám jen z doslechu, budu v tom dnes s dovolením pokračovat. Před týdnem jsem rozebrala chilli con carne do posledního kousíčku masa a dnes vám taky dopřeju dobrý důvod křičet: to pálí! Jenomže tentokrát nebudou popáleniny jazyka způsobeny pálivými papričkami, nýbrž samou nedočkavostí. Jen málokdo dokáže počkat, až jídlo trochu vychladne.
 
RECEPT NA CHILLI OD FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 srpen 2017
Tento recept na Chilli con carne je pro 6-8 osob (čili pro 4 osoby nadvakrát, jednou zapečené, jednou třeba zabalené do tortilových placek s dalšími přísadami nebo jen tak s chlebem). Ostatně, ono záleží taky na tom, kdo jaký má hlad, věřím, že by se to dalo sníst i ve dvou :-)))
 
FLORENTÝNA - CHILLI CON CARNE PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 10 srpen 2017
Já vím, moji milí, že si u vás koleduju o upadnutí v nemilost, ale risknu to. Psát o jídle, které se podává teplé, klidně i zapečené pod grilem, a ještě navíc obsahuje pálivé chilli papričky, je ode mě o prázdninách troufalost nejvyššího stupně. Ale považte - jak dlouho jsem nenapsala nic o mase? Už je to hezká řádka týdnů. 
 
FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 červenec 2017
Tak. doděláno, dotvořeno. Je tu sice už zase slušný horko, ale zatím opravdu jen slušný. Jen 32°C. Bude za pár jedna hodina, mám "celkom slušne zasvinená kamna", ale ambrosie s ambrosií jsou hotovy. Jen pro náhodou slova toho neznalé: Ambrosií jest zván pokrm bohů, jinak řečeno - povedla se mi fakt dobrá svíčková a tentokrát, poučena minulými zážitky, mám omáčky kotel. Tuhle omajdu vařím už léta, ale tentokrát jsem si vzala k srdci rady FLORENTÝNKY...
 
TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 14 červenec 2017
Moje děti zrovna prožívají bazénovou sezónu. Já ji s nimi sdílím zhruba do té míry, co mi stačí knížky na čtení. A jen do chvíle, než mě přepadne nejbližší malý hlad nebo chuť jet na výlet. Když však přede mnou někdo vysloví slovo bazén, první asociace, která mě ihned napadne, nejsou ani plavky, ani ručník, ani slunečník, ani lehátko, ani opalovací krém, ani zásoba knih na čtení, nýbrž těstovinový salát. 
 
ÚVAHA KULINÁŘSKÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červenec 2017
Tohle je sice pár let staré, ale následující recept se vám určitě bude líbit. Jedná se o škvarkové placky, poněkud neobvykle vyrobené… Jo, prostě zkouším recepty jídelní trochu jinak. Sem konečně taky línej jako každej chlap. Má vnučka Kaťa je má velice ráda. Tedy ty placky. K jejich výrobě jsou potřeba škvarky – ale ty koupené mi nejedou, jednak jsou tvrdé a drahé a vůbec. Tak jsem zkusil si je vyrábět sám a tady máte vyzkoušenej návod.
 
LAHODY A LAHŮDKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 červen 2017
Výsledek obrázku pro domácí šťávy a likéryRozhodla jsem se zas, po pár letech, že budu "likérovat a šťávovat" - jednoduše - udělám si různé likéry a ještě různější šťávy. Tudíž už mám hotovou šťávu z drobných výhonků nejrůznějších vonných jehličnanů, uklizená je i  letos velmi povedená šťáva z bezinkových květů a teď právě se začaly macerovat nezralé ořechy.
 
FLORENTÝNA - ZAPEČENÉ MANGOLDOVÉ NOKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 červen 2017
Jak jsem slíbila, abych vás na mangold namlsala ještě trochu víc, přidávám recept na mangoldové zapečené noky, o které se nerada dělím a které nejsem líná si udělat uprostřed pracovního dne na oběd (když mám v lednici předem připravený spařený mangold a zbytek vařených brambor ze včerejška). Případně se podívejte na můj článek na téma amarant, je v něm recept na polévku s mangoldem.
 
FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 červen 2017
Mangold je půvabná letní zelenina, kterou si můžete v kuchyni užít skoro stejně jako vzrostlý špenát. Chutná podobně, má podobné uplatnění a podobná pravidla pro přípravu. Protože stonky mohou mít bílou, žlutou i červenou barvu, oči se vám díky němu snadno rozzáří ještě dlouho předtím, než ho naservírujete na talíř.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 407
[CNW:Counter]