O kudlance se ví, že svého partnera po kopulaci sežere. Když o tom tak uvažuji, myslím, že – v jistých případech – by toto řešení nebylo nezajímavé...

Hubnutí s Kudlankou

Hubnuti

Související články

Význam jmen

Význam jmen

Soutěže

Soutěže

Setkání

Setkani

Přihlášení






Zapomenuté heslo
Nemáte účet? Vytvořte jej!

Anketa

VĚRNOST? PODLE MNE JE:
 
Nejen duše

FLORENTÝNA - SVÍČKOVÁ KROK ZA KROKEM PDF Tisk E-mail
Pondělí, 31 červenec 2017
Tak. doděláno, dotvořeno. Je tu sice už zase slušný horko, ale zatím opravdu jen slušný. Jen 32°C. Bude za pár jedna hodina, mám "celkom slušne zasvinená kamna", ale ambrosie s ambrosií jsou hotovy. Jen pro náhodou slova toho neznalé: Ambrosií jest zván pokrm bohů, jinak řečeno - povedla se mi fakt dobrá svíčková a tentokrát, poučena minulými zážitky, mám omáčky kotel. Tuhle omajdu vařím už léta, ale tentokrát jsem si vzala k srdci rady FLORENTÝNKY...
 
TĚSTOVINOVÝ SALÁT PODLE FLORENTÝNY PDF Tisk E-mail
Pátek, 14 červenec 2017
Moje děti zrovna prožívají bazénovou sezónu. Já ji s nimi sdílím zhruba do té míry, co mi stačí knížky na čtení. A jen do chvíle, než mě přepadne nejbližší malý hlad nebo chuť jet na výlet. Když však přede mnou někdo vysloví slovo bazén, první asociace, která mě ihned napadne, nejsou ani plavky, ani ručník, ani slunečník, ani lehátko, ani opalovací krém, ani zásoba knih na čtení, nýbrž těstovinový salát. 
 
ÚVAHA KULINÁŘSKÁ PDF Tisk E-mail
Neděle, 02 červenec 2017
Tohle je sice pár let staré, ale následující recept se vám určitě bude líbit. Jedná se o škvarkové placky, poněkud neobvykle vyrobené… Jo, prostě zkouším recepty jídelní trochu jinak. Sem konečně taky línej jako každej chlap. Má vnučka Kaťa je má velice ráda. Tedy ty placky. K jejich výrobě jsou potřeba škvarky – ale ty koupené mi nejedou, jednak jsou tvrdé a drahé a vůbec. Tak jsem zkusil si je vyrábět sám a tady máte vyzkoušenej návod.
 
LAHODY A LAHŮDKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 19 červen 2017
Výsledek obrázku pro domácí šťávy a likéryRozhodla jsem se zas, po pár letech, že budu "likérovat a šťávovat" - jednoduše - udělám si různé likéry a ještě různější šťávy. Tudíž už mám hotovou šťávu z drobných výhonků nejrůznějších vonných jehličnanů, uklizená je i  letos velmi povedená šťáva z bezinkových květů a teď právě se začaly macerovat nezralé ořechy.
 
FLORENTÝNA - ZAPEČENÉ MANGOLDOVÉ NOKY PDF Tisk E-mail
Neděle, 18 červen 2017
Jak jsem slíbila, abych vás na mangold namlsala ještě trochu víc, přidávám recept na mangoldové zapečené noky, o které se nerada dělím a které nejsem líná si udělat uprostřed pracovního dne na oběd (když mám v lednici předem připravený spařený mangold a zbytek vařených brambor ze včerejška). Případně se podívejte na můj článek na téma amarant, je v něm recept na polévku s mangoldem.
 
FLORENTÝNA - MANGOLD A JEHO PARTA PDF Tisk E-mail
Čtvrtek, 15 červen 2017
Mangold je půvabná letní zelenina, kterou si můžete v kuchyni užít skoro stejně jako vzrostlý špenát. Chutná podobně, má podobné uplatnění a podobná pravidla pro přípravu. Protože stonky mohou mít bílou, žlutou i červenou barvu, oči se vám díky němu snadno rozzáří ještě dlouho předtím, než ho naservírujete na talíř.
 
FLORENTÝNA - VÝBAVA DO KAŽDÉ KUCHYNĚ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 05 červen 2017
Znáte ty články typu Vychytávky do kuchyně, které letos rozhodně musíte mít? Tak přesně takový dnes ode mě nedostanete. Nebudu vám na nos věšet žádné bulíky, které za měsíc odložíte, ale ukážu vám, co je skutečně nezbytné vybavení pro každou kuchyň a bez čeho se nikam neposunete. Vysvětlím vám přitom, proč to tak je a proč byste tyhle věci měli mít stále po ruce, každý den vašeho vaření. Prostě je to vychytaný seznam.
 
TRHACÍ ZÁVIN S MOŽNOSTÍ PRUDKÉHO OSLNĚNÍ PDF Tisk E-mail
Pondělí, 22 květen 2017
Ze všech jídel na světě, která nejsou sladká, vykazuje trhací závin největší procento žádostí o recept. Tedy aspoň v mé kuchyni. Taky má v sobě zakomponovanou zvláštní pojistku proti případným zbytkům: ať upečete libovolné množství, vždycky aspoň jeden kousek chybí a někdo u stolu by si ještě rád trochu dal.
 
HUMMUS OD FLORENTÝNKY PDF Tisk E-mail
Pondělí, 01 květen 2017
Přestože cizrnový hummus ráda dělám už léta a myslím, že ho dělám celkem dobře, nikdy se mi nepovedl vyrobit v tak dokonalé verzi, jakou mají ve vídeňské restauraci NENI. Pokaždé, když jsem ve Vídni, musím zajít na Naschmarkt a prodrat se mezi prodejními stánky a nakupujícími lidmi až do této restaurace.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Následující > Konec >>

Výsledky 14 - 26 z 391
[CNW:Counter]