O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

VÍDEŇSKÝ GULÁŠ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 10 duben 2017
Vídeňský telecí guláš je zcela určitě jedno z nejluxusnějších, nejjemnějších jídel, které znám. Možná na první pohled trochu vypadá jako guláš, už při prvním ochutnání ale pochopíte, že tu jde o úplně jinou ligu. Extraligu. Možná Ligu mistrů. Taky je dost možné, že mě jen zaslepil sentiment z doby, kdy jsme dočasně bydleli ve Vídni. Vzpomínám na ty časy jako prababička na monarchii a s úctou skláním hlavu ke všemu, co se může chlubit duchem císařského majestátu.
 
UPEČEME SI VLASTNÍ CHLEBÍK PDF Tisk E-mail
Neděle, 19 březen 2017
Image result for kváskový chlébAby měl chleba správnou kyprost, musí těsto kynout. A aby měl chleba lehce nakyslou chuť, používá se k jeho kypření chlebový kvásek. Živý, čerstvý chlebový kvásek lze běžně koupit asi jen v krkonošských a podkrkonošských oblastech. Chceme-li péci doma tradiční chleba, můžeme si chlebový kvásek vyrobit sami. Jak připravit chlebový kvásek?
 
SEZAMOVÁ PASTA - TAHINI PDF Tisk E-mail
Středa, 08 březen 2017
Image result for tahini sauceSezamová pasta tahini se běžně používá v zemích Blízkého východu, ve východní Asii i v Africe. Z těchto oblastí se stejně jako řada jiných potravin rozšířila a i do západního světa a získala si oblibu. Nejčastěji se využívá jako součást cizrnové pomazánky hummusu, jako dip k cizrnovému falafelu, jako ingredience při výrobě sladkosti jménem chalva, případně jako samostatná pomazánka, k přimíchání do salátů, či jako zahušťovadlo nebo dochucovadlo dalších jídel. Má opravdu univerzální použití.
 
"DEJ DŮKAZ, JINAK JSI LHÁŘ!“ PDF Tisk E-mail
Středa, 01 březen 2017
Zdravím redakci, přísedící i kolemjdoucí. Protože se u mého posledního cestopisu z epochální výpravy do hlubin Egypta vyskytly pochybovačné komentáře, týkající se bůčku a kozla, a protože jsem nerad za vejtahu, považuji za nutné podat důkaz ve smyslu: "dej odkaz, jinak seš lhář a omluvíš se"; nedávám tedy odkaz, ale rovnou důkaz. Fotka je snad důkazem dostatečným, že se za lháře nepovažuji a omlouvat se NIKOMU nehodlám.
 
SPRÁVNĚ PROMASÍROVANÝ PUPÍČEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 13 únor 2017
Jeden prima chlápek, úžasně chytrý mladý muž, chytrý ve všech možných oborech a vědomostech, mne nedávno přímo odepsal návodem, jak se správně chovat k pupíku. A jak je báječné, když je onen pupíček obklopen sádlem. A tak, i když se osobně na svou váhu cítím býti poněkud krátká, přesto jsem neodolala a sádelný pupíček poté velmi velebila... Nebudu vás už víc nepínat, čtěte jeho vlastní návod:
 
PANNA COTTA PRO OSTÝCHAVÉ PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 09 únor 2017
Panna cotta, velmi oblíbený restaurační dezert, má tři ukazatele úspěšnosti: míru třaslavosti, míru sladkosti a míru smetanovosti. Stačí všechno tohle správně odhadnout a budete za hvězdu téměř michelinskou. Ze všeho nejlepší na tom je, že pokud víte, jak na to, ze tří surovin vyrobíte během tří minut tříhvězdičkový dezert. Přesně takový, jaký se podává po nedělním obědě a společně se pak pějí ódy stran kuchařky, která se tak pěkně postarala o blaho svých blízkých.
 
JÁTROVÁ PAŠTIKA OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Úterý, 17 leden 2017
Játrová paštika se ve vyspělých kuchařských kruzích honosí pojmenováním pâté i parfait; vy ji ale klidně říkejte Májko, Majko nebo Mařenko. Jakmile totiž poznáte, jak snadný je recept, bez váhání ji adoptujete do své rodiny a budete pro ni potřebovat nějaké familiérní pojmenování. Požadavky má tahle játrová paštika jen tři: trochu jater, ideálně jemných kuřecích, kostku másla, a pak ještě 15 minut vašeho času.
 
MEDAILONKY OD FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Úterý, 10 leden 2017

Vepřové medailonky jsou skvělý způsob, jak postupovat po kuchařském žebříčku k vyšším metám, třeba až k dokonalému bifteku. Za vepřovou panenku totiž neutratíte celou výplatu a postupně si zvyknete, jak zprudka opéct maso na pánvi a připravit z něj skvostný steak.

 
NĚCO JAKO PIZZA PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 prosinec 2016
Dokonce i já, milovnice všeho sladkého, si občas ráda dám něco jiného - a věřím, že v těchto dnech by něco podobného, co vám dnes nabízím,  by přišlo k chuti i vám. Je to velmi jednoduché a super jako svačina, lehká večeře i fofr pohoštění pro návštěvu. Můžete to použít jako hezký předkrm, a pokud to náhodou naplníte něčím sladkým - je to jen na vás, co dovnitř dáte - může to být i dobrý a "jiný" moučník.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 395
[CNW:Counter]