O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

KOMPOT Z MERUNĚK A CIBULEK PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 srpen 2016
Dámy, kamarádky, kuchařky a kuchařinky, mám k vám prosbu. Napsal mi kamarád, že by nesmírně rád - kompot z meruněk a cibulek, ana partes aequales, co do velikosti i množství. Mana nebeská. Že to jednou jedl, ale od té doby jsem to neviděl, nejed a nedostal, přestože nejedna pravila, že mu to z lásky udělá. Jenže - skutek utek. Jsa si vědom těkavosti této substance, nechtěl to z lásky, ale z oněch cibulek a meruněk. Ale prozatimní výsledek - Marnost, nic než marnost a trápení ducha.
 
KOMPOT Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ PDF Tisk E-mail
Úterý, 12 červenec 2016
Vlašské ořechy jsou sice nejlepší čerstvé, respektive nedávno ve stavu zralém sesbírané a vyloupané, ale můžeme je také zavářet, a to buď vyloupaná vlašská jádra - tedy zralá, čímž se zamezí jejich červivění, plesnivění a jakémukoli jinému možnému poškození,  nebo ještě zelené nedozrálé plody.  Ze těchto ořechů, ještě pod zelenou slupkou, s nevyvinutou měkkou skořápkou, kterou lze snadno propíchat silnější jehlou, můžeme připravit vynikající kompot.
 
OŘECHOVICE - SVATOJÁNSKÝ LIKÉR PDF Tisk E-mail
Neděle, 10 červenec 2016
Podlehla jsem "alkoholovému mámení". No, spíš jsem jen chtěla vyzkoušet, co se všechno dá s vlašskými ořechy podniknout. Tedy mimo toho, že je vyloupeme a sníme, případně přidáme do štrůdlu, či do nějakého jiného vaření či pečení. Po listování internetem jsem se rozhodla vyzkoušet "liguére" i kompot...
 
ČOČKOVÉ CURRY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 30 červen 2016
Čočka, známá a dobrá luštěnina,  je velmi zdravá a dokáže zasytit bez přemíry kalorií. A protože obsahuje mnoho bílkovin a esenciálních aminokyselin, je i dobrou alternativou masa. Má vysoký obsah vitaminů skupiny B, fosforu, hořčíku, vápníku, síry, železa, draslíku a selenu. Obsahuje také enzymy, organické kyseliny a lecitin. A mohla bych pokračovat :-)))
 
DOMÁCÍ ZMRZLINA PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 23 červen 2016
Abychom se pohybovali na stejné myšlenkové vlně, prozradím vám, co považuju za dobrou zmrzlinu. Když zmrzlina při výrobě postupně tuhne pod bodem mrazu, potřebuje, aby s ní bylo neustále promícháváno, protože jen tak se neutvoří velké krystalky vody. Čím lépe a častěji se míchá, tím menší krystalky a tím hebčí a hladší pocit budete mít v ústech.
 
GRILOVANÁ ZELENINA PODLE FLO PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 16 červen 2016
Kdo chce být jen trochu moderní, už je hrdým majitelem grilu. Ti největší borci z něj každý rok na jaře ometou pavučiny, pořádně ho rozpálí, usuší si na něm pár plátků kuřecího masa, opečou dočerna dvě klobásky nebo Pepu v alobalu a po zbytek sezóny na něj ochotně zapomenou – tedy pokud není v dosahu někdo, komu by bylo záhodno demonstrovat míru moderní vybavenosti této domácnosti a zběhlost pána domu v disciplíně grilování.
 
PŘÍRODNÍ LÉKY - 1 PDF Tisk E-mail
Úterý, 14 červen 2016
Dnes vám nabídnu přírodní antibiotikum, které vám může pomoci od nepříjemných bakterií, které občas nepříjemně trápí vaši tělesnou schránku. Ano, za zdravého stavu vám nevadí, ale pokud se přemnoží, dovedou pěkně potrápit. Takže od některých infekcí si můžete pomoci následujícím lektvarem...
 
KOSMATICE PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Středa, 08 červen 2016
Kosmatice je dle jazykových příruček lidový název pro smažené květy černého bezu. Květy namáčené v těstíčku a smažené pěkně na másle dozlatova a dokřupava. Zdá se to jednoduché, ale i přes veškerou snadnost stojí kosmatice za malé kuchařské vyprávění. Povím vám, jak si je udělat předpisově vzorně, jaké na ně vzít těstíčko a jak se pozná, že je opravdu umíte udělat.
 
SŮL NAD ZLATO - PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 19 květen 2016
V kuchyni je otázka jak solit jedna z těch nejdůležitějších. Dere se ke slovu při každém vaření. Kolik soli je potřeba na kilo masa? Kdy se sůl přidává? Solí se předem, nebo až ke konci vaření? Proč je ve všech receptech nakonec napsáno dosolte podle chuti a proč je tak těžké trefit tu správnou chuť? Často od svých čtenářů slýchávám, že jejich jídlo nemá žádnou pořádnou chuť. Že by ho nazvali slovem fádní. Že se trápí s dochucením a že kvůli tomu čelí kritice svých blízkých. Že je jídlo buď nedosolené nebo přesolené, ale nikdy to není ono...
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 27 - 39 z 376
[CNW:Counter]